Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Flexibilitzacions de la fase 1 de la desescalada30/5/2020

A partir de dilluns, 1 de juny, les regions sanitàries de Barcelona, la metropolitana nord i la metropolitana sud (Olesa de Montserrat) seran considerada una regió única i es permetran els desplaçaments a tota aquesta zona més enllà dels que ja es podien fer per activitats autoritzades.El govern de l'estat espanyol ha acceptat aquesta setmana la petició que ha fet la Generalitat de Catalunya d'unificar les regions sanitàries de Barcelona, la Metropolitana Nord i la Metropolitana Sud i que passin a considerar-se com una sola. La regió sanitària unificada es mantindrà durant tota la setmana vinent a la fase 1 del desconfinament però la unificació permetrà, a partir de dilluns 1 de juny, desplaçaments en tota aquesta zona més enllà dels que ja es poguessin fer per activitats autoritzades. Aquests desplaçaments no es podran fer a les àrees sanitàries de l'Alt Penedès i el Garraf perquè han passat a fase 2. 

 

Tot i així, el Departament de Salut de la Generalitat demana que es prioritzin els desplaçaments entre municipis per qüestió de feina i serveis però que sempre que es pugui s'opti per continuar fent totes les activitats quotidianes a prop del domicili i fent ús del serveis de proximitat.

 

D'altra banda, el govern de l'estat espanyol ha publicat al BOE d'aquest dissabte 30 de maig l'Ordre SND/458/2020 del Ministeri de Sanitat en el qual a la disposició final primera es fan un seguit de modificacions a l'odre SND/399/2020 del 9 de maig i es flexibilitzen determinades restriccions en l'aplicació de la fase 1 del desconfinament:

 

 • Ús de lavabos, vestidors, provadors, sales de lactància i similars a qualsevol instal·lació per part de clients i persones usuàries: es permet el seu ús a una persona als espais de fins a 4m2. Si que es permetrà que entri una persona acompanyant en el cas que la persona necessiti assistència. Als espais de més de 4m2 i que tinguin més d'una cabina o urinaris, l'ocupació màxima serà d'1/3 i sempre caldrà mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre persones. S'haurà de reforçar la neteja i la desinfecció.
 • Pel que fa a les vetlles, es poden fer a qualsevol tipus d’instal·lacions amb un límit màxim de 15 persones a l’aire lliure i 10 en espais tancats. Com ja estava establert, poden ser persones que no convisquin juntes. Quant als enterraments o comiats per incineració, es restringeix l’assistència a 15 persones entre familiars i persones properes, a més del ministre de culte o qui oficia la pràctica de ritu funerari. Cal mantenir la distància mínima de seguretat de 2 metres, higiene de mans i ús de mascareta.
 • Locals i establiments culturals que reprenguin l'activitat: l'ús de lavabos queda establert de la mateixa manera que a la resta d'instal·lacions i que s'ha explicat anteriorment. Pel que fa a la neteja, es requereix la neteja a l'inici i final de la funció així com també després de cada pausa. D'altra banda, també s'estableix que es facilitarà l'agrupació de persones convivents tant en llocs oberts com tancats i es garantirà la distància de seguretat amb la resta de persones.
 • Només es permet l'activitat esportiva a instal·lacions a l'aire lliure i s'especifica que aquestes instal·lacions són totes aquelles que no tenen sostre. Es continua sense incloure les zones d'aigua recreatives. Es permet l'ús de lavabos i vestidors amb les restriccions d'aforament detallades en les mateixes condicions que a la resta d'establiments.

La resta d'activitats permeses durant la fase 1 es poden consultar aquí.

 


 • Twitter
 • Facebook
 • Instagram
 • Telegram_petit.png
 • RSS
 • Youtube-32x32.png
 • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons europeu de desenvolupament regional