Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L’impacte de la Covid-19 a Olesa de Montserrat es manté estable, amb una reducció del nivell de transmissió i el risc de rebrot10/9/2020

Hi ha 58 persones amb positiu per Covid-19 que estan tenint seguiment domiciliari. A les residències no hi ha cap intern afectat.L’afectació del coronavirus a Olesa de Montserrat continua estable, i malgrat el petit increment de casos respecte a fa una setmana, el nivell de transmissió i el risc de rebrot s’han reduït. A data d’avui, i segons les dades facilitades pel CAP Olesa, hi ha 58 persones que han donat positiu a la prova PCR i que tenen seguiment domiciliari, i una persona ingressada al centre sociosanitari Sagrat Cor de Martorell.

 

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat continua en contacte constant amb el CAP Olesa i l’Hospital comarcal de Martorell per al seguiment de la pandèmia al municipi, ja que és d’aquests dos centres d’on rep dades de primera mà quant a la incidència local del coronavirus, a banda de les dades que publica el departament de Salut al portal web dadescovid.cat. Segons aquest portal, la taxa de risc de rebrot a Olesa ha passat de 225,17 a 119,45; i l’anomenada Rt (el nivell de transmissió) és de 1,06, quan fa dues setmanes era de 1,21 i fa un mes de 2,57.

 

La situació a les residències d’Olesa també continua estable, i a data d’avui no hi ha cap resident que hagi donat positiu en cap dels centres. El CAP Olesa continua alerta davant qualsevol sospita de simptomatologia compatible amb la Covid-19.

 

El CAP ha fet més de 2.000 PCR des de l’11 de maig

 

Des que va assumir la realització de les proves PCR, el passat 11 de maig, el CAP Olesa ha realitzat ja 2.085 tests. El director del CAP Olesa, Carles Martí, ha destacat que un dels objectius “és fer el màxim de proves PCR, tal i com ha marcat el Departament de Salut de la Generalitat, per identificar els casos positius i detectar de seguida possibles brots, i així evitar que la transmissió esdevingui comunitària”.

 

Per al director del CAP, aquesta feina diària obliga a destinar una part important del personal sanitari a la gestió específica de la Covid-19 i, per tant, ha d’estar al marge de totes les tasques assistencials que duia a terme abans de la pandèmia.

 

Pel que fa al personal sanitari dedicat a la gestió del coronavirus al CAP Olesa, s’ha establert un equip d’atenció a les residències geriàtriques amb un mínim d’un metge i una infermera, tot i que segons les necessitats s’incorpora a aquesta tasca el doble de personal. En total, entre 7 i 8 professionals estan dedicats a la gestió del coronavirus. Segons el doctor Carles Martí, “això ha significat canviar l’organització interna del centre tal i com ha estipulat el Departament de Salut per tal de cobrir les noves necessitats sorgides”. Entre d’altres, aquests canvis impliquen fer molta atenció telemàtica, “fet al qual ni professionals ni ciutadania hi estaven acostumats”, segons Martí.

 

Martí ha avançat que l’objectiu és tornar “a una certa normalitat” a partir del mes d’octubre i que cada persona pugui ser atès pel seu metge o metgessa de referència, “fet que ara no és possible”. Tot i que s’està treballant en aquest objectiu, des del CAP s’avisa que “tot dependrà de com evolucioni la pandèmia”.

 

El director del CAP ha recordat que tots els protocols sobre com s’ha d’accedir al centre i com oferir l’atenció els estableix el departament de Salut de la Generalitat. L’objectiu és evitar que la ciutadania que necessita anar al metge acudeixi d’entrada als centres sanitaris, ja que són espais que, malgrat seguir totes les mesures de protecció i protocols de neteja, s’han de considerar una possible font de contagi. Per tot plegat, el director del CAP ha demanat a la ciutadania que tingui confiança en els professionals de la salut i que se segueixin de manera estricta les mesures bàsiques de prevenció: distància social, mascareta i rentat de mans freqüent. També ha demanat que, malgrat les dificultats que això origina, qualsevol persona que doni positiu en Covid-19 que sigui identificada com a contacte estret, faci compliment dels confinaments domiciliaris.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional