Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

El Procicat aprova el toc de queda a partir d'avui de les 22h a les 6h25/10/2020

Es contemplen excepcions com anar a treballar o tornar a casa després de la feina. Els establiments oberts al públic hauran de tancar a les 21h mentre que les activitats culturals podran acabar a les 22h. Per acreditar les excepcions caldrà portar una declaració autoresponsable i els justificants acreditatius pertinents per presentar als controls policials.El Procicat s'ha reunit aquesta tarda per aprovar el confinament nocturn després que el govern espanyol ha aprovat aquest matí l'aplicació d'estat d'alarma en un Consell de Ministres extraordinari i s'hagi publicat al BOE aquesta mateixa tarda. Aquest marc jurídic permet a les comunitats autònomes establir noves restriccions sense haver de passar per la justícia i amb l'objectiu d'adoptar mesures especials de contenció de l’activitat laboral i social i en matèria de salut pública per aturar la transmissió del virus de la COVID-19 i protegir la salut de la població del territori.

 

El confinament nocturn s'aplica a partir d'aquesta nit de diumenge de 25 d'octubre entre les 22.00 hores i les 06.00 hores i prohibeix tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques a tota Catalunya. El Procicat ha establert un seguit d'excepcions a les restriccions de mobilitat:

 

 • Assistència sanitària d’urgència.
 • Adquisició de productes farmacèutics per raó d’urgència (la més propera al domicili).
 • Desplaçament per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l’empresa.
 • Desplaçaments de professionals, i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials.
 • Cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables (incloent-hi els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l’exterior pel seu benestar emocional o de salut amb el corresponent certificat professional).
 • Actuació urgent davant d’òrgans judicials.
 • Retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge.
 • Cura d’animals de companyia el temps imprescindible (de les 4 a les 6 hores del matí), amb desplaçament individual proper al domicili.
 • Altres causes de força major o altra situació de necessitat justificada.
 • La circulació de vehicles amb origen i destí fora de Catalunya.
La mesura de confinament nocturn suposarà establir un horari màxim d’obertura al públic que serà a les 21h als serveis, comerç minorista i restauració (tot i que la prestació de serveis a domicili podrà acabar a les 22h), les activitats recreatives i esportives autoritzades. Els espectacles públics i les activitats culturals podran finalitzar a les 22 h i es permetrà el retorn dels assistents entre les 22 i les 23 hores. La limitació horària no afecta els serveis essencials i d’urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.
 
Davant de qualsevol excepció a les restriccions de mobilitat del confinament nocturn, cal portar el certificat de declaració autoresponsable o qualsevol altre document acreditatiu (mèdic, d’empresa...)  que justifiqui el desplaçament per presentar-lo en els controls policials i que es poden aconseguir al web de la Conselleria d'Interior de la Generalitat de Catalunya. 

 

La Policia Local d'Olesa de Montserrat està preparant un operatiu per tal de controlar el compliment de les mesures que s'estableixen al RD 926/2020, de 25 d'Octubre i les disposicions decretades pel Procicat. En aquest sentit, des de la Policia es destaca que es continuarà amb la línia de treball que s'ha dut a terme des de l'inici de la pandèmia amb totes les restriccions que s'han establert i que consistirà en fer durant els primers dies actuacions de tipus informatiu i preventiu i, posteriorment, de tipus sancionador.

 

Confinament nocturn després de la declaració de l'estat d'alarma

El BOE ha publicat aquesta tarda el RD 926/2020 de 25 d'octubre que estableix la declaració de l'estat d'alarma per contenir la propagació d'infeccions causades pel SARSCoV-2 i que estableix a tot l'estat espanyol excepte les illes Canàries un toc de queda nocturn entre les 23h i les 6h, tot i que estableix un marge a les comunitats autònomes per implantar-lo d'una hora més o menys. Aquest Reial Decret també estableix una limitació d'un màxim de 6 persones per fer reunions a espais privats, públics, interiors i exteriors amb l'excepció que siguin convivents i que ja estava vigent a Catalunya. Aquest estat d'alarma decretat per l'Estat espanyol també aporta cobertura legal per confinaments perimetrals de comunitats autònomes ja siguin de tot el territori o només d'una part.

 

L'estat d'alarma s'aprova durant 15 dies, fins les 00:00h del 9 de novembre, però l'objectiu del Govern central és extendre'l fins el 9 de maig, és a dir, durant sis mesos, si la situació epidemiològica no millora. 

 


 • Twitter
 • Facebook
 • Instagram
 • Telegram_petit.png
 • RSS
 • Youtube-32x32.png
 • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons europeu de desenvolupament regional