Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa de Montserrat, dins la regió sanitària metropolitana sud, passarà aquest dilluns a la fase 0,5 de la desescalada17/5/2020

Es permetrà l'obertura de comerços sense necessitat d'atendre amb cita prèvia. Les esglésies, els museus i les biblioteques podran obrir amb restriccionsLes regions sanitàries de la ciutat de Barcelona, la zona metropolitana nord i la zona metropolitana sud, de la qual forma part Olesa de Montserrat, passaran aquest dilluns a la fase 0,5 de la desescalada. A la pràctica, això suposa incorporar activitats permeses a una fase 1 que segons les declaracions del ministre de Sanitat, Olesa hi entrarà el dia 25 de maig.

 

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte a la tarda les noves normes que afecten els territoris en fase 0, 1 i 2, que entren en vigor aquest dilluns. Olesa avançarà a una fase intermèdia que permetrà l'obertura del comerç minorista, amb menys de 400 metres quadrats, sense la necessitat de cita prèvia. Els que puguin tornar a obrir hauran de mantenir les restriccions de seguretat, com la limitació de l'aforament, i preservar els horaris especials d'atenció per a la gent gran.

 

En aquesta fase 0,5 s'ampliarà l'assistència a les vetlles funeràries fins a un màxim de 10 persones en espais tancats (15 en espais oberts) i estarà permès el funcionament dels museus i de les activitats de culte religiós amb un terç del seu aforament habitual. També tornarà a funcionar el servei de préstec de les biblioteques i els arxius. Pel que fa a l'àmbit de l'ensenyament, en aquesta flexibilització de la fase 0 es reobriran les escoles i els centres educatius només per fer tasques de desinfecció o administratives. Els que sí que podran obrir per desenvolupar les tasques habituals seran els centres d'alt rendiment per als esportistes com el CAR de Sant Cugat. Els clubs esportius professionals ja podran entrenar-se fins a un màxim de 14 persones, independentment de la fase de desescalada que estigui cada territori.

 

Així, es reobriran els centres de serveis socials per a poder prestar atenció presencial, tot i que es prioritzarà la prestació de serveis per via telemàtica. També estarà permesa la celebració de congressos i seminaris d'investigació i innovació de fins a 30 assistents, mantenint les distàncies de seguretat. Els centres i laboratoris universitaris podran reprendre les activitats d'investigació.

 

No obstant això, i a diferència de la fase 1 en la que entraran a partir de dilluns regions sanitàries com la Catalunya Central, Lleida i Girona, aquesta fase 0 'ampliada' no permetrà la reobertura de terrasses de bars i restaurants. Per tant, les terrasses dels bars olesans encara no poden obrir, com permet la fase 1, amb la meitat de la capacitat i amb la distància de seguretat de 2 metres entre taules. Les trobades de fins a 10 persones fora del nucli de convivència habitual no estaran permeses. En aquesta fase intermèdia tampoc s'autoritzen aquestes trobades amb familiars i amics. Seguiran tancats els gimnasos (a excepció del CAR de Sant Cugat) i prohibida la mobilitat entre municipis per motius que no siguin exclusivament laborals o de salut.

 

La previsió del govern català és que les regions sanitàries de la ciutat de Barcelona, la zona metropolitana nord i la zona metropolitana sud, de la qual forma part Olesa de Montserrat, passin a la fase 1 de la desescalada el 25 de maig. Les regions que sí que passaran a la nova fase aquest pròxim dilluns, 18 de maig, seran la Catalunya Central, Lleida, Girona i les àrees de gestió assistencial de l'Alt Penedès i el Garraf. No hi ha cap canvi respecte de la mobilitat i les franges horàries per baixar al carrer. Es mantenen les sortides de nens i la pràctica esportiva individual, els passejos d'adults i l'accés als horts, sempre que estiguin en el mateix terme municipal del domicili o en un adjacent a aquest. Les passejades es mantindran sense modificacions, podent caminar un cop al dia a una distància màxima d'1 quilòmetre des del domicili i també es mantenen les franges d'edat:

 

-De 6 h a 10 h i de 20 h a 23 h, poden sortir les persones d'entre 14 i 70 anys.

-Els nens, de 12 h a 19 h.

-Els majors de 70 anys o els dependents amb el seu cuidador podran sortir de 10 a 12 i de 19 a 20 hores.

-L'esport individual es podrà seguir practicant de 6 h a 10 h i de 20 h a 23 h en el terme municipal en el qual es resideixi.

 

Sánchez sol·licitarà una nova pròrroga

 

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que la setmana vinent demanarà al Congrés dels Diputats una nova pròrroga de l'estat d'alarma, però en aquesta ocasió serà per un període d'un mes. Sánchez vol que el ministre de Sanitat sigui l'única autoritat delegada competent i pretén que la nova pròrroga duri fins al final de la desescalada.

 

El president del Govern ha recordat que els fets han demostrat que no es podia confiar en la immunitat comunitària i defensa la necessitat de limitar la mobilitat i els contactes socials.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional