Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

La Brigada d'obres i serveis centra esforços en les tasques de manteniment de jardineria8/7/2020

Amb la represa de la nova normalitat després del confinament i l’estat d’alarma, la Brigada municipal d’obres i serveis de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha anat recuperant els serveis i les tasques habituals. Ara els treballs s’estan intensificant en posar al dia tota la part de jardineria després d’una primavera molt plujosa.Durant tot l'estat d'alarma per l'emergència sanitària derivada del coronavirus i la COVID-19, la Brigada municipal d'Obres i Serveis de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha centrat els seus esforços en tasques de neteja i desinfecció a l'espai públic per tal d'evitar la propagació del coronavirus, en coordinació amb l'empresa de neteja viària i de gestió de residus, Fomento de Construcciones y Contratas-Medio Ambiente. El cap del departament de Gestió de l'Espai públic i equipaments, Miquel Carreño, ha explicat que des que va començar el procés de desconfinament, la plantilla de la Brigada va anar adequant paulatinament les funcions i es van començar a implementar les tasques habituals, com ara els treballs de jardineria i la desinfecció i posada a punt de les 28 zones de parc infantil del municipi per deixar-les preparades per a la reobertura. Miquel Carreño ha reconegut que un dels reptes és "posar al dia el municipi pel que fa a jardineria, sobretot després d'una primavera molt plujosa".

 

Tot i haver recuperat la normalitat dins de les tasques del departament, Carreño ha explicat que la Brigada municipal continuarà fent de forma general desinfeccions a totes les zones de parc infantil un cop al mes, durant les inspeccions rutinàries i mensuals d'aquestes instal·lacions, tot i que als parcs amb més afluència de famílies les desinfeccions es programen de forma setmanal. Amb la fi del desconfinament, la Brigada municipal també ha de fer tasques relacionades amb l'organització d'activitats municipals i que durant l'estat d'alarma havien quedat aturades. En aquest sentit, el departament ha de garantir que el material que es fa servir per l'activitat així com l'espai que l'acull està degudament net, desinfectat i amb les distàncies de seguretat determinades per les autoritats sanitàries. 

 

Durant tot l’estat d’alarma, la Brigada municipal ha tingut un paper molt actiu en les diferents tasques sobrevingudes per l'emergència sanitària i s'han centrat, sobretot, en la desinfecció de la via pública, tot i que també han fet repartiment de material sanitari i lots d'aliments de Serveis Socials i de suport de vigilància de l'estat dels camins rurals, així com atendre les tasques urgents relacionades amb l’enllumenat, clavegueram i el funcionament dels equipaments municipals. També ha estat l'encarregada de delimitar l'espai de les terrasses de bars i restaurant, entre d'altres.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional