Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa de Montserrat continua amb risc moderat de rebrot de Covid-19 però cal extremar les mesures d'autoprotecció13/10/2020

A Olesa hi ha deu persones positives amb seguiment domiciliari i dues persones ingressades a l'Hospital de Martorell. Al conjunt del Baix Llobregat Nord i a Catalunya el risc de rebrot és alt i la Generalitat ja ha avançat que aquesta setmana s'anunciarien noves restriccions adreçades a evitar la propagació de contagis.Segons el portal dadescovid.cat, la taxa de risc de rebrot per Covid-19 a Olesa de Montserrat continua moderat, amb un índex de risc de rebrot de 59,3. Malgrat això, la situació a Olesa continua estable, si bé al conjunt del Baix Llobregat Nord i al conjunt de Catalunya el risc és alt i per tant, cal extremar les precaucions. Al conjunt del Baix Llobregat Nord l'índex de risc de rebrot és de 280,84 i a Catalunya del 338,49. Precisament, davant l'increment constant de casos a tot Catalunya, la Generalitat ja ha avançat que aquesta setmana s'anunciarien noves restriccions adreçades a evitar la propagació de contagis.

 

Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, fins el dia 11 d'octubre hi havia 10 persones positives amb seguiment domiciliari. Des que va assumir la realització de les proves PCR, el passat 11 de maig, el CAP Olesa ha realitzat ja 3.263 tests. Des de l'Hospital de Martorell han informat l'Ajuntament que hi ha dues persones d'Olesa ingressades, cap d'elles a l'UCI.

 

Quant a les residències d'Olesa, dues continuen sense risc i quatre es consideren en situació groga (que es pot donar per aïllaments per nous residents, residents que han estat a urgències, aïllaments per febre pendents de PCR o algun membre del personal que hagi donat positiu i hagin que testar a tots els residents i la plantilla). En qualsevol cas, de moment, no hi ha cap positiu confirmat a cap residència. Pel que fa a la situació a les escoles d'Olesa, actualment hi ha un grup confinat en una escola de primària per un positiu dins el grup i un altre en un institut.

 

Les dades sobre la incidència de la pandèmia a tots els municipis de Catalunya es poden consultar al portal web dadescovid.cat; mentre que la situació a les escoles es pot fer al portal https://tracacovid.akamaized.net/

 

Cal extremar les precaucions i limitar els contactes socials

 

A causa de l'alt increment de casos Covid-19 a Catalunya, la Generalitat fa una crida a la ciutadania i empreses a no abaixar la guàrdia per evitar arribar a una situació crítica en els pròxims dies. Es recomana reduir la interacció social i moure's dins grups "bombolla" únicament. Alhora que fer l'activitat mínima indispensable fora de casa. Si s'ha de sortir, cal tenir molt presents les mesures de prevenció.
 
Si rebeu algú a casa, cal que tots feu servir mascareta i que ventileu l’espai durant i després de la visita. I sobretot, extremeu les mesures d’autoprotecció: rentat de mans sovint, mascareta, distància social i ventilació dels espais.
 
La consellera de Salut, Alba Vergés, també ha incidit en la necessitat de reduir trobades, no fer dinars de feina ni reunions presencials quan és prescindible o es poden fer virtualment, reduir trobades després de les escoles, sopars amb amics i amigues o les escapades de cap de setmana. 
 
Des de l'Ajuntament d'Olesa es demana la col·laboració de tota la ciutadania en seguir les directrius del Departament de Salut de la Generalitat per intentar frenar els contagis. 

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional