Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Emotiu acte institucional de dol en record a la vuitantena de veïns i veïnes del municipi que van morir en la fase més estricta de confinament20/6/2020

l’Ajuntament d’Olesa ha volgut impulsar una iniciativa de dol col·lectiu que va arrencar fa una setmana amb la instal·lació de tres grans cubs al Parc municipal per recollir els missatges de record i comiat de la ciutadania. Els tres cubs van presidir ahir l'acte institucional de dol celebrat a la zona del llac.La zona del llac del Pac municipal va acollira quest divendres al vespre l'acte institucional de dol organitzat per l'Ajuntament en record a la vuitantena de veïns i veïnes del municipi que van morir en la fase més estricta de confinanament, i adreçat a les famílies dels finats. Entre el 14 de març i el 31 de maig, van morir una vuitantena de veïns i veïnes d'Olesa, i d'aquests 25 ho van fer a residències del municipi. Les mesures de confinament decretades per l’estat d’alarma, perpò, no només van impedir fer un acompanyament hospitalari als malalts, sinó també ser al seu costat en el moment de la mort i fer una cerimònia de comiat. Per aquesta raó l’Ajuntament d’Olesa ha volgut impulsar una iniciativa de dol col·lectiu que va arrencar fa una setmana amb la instal·lació de tres grans cubs al Parc municipal per recollir els missatges de record i comiat de la ciutadania. Els tres cubs van presidir ahir l'acte institucional de dol celebrat a la zona del llac.

 

L'acte el va obrir l'Alcalde d'Olesa, Miquel Riera, que va voler manifestat el condol de tot el municipi per les sentides pèrdues. Dirigint-se a les famílies presents, l'alcalde va remarcar que han estat "moltes les persones que durant aquest període tan dur s'han adreçat a mi, i m'han transmpes la seva preocupació i el seu dolor, i que han fet, hem fet l'exercici de posar-nos en la vostra  pell". Per aquesta raó, va dir, "enfront la solitud a la que us heu vist abocats en una hora fosca, heu de saber que som molts els que us hem volgut donar escalf".

 

Miquel riera va finalitzar el seu missatge amb un poema de Clementina Arderiu, titulat "Testament". Precisament, la part central de l'acte de dol van ser les lectures de poemes a càrrec de Sílvia de Paco, Ignasi Campmany i Dolors Martínez, amb l'acompanyament musical de Marie Perera, al violí, i Héctor Serrano a la guitarra.

 

Com a símbol de la cerimònia de comiat que les famílies no van poder fer als seus éssers estimats, l'acte va finalitzar amb un emotiu enlairament de fanalets mentre es feia la lectura de tots els olesans i olesanes que ens han deixat, i amb la interpretació del tema "Un núvol blanc" de Llach, a càrrec de Patri Garcia. Una quinzena de voluntaris i voluntàries van ajudar les famílies a enlairar els fanalets.

 

L'acte es va emetre en directe al canal de YouTube de l'Ajuntament.

 

Els cubs en record als olesans i olesanes que ens han deixat durant la fase més estricta del coronavirus tenen com a lema “Per sempre en el record dels olesans i olesanes” i passaran a formar part del projecte “La memòria del confinament” impulsat per l’Ajuntament.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional