Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa de Montserrat ja es troba a la fase de represa decretada per la Generalitat de Catalunya19/6/2020

Amb l'entrada en vigor de la fase de represa, la mobilitat és lliure per tot el territori de Catalunya i es pot fer qualsevol activitat sempre que es facin amb els criteris de seguretat generals: distància de seguretat, mascaretes, rentat de mans, desinfecció de superfícies i protecció de la població vulnerable.El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha signat aquest dijous un decret pel qual Catalunya entra a partir d'avui divendres en la "fase de represa", substituint la fase 3 de desescalada decretada pel govern central. Torra ha explicat que un cop Catalunya va passar dijous 18 de juny a fase 3, el govern català ha recuperat les competències i la Generalitat ha elaborat un decret per deixar sense efectes les mesures que inclou l'estat d'alarma.

 

Per tant, segons el Decret 63/2020 de 18 de juny, de la nova governança de l'emergència sanitària provocada per la COVID-19 i l'inici de l'etapa de la represa al territori de Catalunya, la Generalitat és l'autoritat competent per establir les mesures de prevenció del coronavirus, que es centraran en la distància de seguretat, higiene de mans i ús de mascaretes per evitar rebrots de la malaltia. 

 

Paral·lelament al decret que ha signat el president Quim Torra, el Procicat ha elaborat una resolució on es determinen les mesures bàsiques de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió i afavorir la contenció de la infecció per coronavirus. El document fa èmfasi en la necessitat "d'un comportament social compromès  en la lluita contra la pandèmia" fonamentat en aquestes premisses: la higiene freqüent de mans, la higiene de símptomes respiratoris (evitar tossir i estornudar directament a l'aire i tocar-se la cara, nas i ulls), el manteniment de grups de conviència habitual el més estables possible, minimitzar els contactes socials diaris per evitar la multiplicació de possibles cadenes de transmissió, la distància de seguretat entre les persones, l'ús de mascareta quan no es pugui garantir la distància social i prioritzar el desenvolupament d'activitats a l'aire lliure. A més a més, també cal insistir en la correcta ventilació dels espais i la neteja i desinfecció de superfícies.

 

Mesures de protecció específiques:

 • Distància social d'un mínim 1'5 metres tant en espais tancats com a l'aire lliure. S'estableix un espai de seguretat de 2'5m2 per persona, excepte que per la tipologia de l'activitat hi hagi vigents valors més restrictius.
 • Mascaretes: les persones de 6 anys en endavant l'hauran de portar a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús public sempre que no sigui possible mantenir una distància física interpersonal de seguretat d'1'5m entre persones que no mantenen una relació i un contacte propers de forma habitual. També és obligatori l'ús de la mascareta al transport públic. En el cas dels turismes, si tots els ocupants d'un vehicle són persones que mantenen una relació i un contacte propers de forma molt habitual no serà necessari. L'ús de la mascaretes no serà obligatori a les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria, situació de discapacitat o dependència o bé que presentin alteracións de la conducta que facin inviable la seva utilització. La mascareta tampoc serà exigile a l'hora de fer esport a l'aire lliure o en qualsevol atre situació de necessitat
 • Es permeten les reunions i trobades entre persones, incloent-hi la pràctica esportiva no professional ni federada, sempre que no comportin aglomeracions ni superin els aforaments vigents en cada cas. 
 • Protecció de la població especialment vulnerable: les persones titulars de les activitats o els serveis, han de garantir l'atenció preferent que minimitzi el temps d'estada a l'interior dels locals o establiments de les persones vulnerables. 

Pel que fa als aforaments, fins el 24 de juny inclòs, als espais de concurrència pública s'han de mantenir les limitacions següents:

 

 • Les previstes als plans sectorials d'activitats d'acord amb el que preveu el Pla de transició del confinament ratificat pel govern el 25 d'abril de 2020 (allò que es determina per a la fase 3).
 • En cas que no hi hagi es determina que als edificis i espais tancats: el 50% del màxim autoritzat en situació de normalitat i en espais a l'aire lliure el 75% del màxim autoritzat.

A partir del 25 de juny inclòs, els aforaments als espais de concurrència pública serà la següent:

 

Espais tancats:

 • Un màxim de 1.000 persones de peu o 2.000 persones amb seients preassignats. 
 • 2'5m2 per persona. Es pot reduir aquest espai de seguretat sempre i quan: hi hagi ús de mascareta, es porti un registre d'assistents o preassignació de localitats, es determinin mesures de circulació que evitin aglomeracions. 

Espais a l'aire lliure:

 • El valor corresponent a 2'5 m2 per persona.
 • Es pot reduir l'espai de seguretat de 2'5 m2 per persona si hi ha ús de la mascareta, es porta un registre d'assistents, hi ha control d'accés i sortida i dels fluxos interns.
 • Màxim de 2.000 persones de peu o 3.000 totes es seients preassignats per sector (espais limitats no permeables entre sí). 

En els establiments d'hostaleria i restauració, així com en qualsevol activitat oberta al públic, tant a l'aire lliure com en espais tancats, en què es preveu un consum d'aliments i begudes que facin inviable l'ús de mascareta constant, s'ha de garantir la distància d'1'5 metres entre persones.

 

D'altra banda, les mesures previstes per la Generalitat de Catalunya de forma general hauran de ser completades amb els plans sectorials d'activitats en relació a diferents àmbits com centres i serveis sanitaris, serveis socials, centres docents i universitats, transport, comerç, turisme, hostalaria i restauració, oci nocturn, lleure infantil, activitats culturals, fires i congressos, instal·lacions esportives, festes i esdeveniments populars, equipaments d'oci amb gran afluència de públic. 

 


 • Twitter
 • Facebook
 • Instagram
 • Telegram_petit.png
 • RSS
 • Youtube-32x32.png
 • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons europeu de desenvolupament regional