Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Ajuntament d'Olesa preveu deixar la taxa de terrasses sense efecte fins a finals d'any22/5/2020

L'Equip de govern portarà la proposta de no cobrar enguany la taxa al proper Ple municipal, com a mesura de suport al sector de la restauració. Amb el pas a la fase 1, a partir de dilluns, bars i restaurants podran obrir terrasses, amb mesures de seguretat i distanciament.L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat té previst aprovar en el proper Ple, que s’ha de celebrar dijous vinent, una proposta per deixar sense efecte fins a finals d’any la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires. Si la majoria de grups dona suport a la proposta de l’Equip de Govern, els propietaris de bars i restaurants no hauran d’abonar res per les terrasses dels seus establiments. Amb aquesta nova mesura econòmica, l’Ajuntament d’Olesa vol donar suport al sector de la restauració i l’hostaleria, molt afectat pel tancament total de les seves activitats a causa de la crisi sanitària per la Covid-19. A partir de dilluns vinent, quan es faci efectiu el pas de la Regió Metropolitana a la fase 1, bars i restaurants podran obrir les seves terrasses, mantenint les corresponents mesures de distància i seguretat.

 

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, ha destacat que deixar sense efecte la taxa de les terrasses fins a finals d’anys suposarà que l’Ajuntament deixarà d’ingressar al voltant de 60.000€. Aquesta mesura econòmica se suma a les que ja va aprovar el mes de març l’Ajuntament, que també va anul·lar el cobrament de les taxes dels serveis que es van deixar de prestar i el de les parades dels mercats que no han pogut obrir a causa de la pandèmia. En aquell cas les mesures suposaven per a les arques municipals uns 200.000€.

 

A més, com ja va anunciar l’Ajuntament fa uns dies, s’està estudiant la possibilitat que bars i restaurants que ja tenien concedida l’ocupació de via pública per taules i cadires puguin ampliar l’espai de terrassa, amb l’objectiu que el número de taules s’acosti a l’habitual de cada any, sempre que les característiques de l’espai públic ho permetin. Els Serveis Tècnics municipals han estudiat cas per cas per proposar a cada establiment una recol·locació de les seves taules i cadires que permeti garantir les mesures de seguretat. L’Alcalde d’Olesa, Miquel Riera, ha destacat que l’ampliació de l’espai de terrassa “només es farà si també es garanteix espai suficient per als vianants”.

 

Avui mateix, personal de la Brigada Municipal ha començat a pintar la delimitació d’espais de terrassa, on es marca com han d’anar disposades les taules amb els corresponents espais de separació de dos metres. També s’ha delimitat, com cada divendres, l’espai exacte que han d’ocupar les parades del mercat ambulant, instal·lat avui a la plaça de l’Oli. Fins ara al mercat ambulant només s’hi podien ubicar parades d’alimentació i planter, però amb l’entrada d’Olesa a la fase 1 a partir de dilluns, divendres vinent ja podran instal·lar-s’hi tots els paradistes, al voltant de 70.

 

En aquest sentit, l’alcalde ha destacat la preocupació de l’Ajuntament pel que significa el pas a la fase 1, ja que l’obertura de terrasses i l’ocupació total del mercat ambulant “propiciarà espais de força afluència de persones, que obligarà no només a incrementar la vigilància sobre aquestes activitats, sinó també a una dosi extra de responsabilitat per part de restauradors, paradistes i ciutadania en general”.

 

S’ampliarà l’espai del mercat ambulant i es reforçarà el control d’accés i aforament

 

En el cas del mercat ambulant, s’ha de garantir una distància de seguretat de dos metres entre parades i de sis metres de pas per davant. Per aquesta raó s’ampliarà l’espai per encabir la setantena de parades, i a més d’ocupar la plaça de Catalunya i la plaça de l’Oli, també es disposaran per la Rambla i el parc de l’Estatut. Com ja s’ha estat fent les darreres setmanes, però encara amb més reforç, hi haurà controls d’accés i control d’aforament als diferents espais de mercat ambulant.

 

L’Ajuntament farà arribar a tots els paradistes les normes establertes per les autoritats sanitàries, que totes s’hauran de comprometre a acomplir, a l’igual que a respectar els espais delimitats. En aquest sentit, Miquel Riera ha assegurat que l’ajuntament “serà inflexible” en el compliment de la normativa, tal pel que fa a paradistes del mercat ambulant com de restauradors.

 

De moment, aquesta setmana el mercat ambulant s’ha ubicat només a la plaça de l’Oli, donat que a la plaça de Catalunya s’estan fent aquests dies les obres de col·locació de la pèrgola que ha de proporcionar ombra a la plaça. Es tracta d’una actuació que havia quedat pendent abans de l’esclat de la crisi sanitària dins les obres de remodelació de la plaça de Catalunya.

 

El pas d’Olesa a la fase 1 es farà dilluns vinent just quan pràcticament farà un any de les darreres eleccions municipals, que van tornar a donar al Bloc Olesà el govern municipal. Tal i com ja va expressar al darrer Ple, Miquel Riera ha assegurat que aleshores cap programa de govern podia preveure la pandèmia que afectaria tot el món, i per tant, el Bloc Olesà no ha pogut desenvolupar encara moltes de les accions previstes. Ara bé, ha assegurat l’alcalde, “no voldria estar en cap altre lloc que el que he ocupat, perquè hem tingut la sensació que hem ajudat allà on podíem ajudar, i creiem que hem fet una feina important en moments difícils per als olesans i olesanes”.

 

D’altra banda, i pel que fa a les activitats que es podran fer en properes fases de desconfinament, l’Alcalde d’Olesa ha assegurat que l’Ajuntament està treballant per tal que, a mesura que avanci la desescalada, es puguin anar reobrint aquells equipaments que van quedar tancats a l’inici de la pandèmia. Per exemple, fa dies que tant Brigada com departaments d’esports treballen en la propera obertura de la piscina d’estiu, que funcionarà amb la normativa que indiqui el Ministeri de Sanitat.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional