Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Ajuntament d'Olesa reobre la deixalleria municipal i la deixalleria mòbil4/5/2020

Els dos serveis restaran oberts en l’horari habitual, però funcionaran amb noves mesures de seguretat. Des de la Regidoria de Medi Ambient es recomana demanar cita prèvia a la deixalleria municipal, ubicada al polígon Can Singla, abans d'anar-hi.L’Ajuntament d’Olesa ha reobert avui la deixalleria municipal, davant de la reducció de les mesures de confinament decretades per l’Estat. A partir de divendres també tornarà a funcionar la deixalleria mòbil. Els dos serveis restaran oberts en l’horari habitual, però des de la Regidoria de Medi Ambient es recomana demanar cita prèvia a la deixalleria municipal, ubicada al polígon de Can Singla, abans d'anar-hi. 

 

El consistori olesà va acordar, el passat 19 de març, tancar les dues deixalleries seguint les recomanacions de la Generalitat, per motius de seguretat del personal i les persones usuàries. Ara que s’han relaxat les mesures de confinament, i seguint també les recomanacions de la Generalitat, l’Ajuntament reobre els dos serveis garantint en tot moment les mesures de seguretat per al personal i persones usuàries. La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Eva Creus, ha detallat que “de seguida que l’Agència de Residus de Catalunya va donar llum verda per a què els ajuntaments obrissin les deixalleria, garantint les mesures de seguretat, vam començar a pactar amb l’empresa que gestiona la deixalleria –Àuriafil- totes aquestes mesures, alhora que l’empresa seguia els tràmits per aixecar l’ERTO que tenien decretat els treballadors. Un cop lligat tot és quan hem pogut tornar a obrir”.

 

Segons les mesures de seguretat establertes, i en el cas de la deixalleria municipal, el personal atendrà la ciutadania des de la finestra de l’oficina, i dins el recinte només podrà entrar una persona usuària. El personal anirà equipat amb el corresponent equip de protecció individual. En el cas que es portin residus especials (residus electrònics, piles, olis, dissolvents, fluorescents…) les persones usuàries els hauran de dipositar en un espai habilitat especialment per a tal efecte, i serà el personal qui els traslladi posteriorment al seu contenidor. Pel que fa a la resta de residus habituals, podran ser les pròpies persones usuàries qui els dipositin al contenidor corresponent. Tots els espais més transitats tindran un reforç de neteja i desinfecció, a banda de la neteja habitual.

 

Tot i que no és obligatori, des de la Regidoria de Medi Ambient es recomana demanar cita prèvia al 93 778 61 52 per evitar concentracions de persones a les portes de l’equipament, ja sigui de persones que s'hi desplacen a peu o de vehicles. També es recomana que les persones usuàries portin mascareta i guants. La regidora de Medi Ambient, Eva Creus, ha recordat que "el personal de la deixalleria no sempre està dins l'oficina, i per aquesta raó, és possible que no atenguin el telèfon a la primera. Per això demanem comprensió a la ciutadania si en algun moment es troben que els costa contactar amb el servei per demanar aquesta cita prèvia".

 

En la deixalleria mòbil, i per evitar contacte entre persones usuàries i personal, els residus s’hauran de dipositar en l’espai indicat i seran els treballadors qui els dipositin al seu lloc corresponent.

 

Eva Creus ha anunciat que la posada en funcionament de les dues deixalleries suposa la finalització del servei excepcional de recollida porta a porta de voluminosos posat en marxa ara fa dues setmanes. Segons la regidora, s’acabaran d’atendre les darreres peticions fetes, i per a les quals ja s’havia pactat dia i hora de recollida, però ja no se’n concertaran més, donat que la ciutadania ja pot fer ús de la deixalleria.

 

L’horari de la deixalleria municipal (Polígon Industrial Can Singla, s/n, carretera BV-1201 direcció Martorell) és, de dilluns a dissabte, de 9.00 a 14.00 h i de 16.00 a 19.00 hores.

 

En el cas de la deixalleria mòbil, els horaris i punts de recollida són els següents:

 

- Divendres:

11.00 a 12.15h  Parc de les Planes (carrer Vallès)
12.30 a 13.45h  Els Closos-Sant Bernat (cruïlla amb camí de La Puda)
16.00 a 17:15h  carrer de l’Estació
17.30 a 18:45h  Plaça de l'Oli 


- Dissabte:

10.00 a 10.45h  Urbanització Oasis
11.00 a 11.45h  Urbanització Ribes Blaves
12.00 a 13.30h  Plaça Fèlix Figueras i Aragay (Ajuntament) 


Audio

  • MP3 - Obertura deixalleria-Eva Creus, regidora de Medi Ambient

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional