Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Ajuntament demana a la ciutadania el màxim compliment a les mesures decretades per la Generalitat per controlar la segona onada de la pandèmia30/10/2020

A Olesa hi ha 80 persones positives. Com al conjunt de Catalunya, el risc de rebrot a Olesa continua molt alt, amb un índex de 586 i un nivell de transmissió d'1'86.Olesa de Montserrat, segons les dades facilitades pel CAP, en aquests moments hi ha 80 persones positives amb prova PCR amb seguiment domiciliari. Des que va assumir la realització de les proves PCR, el passat 11 de maig, el CAP Olesa ha realitzat ja 4.152 tests. En aquest sentit, l’augment de la velocitat del contagi ha fet que el CAP reaccioni multiplicant el nombre de proves PCR per tal de tallar la cadena de contagis.

 

Des de l'Hospital comarcal de Martorell han informat l'Ajuntament que no hi ha persones d'Olesa ingressades al centre hospitalari. Sobre la situació d'aquest centre hospitalari, l'alcalde d'Olesa, Miquel Riera ha explicat que "de moment no està col·lapsat per pacients de Covid-19, però perquè aquesta situació continui cal que tothom compleixi amb les mesures decretades per la Generalitat per tal de reduir els contagis en aquesta segona onada de la pandèmia". Quant a les residències d'Olesa, i segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, tres són verdes (és a dir, no tenen cap positiu) i tres grogues (en aquest cas per l’aïllament preventiu per nous residents). Pel que fa a la situació a les escoles d'Olesa, actualment hi ha tres grups confinats a l’escola Daina-Isard.

 

Segons el portal dadescovid.cat, la taxa de risc de rebrot per Covid-19 a Olesa de Montserrat té un índex de 586 i l'anomenada Rt (nivell de transmissió) de 1,86; és a dir, el nombre de persones a les que una persona positiva pot infectar és a gairebé dues. Des de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat es demana a la ciutadania extremar les mesures de protecció amb distància, mascareta i rentat de mans i, tal com afirma l'alcalde Miquel Riera, cal "restringir a només allò imprescindible qualsevol interacció social per evitar mesures més restrictives". La situació a Olesa de Montserrat no és diferent a la de la resta de municipis de la comarca i Catalunya, on  el risc de rebrot i la velocitat de contagi s’ha disparat. Al conjunt del Baix Llobregat l’índex de risc de rebrot és de 813 punts, i a Catalunya de 882.

  

Afectacions a Olesa de Montserrat

Amb l'entrada en vigor de la resolució SLT/2700/2020 de 29 d'octubre, l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha procedit a la seva aplicació en aquells equipaments i instal·lacions afectades:

 • Equipaments esportius tancats: Pista d'atletisme, Pavelló Salvador Boada i pista annexa, piscina municipal, les instal·lacions del tir amb arc, les pistes de petanca, el camp de futbol, el pavelló de bàsquet i el de Sant Bernat i les pistes esportives dels barris. 
 • Escorxador tancat (no es poden fer activitats presencials).
 • Escola de Música: es prohibeix l'activitat presencial.
 • Arts i oficis: l'escola no farà classes presencials a partir del 2 de novembre i durant 15 dies. Els cursos d'idiomes es faran telemàticament i l'alumnat de tallers rebran informació amb les indicacions particulars en cada cas.
 • Casa de Cultura: romandrà oberta per accedir a les sales d'exposicions amb un aforament d'un 30%.
 • Biblioteca Santa Oliva: continua oberta però només per oferir el servei de préstec, anul·lant totes les activitats culturals i l'estudi i consulta a les sales. Per evitar esperes innecessàries, des de la biblioteca informen que per fer ús d'aquest servei es pot trucar al 93 778 72 04 o enviar un correu electrònic a b.olesam.so@diba.cat per demanar els llibres, pel·lícules o CD que es vulguin agaffar. Els documents es poden retornar a la bústia.  Per consultar el catàleg cal entrar al web aladi.diba.cat
 • Arxiu municipal: atenció amb cita prèvia enviant un correu a arxiu@olesademontserrat.catL’arxiu atendrà les consultes i peticions principalment de forma telemàtica també a través del mateix correu electrònic. 

Festivitat de Tots Sants

El Procicat ha informat que els desplaçaments als cementiris amb motiu de la festivitat de Tots Sants estan permesos i no només dins del mateix municipi sinó també dins de la comarca durant tot el cap de setmana. En aquest sentit, la Policia Local d'Olesa de Montserrat ha informat que des de l'anunci de les noves mesures restrictives per part de la Generalitat s'han atès més de 250 trucades de petició d'informació relacionades amb desplaçaments a cementiris i sobre altres excepcions en la mobilitat. 

 

El cementiri municipal de Can Singla i el cementiri Vell tindran el següent horari:

 • El 31 d'octubre: De 10.00 h a 18.00 h
 • L'1 de novembre: de 8.00 h a 18.00 h
 • El 2 de novembre: De 10.00 h a 13.00 h i de 15.00 h a 18.00 h 

Enguany, també s'ha habilitat un servei d'autobús gratuït al Cementiri de Can Singla amb els horaris següents:

 

El dia 31 d’octubre:   
Sortida d’Olesa:          11.00 h - 12.00 h - 16.00 h - 17.00 h
Sortida del cementiri:  11.50 h - 12.50 h - 16.50 h - 17.50 h

 

El dia 1 de novembre:

Sortida d’Olesa:           09.00 h - 10.00 h - 11.00 h - 12.00 h - 13.00 h - 16.00 h - 17.00 h
Sortida del cementiri:  09.50 h - 10.50 h - 11.50 h - 12.50 h - 13.50 h - 16.50 h - 17.50 h

 
Parades d'autobús:

-       Centre Cívic les Planes

-       Centre Cívic Sant Bernat

-       Rotonda dels Closos

-       Plaça de la Sardana

-       La Central

-       Cementiri de Can Singla

 

Condicions excepcionals ocasionades per la Covid-19:

 • És obligatori portar la mascareta en tot moment dins del vehicle, seguint les mesures establertes per les autoritats competents i sanitàries.
 • Conductor: Intentar interactuar el mínim amb el conductor respectant la distància de seguretat establerta per les autoritats sanitàries.
 • Salut i higiene: Renteu-vos bé les mans amb aigua i sabó sempre que sigui possible o amb gel hidroalcohòlic, abans i després de pujar o baixa del vehicle.
 • Es posarà a disposició de tots els clients o usuaris del Pla de Mobilitat segura al web i dels protocols de la companyia Transports Generals d’Olesa, i dels protocols per a cada tipus de servei, en cas que es vulgui consultar aquest link.

Pel que fa a les activitats programades del cap de setmana, com a conseqüència de la resolució SLT/2700/2020 de 29 d'octubre, es prohibeixen totes les activitats culturals tant a interiors com a l'exterior. Per aquest motiu, s'ha ajornat el taller de lectura de documents antics que per aquesta tarda havia organitzat l'Arxiu municipal a la Casa de Cultura i que es tornarà a programar quan la situació sanitària millori. Una altra activitat que també s'ha ajornat és "Nit de taverna amb Pony Pisador" que s'havia programat per aquest dissabte a l'Escorxador i El Casal també ha desprogramat la projecció de la pel·lícula "It, capítol 2" prevista per aquest dissabte. Diumenge, tampoc es farà la representació de l'obra de teatre "Super Trouper" del Concurs de Teatre Vila d'Olesa que organitza la UEC.

 

Certificat d'autoresponsabilitat per excepcions de mobilitat

La Policia Local d'Olesa de Montserrat fa una crida a la ciutadania per omplir i portar el certificat d'autoresponsabilitat que es pot trobar al web de la Conselleria d'Interior de la Generalitat de Catalunya per justificar amb alguna de les excepcions qualsevol desplaçament que s'hagi de fer durant el cap de setmana fora del municipi o un cop ha començat l'horari de confinament nocturn. Des del cos també es remarca que cal portar algun tipus de document que certifiqui aquesta excepció.

 

Centres educatius

El departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que es garanteix la presencialitat als dos cicles d'educació infantil i a l'ensenyament obligatori (Primària i Secundària). Pel que fa al batxillerat i cicles formatius, Ensenyament ha avançat que durant tota la setmana vinent els centres educatius s'hauran d'organitzar segons els plans d'obertura ja establerts per tal de reduir la presencialitat entre aquest alumnat fins el final d'aquest primer trimestre. 

 

Les dades sobre la incidència de la pandèmia a tots els municipis de Catalunya es poden consultar al portal web dadescovid.cat; mentre que la situació a les escoles es pot fer al portal https://tracacovid.akamaized.net/

 

 


 • Twitter
 • Facebook
 • Instagram
 • Telegram_petit.png
 • RSS
 • Youtube-32x32.png
 • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons europeu de desenvolupament regional