Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Pomfusa reobre les instal·lacions del tanatori d'Olesa a partir d'aquest dilluns17/5/2020

Amb l'entrada a la fase 0,5 de la desescalada, l'empresa de serveis funeraris ha condicionat i equipat tanatoris, sales de vetlla i oficines per tornar el servei amb la màxima seguretatPomfusa SA Serveis Funeraris reobre les seves instal·lacions de forma parcial un cop la zona d’actuació de l’empresa de Martorell entra a la fase 0,5 de la desescalada. Així, obrirà els seus equipaments després que hagi condicionat i equipat tanatoris, sales de vetlla i oficines per tornar el servei amb la màxima seguretat. En concret, Pomfusa SA Serveis Funeraris reobre els tanatoris d'Olesa, Martorell, Sant Andreu de la Barca i Piera. Jordi Casanovas, gerent de Pomfusa SA Serveis Funeraris, explica que "entre les mesures que hem aplicat destaquen la utilització preventiva d’ús de mascareta i de gels hidroalcohòlics, la distribució dels assistents i la desinfecció dels espais".

 

Les instal·lacions s'han equipat i condicionat per garantir la seguretat de famílies, personal i persones externes que accedeixen als seus espais, adoptant mesures i protocols per limitar potencials contagis en les seves instal·lacions i anticipant-se en tot moment a les restriccions emeses des de les autoritats sanitàries. Així, segons Casanovas, "s’ha aplicat una nova retolació en totes les instal·lacions per garantir el límit màxim de la capacitat que exigeix la nova normativa, s’han retirat les butaques per a més d’una persona, s’ha suspès el servei de begudes de les sales de vetlla, rebosteria i dolços, i s’ha reduït l’horari d’obertura de les sales de vetlla per procedir a la neteja dels espais de totes les instal·lacions". L’horari d’obertura al públic serà de 9 a 13h i de 16 a 20h.

 

Si fins ara no es permetien vetlles i es limitava a un màxim de tres familiars els enterraments, en la nova fase intermèdia les vetlles permetran la participació de 15 persones si és a l’aire lliure i de deu si es tracta d’un espai tancat. Tot i que la normativa vigent autoritza utilitzar les sales de vetlla amb un límit màxim de 10 persones, des de Pomfusa SA Serveis Funeraris es recomana que l’aforament no superi mai les 5 persones per sala.

 

A les sales de cerimònies del tanatori es permet un aforament d’un terç de la seva capacitat, que oscil·la entre 30 i 40 persones segons la sala. Finalment, la participació de familiars i amics en la comitiva en casos d’enterraments es limita a 15 persones i en la de cremació es limita a 3 persones. Degut al tancament de les fronteres a l'estat espanyol, s'han prohibit els trasllats internacionals de difunts, però aquests es mantenen dins del territori.


Pomfusa SA Serveis Funeraris, que forma part de l’associació ASFUNCAT, ofereix assessorament i orientació a les famílies que hagin patit una defunció fora de la zona d’actuació de l’empresa. Casanovas recorda que “actualment degut al tancament de fronteres, els trasllats internacionals s’han prohibit, però es mantenen els trasllats en territori espanyol”.


Es recomana que els tràmits pel servei funerari o les gestions de cementiri que porta a terme Exfun, gestió de cementiris -que forma part del grup- es recomana que es facin telefònicament al 937 755 552. L’empresa està integrant un obituari per facilitar les condolences a les famílies que s’oferirà a través de les xarxes socials i que ara es visualitza a través del web pomfusa.com.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional