Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Alcalde fa una crida a que la ciutadania mantingui una actitud de prudència per evitar rebrots per la Covid-19 a Olesa21/7/2020

La situació a Olesa ara hores d'ara és estable i no s’ha viscut cap rebrot com sí ha passat als municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. Per evitar rebrots és important extremar les mesures bàsiques de protecció: dur la mascareta, rentat de mans i mantenir la distància de seguretat.L’Alcalde d’Olesa, Miquel Riera, vol fer una crida a la ciutadania perquè mantingui “una actitud de prudència” per evitar un increment de la incidència de la Covid-19 a Olesa de Montserrat, en un moment en què la situació al municipi és estable i no s’ha viscut cap rebrot com sí ha passat als municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, on la Generalitat ha decretat noves mesures de restricció d’activitats.  La proximitat a l’àrea metropolitana i el fet que Olesa sigui un municipi amb molta mobilitat cap a la zona de Barcelona, però, “obliga a estar molt alertes” i a extremar les mesures bàsiques de protecció: dur la mascareta, rentat de mans i mantenir la distància de seguretat. Precisament, aquests són els elements que conformen la campanya que, sota el lema “Cuidem-nos”, ha impulsat l’Ajuntament d’Olesa per difondre entre la ciutadania que cal mantenir aquestes mesures de protecció mentre es va recuperant, mica en mica, la normalitat en el dia a dia.

 

L’Ajuntament d’Olesa continua mantenint un contacte diari amb el CAP Olesa i l’Hospital de Martorell per al seguiment de la incidència de la Covid-19 al municipi, així com contactes constants amb CatSalut, amb qui aquest dimarts es manté una nova reunió. I les dades que facilita el CAP permeten valorar que, ara per ara, la situació a Olesa quant a la incidència del coronavirus està controlada. Un factor a destacar és l’alta capacitat que té el CAP Olesa per realitzar tests PCR de seguida que una persona presenta algun símptoma compatible amb la Covid-19. Si la persona dona positiu al test, el CAP realitza el PCR a totes les persones que han tingut contacte amb aquest positiu, fet que dona la capacitat de trencar ràpidament la cadena de contagi.

 

En aquest sentit, des del passat 11 de maig el CAP ha realitzat 583 proves PCR, 217 de les quals només durant la primera quinzena de juliol. En total, d’aquestes prop de 600 proves, han resultat positives set, tres de les quals durant la primera quinzena de juliol. El darrer positiu es va donar el passat 16 de juliol, i aquell dia es van realitzar desenes de PCR al CAP. Totes van donar negatiu.

 

Miquel Riera ha recordat que aquestes dades fan referència a les proves que es realitzen des del CAP i que el nombre de positius a Olesa podria ser lleugerament superior, ja que pot haver-hi algun positiu que s’hagi fet la prova a algun centre hospitalari o a través de la mútua de treball. A l’Hospital de Martorell ara mateix hi ha tres olesans amb la malaltia, dos dels quals estan sent investigats perquè si bé han donat negatiu, presenten una simptomatologia molt compatible amb la Covid-19. En termes generals, hi ha un degoteig de casos positius per coronavirus als municipis del Baix Llobregat Nord, però sense brot.

 

En el cas que la situació empitjorés, ha remarcat l’alcalde, l’ajuntament “seguirà fil per randa les indicacions del Departament de Salut”. Per aquesta raó, ha recordat Miquel Riera, és important que la ciutadania mantingui l’actitud de prudència que, afirma, “ja està seguint el 99% de la gent”, si bé és cert, ha dit, que la Policia Local ha d’anar actuant per desactivar certs col·lectius que es concentren en alguns punts sense mascareta o distància de seguretat. Per aquesta raó, a través de la Policia Local i agents cívics s’estan intensificant les accions de recordatori de les normes de protecció i especialment de l’ús de la mascareta, , que és obligatori i comporta sancions en el cas que la Policia detecti que no es segueix la normativa al respecte.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional