Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

La Generalitat aprova el tancament de bars i restaurants durant 15 dies14/10/2020

Bars i restaurants només podran oferir servei de menjar per emportar. La Generalitat també ha aprovat restriccions al comerç i decreta el tancament de parcs infantils a partir de les 20.00h. Les mesures entraran en vigor la nit de dijous a divendres.El govern de la Generalitat ha anunciat aquest dimecres més restriccions a Catalunya, que entraran en vigor la nit de dijous a divendres per frenar l’expansió del coronavirus. Una de les principals mesures és el tancament, durant 15 dies, de bars i restaurants, que només podran mantenir activitat en el servei de menjar per emportar. Una regulació que l’executiu català ha explicat als restauradors en una reunió prèvia que han mantingut aquest dimecres al matí. El vicepresident del Govern, amb funcions de president, Pere Aragonès ha explicat que “és una mesura dolorosa, però necessària”.

 

Les novetats les han anunciat, a més de Pere Aragonès, la portaveu del Govern català Meritxell Budó; el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i la consellera de Salut, Alba Vergés. Aragonès ha destacat que és urgent “actuar per evitar el confinament total i avisa que la tardor serà complicada”. Aragonès ha demanat que s’evitin els desplaçaments fora del domicili i el contacte social. I demana que sempre que es pugui, s’aposti pel teletreball. La consellera de Salut Alba Vergès, ha alertat de la situació a les residències i del perill que els hospitals es posin al límit, tal com va passar a l’inici de la pandèmia, els mesos de març i abril.

 

Mesures a comerços i activitats

 

 • Tancament de bars i restaurants, que només podran oferir servei de menjar per emportar.
 • Restriccions del 30 % de l’aforament als comerços. La restricció als comerços s’aplicarà independentment de la seva superfície. Aquells que superin els 400 m2  hauran de tenir un control d’aforament. El Govern ha indicat als agents socials i econòmics que les noves restriccions aniran acompanyades de mesures de compensació econòmica.
 • No es poden prestar serveis que impliquin contacte físic amb els clients, exepte que siguin essencials, sanitaris o sociosanitaris. Es prohibeixen els serveis de tractament de bellesa i massatge excepte els serveis de perruqueria.
 • Suspensió de congressos, convencions i fires, el tancament de sales de jocs i bingos.
 • Limitació de l'aforament al 50% a  cinemes i teatres. A les activitats culturals es limita l’horari fins a les 23 h de la nit, es limita l’aforament al 50 % i l’assistència a concerts i espectacles sempre s’haurà de fer amb reserva prèvia i seient preassignat.
 • Limitació al 30% de l’aforament als mercats ambulants.
 • Els restaurants dels hotels estan restringits únicament als seus hostes.
 • Els parcs infantils tancaran a les 20.00 h.
 • Els actes religiosos i de culte tindran una limitació del 50% en l'aforament.
 • Les zones comunes als centres comercials estaran tancades
 • Es manté la prohibició de fer reunions de més de sis persones, ja siguin en l'àmbit públic com privat. A més, fora de casa aquests grups de sis persones no podran ni menjar ni beure.
 • No està permès fumar a la via pública o a l'aire lliure si no hi ha una distància de 2 metres. Aquesta limitació és aplicable també per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o similars. També es prohibeix el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública i a la resta d'espais oberts. 

Mesures a gimnasos i activitats esportives

 • Els gimnasos podran obrir amb un aforament del 50 %, sempre amb cita prèvia.
 • S’anul·len totes les competicions esportives que no siguin de l’àmbit professional.

S'aturen les competicions esportives no professionals

 

El Procicat ha confirmat aquest dimecres la mesura anunciada dimarts per la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) d'ajjornar durant quinze dies totes les competicions esportives d'àmbit català, federades, escolars o privades, per ajudar a contenir els brots de coronavirus. 

 

Tot i aquestes restriccions, els entrenaments es podran seguir fent amb normalitat i aplicant les mesures i protocols de seguretat establerts fins ara. En una reunió de la UFEC i totes les federacions esportives catalanes amb el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, s'ha explicat que l'empitjorament de les dades de contagis es produeix perquè els caps de setmana hi ha una mobilitat familiar fora dels municipis que incrementa molt el risc.

 

Aquesta decisió, que encara haurà de validar un jutjat, no afectaria els entrenaments, ni els usuaris de les instal·lacions esportives ni dels gimnasos, i farà posposar competicions federades, escolars o privades de qualsevol categoria en l'àmbit català. Aquestes competicions ja previstes s'hauran de recol·locar al calendari.

 

Les mesures no afecten l'esport professional ni les competicions dins el calendari estatal o internacional. Les federacions esportives catalanes han demanat que l'aturada sigui només de dos caps de setmana, tal com s'ha plantejat, i que es pugui retornar a l'activitat un cop hagin passat aquests 15 dies.

 

Classes virtuals a les universitats

 

El Govern i les 12 universitats catalanes, en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), i atenent les recomanacions de les autoritats sanitàries, han acordat passar a format virtual la docència teòrica presencial entre els dies 15 i 30 d'octubre, ambdós inclosos. D’aquesta manera, a partir de dijous, totes les universitats de Catalunya, públiques i privades, adaptaran les classes teòriques que estiguin fent en aquests moments de manera presencial a un escenari de virtualitat.

 

Amb aquesta decisió, i després de les reunions mantingudes pels responsables dels Departaments de la Generalitat implicats -Empresa i Coneixement, Salut, i Interior- i els equips de govern de les universitats, s’ha fixat el calendari per aplicar la petició de Salut Pública de reduir l’activitat presencial als campus universitaris per contribuir a contenir l’índex de contagi per COVID19 mitjançant la rebaixa de la mobilitat de la comunitat universitària. Tal i com es va anunciar, el CIC ha consensuat un criteri comú davant la petició de Salut Pública de reduir l’activitat presencial, tot respectant l’autonomia universitària.

 

La resta d'activitats acadèmiques de les universitats es mantindrà, continuant amb les mesures de protecció pertinents. La presència del personal docent i d'administració i serveis s'adequarà a les necessitats que l'activitat de les universitats determini.

 


 • Twitter
 • Facebook
 • Instagram
 • Telegram_petit.png
 • RSS
 • Youtube-32x32.png
 • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons europeu de desenvolupament regional