Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Ajuntament d’Olesa regula l'obertura de terrasses de bars i restaurants prevista per a la fase 1 de desconfinament11/5/2020

Per a quan la fase 1 sigui operativa, l’Ajuntament està estudiant la possibilitat que bars i restaurants que ja tenien concedida l’ocupació de via pública per taules i cadires puguin mantenir-hi el nombre ampliant l’espai de terrassa, sempre que les característiques de l’espai públic ho permetin. Olesa de Montserrat es manté aquest dilluns en fase 0, a l'igual que la resta de la regió sanitària Metropolitana Sud.L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat està treballant en la planificació de la propera obertura de terrasses de bars i restaurants contemplada en la fase 1 de desconfinament plantejada pel Govern central, malgrat que Olesa de Montserrat, a l’igual que tota la regió sanitària Metropolitana Sud, continua aquest dilluns en fase 0. Per a quan la fase 1 sigui operativa, l’Ajuntament està estudiant la possibilitat que bars i restaurants que ja tenien concedida l’ocupació de via pública per taules i cadires puguin ampliar l’espai de terrassa, amb l’objectiu que el número de taules s’acosti a l’habitual de cada any, sempre que les característiques de l’espai públic ho permetin.

 

En aquest sentit, els Serveis Tècnics municipals ja estan estudiant cas per cas, i proposaran a cada establiment una recol·locació de les seves taules i cadires que permeti garantir les mesures de seguretat. Es comunicarà a cada establiment la solució plantejada, amb el benentès que durant el període actual, el marc normatiu i les recomanacions del departament de Salut predominen sobre qualsevol altra consideració.

 

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, ha destacat que l’Ajuntament vol “garantir i ajudar” les persones propietàries de bars i restaurants “a que tinguin clar quin és el seu espai autoritzat de terrassa i quina és la disposició més adient de les taules per garantir la distància de seguretat”. Segons l’alcalde, “l’objectiu és que al restaurador li sigui fàcil tenir les taules endreçades i que les persones usuàries també ho tinguin fàcil”. Alhora, ha explicat Miquel Riera, l’Ajuntament vol fer possible fer créixer l’espai de terrassa allà on sigui possible “perquè bars i restaurants no perdin taules, sempre sense perjudicar el pas de persones i les distàncies de seguretat”.  

 

D’altra banda, i quant als establiments que vulguin demanar per primer cop ocupació de via pública amb taules i cadires, l'Ajuntament ho autoritzarà sempre que l’espai públic ho permeti.  En aquests casos, els Serveis Tècnics municipals agilitzaran el màxim possible aquestes autoritzacions, sempre en funció de les possibilitats de cada espai o zona.

 

La tramitació de les sol·licituds es pot fer a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), que a partir d’aquest dilluns atendrà presencialment únicament amb cita prèvia, o bé a través de l’apartat de Tràmits de la Seu Electrònica del web municipal, a aquest enllaç.

 

Davant qualsevol dubte relacionat amb les llicències d’ocupació de la via pública amb taules i cadires heu d’escriure un correu a urbanisme@olesademontserrat.cat


Audio

  • MP3 - Entrevista a l'Alcalde, Miquel Riera, sobre la regulació de terrasses a partir de la fase 1 de desconfinament

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional