Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Les proves PCR fetes al personal de les residències d’Olesa donen negatiu en gairebé tots els casos30/4/2020

De tots els tests que s’han realitzat, només hi ha hagut un cas de positiu d’una persona de la plantilla de la residència Sant Agustí. Els realitzats a les residències Santa Oliva, Mare de Déu de Montserrat i La Vila han sortit tots negatius.Les proves PCR realitzades els darrers dies a les plantilles de les residències d’Olesa de Montserrat han donat negatiu en pràcticament tots els casos. Només s’ha donat un cas positiu en una persona de la plantilla de la residència Sant Agustí. Així ho ha destacat l’Alcalde d’Olesa, Miquel Riera, a partir de la informació facilitada per les residències a l’Ajuntament d’Olesa. Fa uns dies ja es van fer proves a tots els interns dels centres residencials, i en aquest cas la residència Mare de Déu de Montserrat va ser l’única en la qual tots els tests van sortir negatius.

 

Situació a les residències

 

Segons dades facilitades per les direccions de les residències a l’Ajuntament d’Olesa, a la residència Santa Oliva, del total de 106 residents que hi havia a l’inici de la crisi sanitària, han mort fins ara 26, dels quals 17 amb prova positiva per la Covid-19. Actualment hi ha dos residents ingressats a l’hospital comarcal, i 32 aïllats dins la residència, dels quals 18 han donat positiu en la prova PCR.

 

Quant al personal, totes les proves PCR realitzades els darrers dies han tingut resultat negatiu. Sí es va donar algun cas a l’inici de la pandèmia, que va requerir, fins i tot, l’hospitalització d’una treballadora. Queden 7 persones de plantilla pendents de fer-se el PCR. Miquel Riera ha manifestat que s’espera que aquests resultats negatius entre la plantilla facilitin la incorporació de personal en situació de baixa laboral, i això permeti recuperar una certa normalitat, després de la situació viscuda fa algunes setmanes, quan la residencia va arribar a tenir 30 persones de la plantilla de baixa.

 

A la residència Sant Agustí, de 24 places, han mort 7 residents, 4 dels quals confirmats per Covid-19. Dels PCR fets als residents, 7 van donar positiu, dels quals 3 han estat traslladats a l’hospital Sagrat Cor i 4 més són a la residència en aïllament. Quant al personal, una persona de la plantilla també ha donat positiu en el test, i està aïllada a casa seva.

 

A la residència Nostra Senyora de Montserrat s’han fet 59 PCR a residents i 42 PCR a personal de plantilla, i tots han sortit negatius. Segons la direcció de la residència, aquests resultats permeten valorar molt positivament tots els protocols i pautes d’actuació que l’equip de direcció ha anat elaborant i el compromís del personal a l’hora d’aplicar-los. En aquest sentit indiquen que també s’han donat mascaretes al personal no només per ser dins el centre sinó també per anar pel carrer i prevenir el contacte exterior, així com al personal amb fills menors.

 

A la residència La Vila, de les proves PCR fetes als 17 residents, una va donar positiu. Aquest resident va ser traslladat a l’hospital Sagrat Cor. Quant al personal, tots els tests han donat negatiu.

 

Situació de la pandèmia a Olesa

 

Segons les dades fetes publiques pel Departament de Salut de la Generalitat, Olesa de Montserrat té confirmats 162 casos de coronavirus i un total de 332 casos sospitosos.

 

Quant a defuncions, segons dades facilitades per l’empresa encarregada dels serveis funeraris, des de l’inici de la crisi sanitària hi ha hagut 68 defuncions, el triple que en el mateix període de l’any passat.

 

L'alcalde ha explicat que aquesta setmana s'ha fet una nova reunió de coordinació entre els alcaldes del Baix Llobregat Nord, la direcció de l'Hospital comarcal de Martorell i responsables de la regió sanitària per fer seguiment de la situació. Miquel Riera ha dit que des de l'Hospital comarcal de Martorell arriben bones notícies ja que s'ha reduït considerablement el nombre de pacients atesos. Tot i la millora, des de Salut es demana que la gent no es vagi a urgències i opti, en primera instància, en trucar al 061 Salut Respon o fer una consulta telemàtica.

 

Si bé les dades que ofereix el Departament de Salut mostren una certa estabilitat en l’impacte de la pandèmia, l’Alcalde d’Olesa, Miquel Riera, ha tornat a fer una crida a la responsabilitat de la ciutadania i al manteniment de mesures de seguretat ara que s’anuncien fases de relaxació de les mesures de confinament, amb l’objectiu d’evitar rebrots de contagis i protegir els col·lectius més vulnerables.

 

Miquel Riera ha recordat que totes les mesures preventives i el confinament de la població “tenien com a objectiu evitar un contagi massiu i, per tant, el col·lapse del sistema sanitari”, un sistema sanitari que “ja ens han dit des del Departament de Salut que segurament tendirà a potenciar l’atenció telefònica per reduir al màxim la mobilitat”. Aquest objectiu d’evitar el contagi continuarà vigent les properes setmanes i mesos, i per tant, ha remarcat l’Alcalde, tothom ha de ser curós amb les mesures de seguretat, com ara la distància entre persones i l’ús de mascaretes quan sigui necessari.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional