Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'ús de mascaretes serà obligatori a partir d'aquest dijous, 21 de maig20/5/2020

El govern central ha publicat una ordre ministerial on es fixa que les persones a partir de 6 anys han de dur mascareta al carrer, espais a l'aire lliure i espais tancats d'ús públic o que estiguin oberts al públic, quan no es pugui mantenir una distància de seguretat de 2 metres.El govern de l'estat espanyol ha fixat l'ús obligatori de mascaretes a partir d'aquest dijous 21 de maig al carrer, espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal de dos metres. L'obligatorietat de l'ús de mascaretes està regulada a una ordre ministerial del Ministeri de Sanitat que s'ha publicat al BOE aquest dimecres, en la qual s'especifica que l'han de fer servir totes les persones a partir de sis anys, tot i que estableix que és recomanable entre els nens i nenes de tres i cinc anys. L'ordre ministerial determina que es pot fer servir qualsevol tipus de mascareta, preferentment higièniques i quirúrgiques, que cobreixin nas i boca.

 

Entre les excepcions hi ha les persones amb dificultats respiratòries i aquelles en les quals l'ús de mascareta resulti contraindicat per motius de salut justificats. No estaran obligats a fer-la servir les persones que per una situació de discapacitat o dependència puguin presentar alteracions de conducte que facin inviable la seva utilització. Tampoc no serà obligatori en el desenvolupament d'activitats en les quals resulta incompatible, com per exemple la ingesta d'aliments i begudes. Finalment, aquesta ordre també eximeix a les persones que puguin al·ludir a causes de força major o a una situació de necessitat. 

 

El govern ha explicat a l'ordre ministerial que l'ús generalitzat de mascaretes per part de la població està justificat com a mesura per reduir la transmissió comunitària de la COVID-19 ja que els SARS-CoV2 és un virus d'alta transmissibilitat i perquè ha quedat demostrat que l'ús de les mascaretes és útil per bloquejar l'emissió de gotes infectades quan no és possible mantenir la distància de seguretat. L'ordre també recull que cal seguir un principi de precaució per poder continuar en la reducció dels casos de contagi a l'estat espanyol, principalment quan la malaltia no té d'altres mesures com la vacunació.

 

La decisió sobre l'obligatorietat de les mascaretes es va acordar dilluns després d'una reunió entre el govern central i les comunitats autònomes al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Fins ara, l'ús obligatori de mascaretes només s'havia fixat al transport públic des del dilluns 4 de maig. Segons l'ordre ministerial, la mesura estarà vigent des de dijous 21 de maig i durant tot l'estat d'alarma i possibles pròrrogues que es puguin establir. L'obligatorietat d'utilització de les mascaretes es suma a la resta de mesures establertes per les autoritats sanitàries com  mantenir la distància interpersonal o la higiene de mans.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional