Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L’Ajuntament d’Olesa impulsa un acte de dol col·lectiu per les conseqüències de la pandèmia11/6/2020

Aquest divendres s’instal·len tres grans cubs al parc municipal, just al costat de l'Ajuntament, i s’anima a la ciutadania a escriure-hi, dibuixar o penjar els seus missatges a les persones estimades que han perdut aquests dies, així com reflexions o desitjos.Durant la crisi sanitària del coronavirus, han estat moltes les famílies olesanes que han perdut éssers estimats. Les mesures de confinament decretades per l’estat d’alarma no només van impedir fer un acompanyament hospitalari als malalts, sinó també acomiadar les persones que, malauradament, van perdre la vida en l’etapa més estricta del confinament. És per aquesta raó que l’Ajuntament d’Olesa impulsa una iniciativa de dol col·lectiu que es posa en marxa aquest divendres, 12 de juny, amb la instal·lació de tres grans cubs al parc municipal, just al costat de l’Ajuntament, on la ciutadania podrà escriure, dibuixar o penjar, en el format que desitgi, els seus sentiments o el seu missatge a aquell ésser estimat de qui no es va poder acomiadar. Els cubs tenen com a lema “Per sempre en el record dels olesans i olesanes” i passaran a formar part del projecte “La memòria del confinament” impulsat per l’Ajuntament.

 

Aquests grans cubs, de 2x2 metres per cara, estaran instal·lats al costat de l’Ajuntament durant una setmana, i seran els elements que presidiran un acte institucional de dol que tindrà lloc el divendres 19 de juny al costat del llac del parc municipal. L’acte estarà restringit a familiars de les persones van perdre la vida entre el 14 de març i el 31 de maig, una vuitantena en total, però la ciutadania podrà seguir-lo en directe a través del canal de Youtube de l’Ajuntament d’Olesa.

 

L’Alcalde d’Olesa, Miquel Riera, ha explicat que l’Ajuntament ha vist necessari que, abans de continuar amb el procés de desescalada, “de manera col·lectiva la ciutadania olesana pugui dirigir un missatge a qui vulgui, en el format que vulgui, per compartir socialment allò que hem viscut les darreres setmanes”. Segons Riera, “durant l’etapa més dura del confinament la gent no ha pogut compartir socialment els seus sentiments, i això ha estat especialment dur per a les persones que han perdut un ésser estimant, que no han pogut no només acomiadar-se sinó tampoc rebre el consol dels amics”. Per aquesta raó l’Alcalde creu necessari un acte “que suposi una pausa de reflexió i un punt i seguit en aquesta pandèmia, sobretot per salut emocional”.

 

A partir d’aquest divendres, 12 de juny, a la tarda, tothom qui ho vulgui podrà escriure, dibuixar o penjar el seu missatge als cubs que restaran instal·lats a la zona de gespa del parc municipal que hi ha just a la banda esquerra de la façana de l’Ajuntament. Només cal dur un retolador permanent, un llapis o material per penjar dibuixos, i deixar plasmat a les parets dels cubs el missatge de record, estimació, enyorança o reflexió que cadascú vulgui. Els cubs restaran instal·lats una setmana, fins el divendres 19 de juny.


Audio

  • MP3 - Acte dol col·lectiu-Entrevista a l'Alcalde, Miquel Riera

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional