Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Ajuntament d'Olesa incorpora 100.000 € a les àrees de Serveis Socials i Habitatge per fer front a les conseqüències per la crisi del coronavirus12/5/2020

El consistori incrementa la dotació de Serveis Socials en 50.000 € per ajuts d'alimentació i subministraments i hi destinarà 50.000 € més a ajuts de lloguer.El regidor de Serveis Socials i Habitatge, Jordi Martínez, ha explicat que durant les primeres setmanes de confinament “s'ha produït un creixement de la demanda en la petició d'ajuts per aliments”. Davant d'aquesta detecció, el consistori ha decidit incrementar el pressupost del departament en 50.000 €, dels quals, 30.000 € seran per suplementar la dotació dels ajuts a l’alimentació i 20.000 € per al pagament de subministraments bàsics, donat que, segons Martínez, “també es preveu que hi haurà un increment de les peticions un cop acabi l'estat d'alarma”. La dotació inicial d’ajuts socials (alimentació, subministres o activitats d’estius...) era inicialment de 172.850, i ara s’hi destinaran 222.850€.

 

Pel que fa a Habitatge, Jordi Martínez ha destacat que es destinaran 50.000 € per ajuts al lloguer “tot i que les competències les té l'Estat i la Generalitat”. La partida servirà per complementar els ajuts que destinen altres administracions als ajuts al lloguer. Per exemple, el 2019 una seixantena de famílies no van percebre aquest ajut tot i acomplir els requisits perquè s'havia esgotat el pressupost destinat per la Generalitat. El regidor ha explicat que les administracions amb competències “hauran de prendre mesures i destinar recursos perquè no s'agreugi la situació d'emergència habitacional que ja s'arrossega des de la crisi de 2008, quan moltes famílies van ser desnonades arreu per motius econòmics”.

 

Aquest increment de 100.000 € a les àrees de Serveis Socials i Habitatge es va presentar al Ple extraordinari del mes d'abril a través d'una modificació de crèdit per un total de 300.000€, provinents del superàvit del pressupost 2019 per fer front a les conseqüències de la crisi sanitària del coronavirus. La proposta va comptar amb el suport de tots els grups municipals.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional