Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa de Montserrat continua amb baix risc de rebrot i de transmissió de la Covid-1928/9/2020

La situació a Olesa continua estable, amb 13 persones positives amb seguiment domiciliari i dos ingressos hospitalaris. Ara bé, al conjunt del Baix Llobregat Nord, per contra, el risc ha passat de moderat a alt.Segons el portal dadescovid.cat, la taxa de risc de rebrot per Covid-19 a Olesa de Montserrat continua sent baix. En data 24 de setembre, la darrera que registra aquest portal de dades oficials emeses per la Generalitat, el risc de rebrot té una taxa de 29,54, quan fa quinze dies era de 164,12. L’anomenada Rt (el nivell de transmissió) és de 0,88, quan fa quinze dies era d'1,70. Per tant, la situació a Olesa continua estable, si bé no cal perdre de vista que, al conjunt del Baix Llobregat Nord, per contra, el risc ha passat de moderat a alt, amb una taxa de risc de rebrot de 107,98 i una Rt de 1,51.

 

Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, fins el dia 23 el nombre de persones que havien donat positiu a la prova PCR havia baixar fins a 13, totes amb seguiment domiciliari. En la darrera setmana els casos positius detectats han estat 3. Des que va assumir la realització de les proves PCR, el passat 11 de maig, el CAP Olesa ha realitzat ja 2.561 tests. Des de l'Hospital de Martorell també ha informat que hi ha dues persones d'Olesa ingressades per haver donat positiu en Covid-19, cap d'elles a l'UCI.

 

Les residències d'Olesa continuen lliures de casos. A les escoles d'Olesa tampoc s'ha hagut de confinar cap grup sencer fins la data per casos positius de coronavirus. Des de l'Ajuntament d'Olesa es demana, però, no abaixar la guàrdia amb els infants i extremar les precaucions no només a les entrades i sortides d'escola, sinó també en la realització de les activitats extraescolars i en els parcs infantils i espais públics.

 

Noves pautes d'ús dels parcs infantils

 

Aquest dissabte va entrar en vigor la limitació de les reunions socials, tant en l’àmbit públic com privat, a un màxim de sis persones a tot el país, i no 10 com fins ara. La limitació, que no s’aplica a persones convivents, té com a objectiu reduir el nombre de contagis per Covid, que majoritàriament ara es donen en l’àmbit interfamiliar i en l’entorn social més proper. En coherència amb aquesta mesura, s'ha limitat també a sis el nombre de persones que poden ocupar una taula o agrupacions de taules en els establiments d’hoteleria i restauració, tant en espais interiors com en terrasses.

 

D’altra banda, el PROCICAT ha decidit per ara no tancar els parcs infantils, però sí considera necessari reforçar les pautes per a les famílies per a fer-ne un ús correcte, i alhora els elements de control per part de les administracions públiques locals. En aquest sentit, el PROCICAT considera que els parcs infantils constitueixen un espai d’esbarjo beneficiós per als infants, però per contra, el seu ús suposa un risc de contagi de la COVID-19, especialment per presentar superfícies de contacte freqüent elevat, per fer coincidir infants de grups de convivència estable diferents, i per la dificultat per mantenir les distàncies i aglomeracions en els espais d’ús compartit simultani. A més, l’òrgan constata que, sovint, la presència d’adults a càrrec dels infants no es fa mantenint les distàncies de seguretat i comporta aglomeracions en l’entorn.

 

Pel que fa a les pautes per a les famílies, el PROCICAT recorda que cal un ús racional dels parcs infantils per fer un ús segur i per evitar aglomeracions, de manera que no s’hi accedeixi si ja hi ha un nombre important d’infants en aquell moment. També proposa limitar el temps d’ús a un període inferior a l’habitual i buscar activitats i jocs d’esbarjo alternatius a l’ús de gronxadors o tobogans.

 

Com sempre, cal que els infants practiquin la higiene de mans abans d’accedir-hi i també de forma freqüent mentre en fan ús. A més, és convenient mantenir una distància de seguretat interpersonal amb els infants d’altres grups de convivència per evitar el contacte físic, especialment en els accessos als equipaments. Per últim -i a banda de fer ús obligatori de la mascareta a partir dels 6 anys inclosos i si és possible entre els 3 i 5 anys-, es recomana que un únic adult acompanyi als infants, per reduir el nombre de persones, així com no seure als bancs a l’interior dels parcs infantils per evitar sobreocupació de l’espai.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional