Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'alcalde, Miquel Riera, fa una crida a seguir de forma estricta les recomanacions de les autoritats sanitàries per continuar amb la desescalada8/5/2020

Tot i que les dades de l'evolució de la pandèmia són positives al municipi, l'alcalde ha reiterat que la ciutadania ha de ser responsable i mantenir la distància de seguretat entre les persones així com la resta de directrius i recomanacions. L'esforç és necessari per evitar un possible rebrot de la malaltia.L'alcalde d'Olesa de Montserrat, Miquel Riera, ha fet una crida a la ciutadania a no relaxar-se i seguir totes i cadascuna de les recomanacions i instruccions que fan les autoritats sanitàries durant aquesta fase progressiva de desconfinament. Riera ha apuntat que les dades que ens arriben “són positives” i que a l'hospital de Martorell “aquesta setmana no hi ha nous malalts de COVID-19 del municipi”. També ha remarcat que la situació de les residències és estable i que, de fet, cal celebrar que “una de les notícies que arriben de la residència Santa Oliva és que aquesta setmana han rebut l'alta mèdica sis residents que patien la malaltia i que ja l'han superat”.

 

Tot i aquesta situació, Miquel Riera ha insistit en la necessitat d'estar molt atents a l'evolució de les xifres de contagis del coronavirus que arribin els propers dies per poder “veure l'impacte que ha tingut la sortida al carrer dels infants fa dues setmanes i de la possiblitat de començar a fer esport i passejades d'adolescents i adults”. Sobre aquest desconfinament progressiu de la ciutadania, l'alcalde ha valorat que, de forma general, “la major part de la població segueix les directrius i recomanacions” i que és comprensible, tot i que hi ha franges horàries establertes per sectors de població, que en determinats moments i espais hi hagi força concurrència de gent.

 

Per aquest motiu, l'alcalde ha demanat a la població “que intenti sortir a fer esport o passejar per diferents espais, fent servir totes les rutes disponibles i també sortir durant les hores menys massificades dins franja que ens pertoqui”. En la mateixa línia, ha fet una crida a “mantenir les distàncies de seguretat entre les persones i no ajuntar-se en grups per evitar repunts de contagis”.

 

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ja està treballant en adaptar la població, serveis i equipaments a les diferents fases establertes en el pla de desescalada publicat pel govern. En aquest sentit, l'alcalde ha avançat que “les festes de Santa Oliva i la Festa Major no es podran celebrar tal i com les coneixem, van quedar anul·lades en el moment que cal evitar les grans concentracions de persones, però això no ha volgut dir en cap moment que renunciem a la cultura. Durant aquestes setmanes hem promogut la cultura confinada amb programacions virtuals com les d’aquests cap de setmana, i ara caldrà desconfinar la cultura de forma progressiva, adaptant els actes a les condicions de salut que ordeni cada fase del pla de desescalada”.

 

De la mateixa manera, diferents departaments municipals treballen en l'organització de casals d'estiu. L'alcalde ha avançat ja s'hi està treballant amb les diferents entitats per estudiar com oferir els casals adaptats a un escenari de desconfinament “en els propers dies s'acabaran de definir els múltiples escenaris possibles, tenint en compte les diferents fases de desconfinament, per tal de definir com podran ser aquests casals”. Miquel Riera ha destacat que enguany aquests casals “són molt importants” tenint en compte la situació de confinament d'infants i joves durant setmanes i “la situació de crisi econòmica que la pandèmia ha originat en moltes famílies”.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional