Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L’Ajuntament demana continuar extremant mesures de protecció per mantenir la tendència a la baixa del risc de rebrot i de transmissió de la Covid-1916/11/2020

A Olesa hi ha 67 persones positives amb seguiment domiciliari, segons dades del CAP. Com al conjunt de Catalunya, el risc de rebrot a Olesa continua molt alt, però segueix disminuït respecte la setmana anterior, amb un índex de 212 i un nivell de transmissió de 0,61.Segons el portal dadescovid.cat, la taxa de risc de rebrot per Covid-19 a Olesa de Montserrat, si bé segueix sent molt alta, continua baixant respecte la setmana anterior i ja se situa a la meitat de la mitjana de Catalunya. L’índex és de 212 (a Catalunya és de 438) i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) de 0,61, és a dir, cada 10 persones amb el virus contagien a 6 persones. Quant al percentatge de PCR positives, és del 4,82%, dada que situa a Olesa entre els municipis de més de 20.000 habitants amb un percentatge més baix de PCR positives. La situació als municipis propers, però, continua sent delicada i per aquesta raó l’Ajuntament d’Olesa vol fer una crida per tal que la ciutadania mantingui les mesures bàsiques de protecció (distància de seguretat, rentat de mans, mascareta, ventilació) per mantenir la tendència a la baixa en el nivell de contagis. L’Alcalde, Miquel Riera, ha insistit en “la responsabilitat de cadascú de nosaltres per contenir la propagació del virus” i ha assegurat que espera que quan es faci efectiu el pla d’obertura d’activitats “la població sigui molt conscient de complir totes les recomanacions i mesures d’autoprotecció per no incrementar, de nou, el número de contagis que ha provocat aquesta segona onada”.

 

Segons les dades facilitades pel CAP, en aquests moments hi ha 67 persones positives amb seguiment domiciliari. Del 7 al 12 de novembre, el CAP va realitzar 242 PCR, de les quals 17 van ser positives; i 111 tests d’antígens (molt més ràpids). Dels quals 9 van ser positius. Des que va assumir la realització de les proves PCR, el passat 11 de maig, el CAP Olesa ha realitzat ja 5.183 PCR, i des del 2 de novembre, 241 tests d’antígens.

 

En aquest sentit, el director del CAP Olesa, Carles Martí, ha destacat que el resultat de la prova d’antígens és similar al de la PCR, amb l’avantatge que s’obtenen els resultats en 15 minuts, fins i tot en menys de 10 minuts en casos positius i “això accelera la recerca de contagis i l’aïllament del propi pacient”.

 

El doctor Martí destaca la fiabilitat del test d’antígens, i reconeix que han començat a avaluar la possibilitat d’aplicar-los a les residències. Actualment el CAP d’Olesa testeja cada 15 dies el personal de les residències i, tot i que encara no es poden aplicar en aquest àmbit ni en el de les escoles, “el test d’antígens permetria agilitzar l’obtenció dels resultats”. Actualment, i segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, de les sis residències d’Olesa quatre són verdes (és a dir, no tenen cap positiu), i dues grogues (per nous ingressos).

 

El director del CAP ha explicat que els criteris per fer un test d’antígens “són estrictament mèdics a partir dels símptomes clàssics” com la febre, tos, malestar general o ofec, així com la manca d’olfacte o de gust. La gastroenteritis, el mal de coll o el dolor óseo-muscular són altres dels símptomes a tenir en compte.

 

D’altra banda, des de l'Hospital comarcal de Martorell han informat l'Ajuntament que hi ha dues persones d'Olesa ingressades al centre hospitalari, cap d’elles a l’UCI.

 

Pel que fa a la situació a les escoles d'Olesa, a data d’avui hi ha dos grups confinats a l’institut Daniel Blanxart, que aquest dimarts ja podran tornar a classe.

 

Les dades sobre la incidència de la pandèmia a tots els municipis de Catalunya es poden consultar al portal web dadescovid.cat; mentre que la situació a les escoles es pot fer al portal https://tracacovid.akamaized.net/


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional