Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

El SIAD suma més de 100 accions d'assessorament durant la crisi sanitària del coronavirus7/5/2020

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones d'Olesa de Montserrat continua telemàticament amb les tasques d'assessorament psicològic i jurídic a les dones víctimes de violència masclista. Des de la Generalitat de Catalunya s'ha ampliat el servei d'atenció permanent contra la violència masclista a través del 900 900 120 operatiu les 24h dels 365 dies de l'any.El Servei d'Informació i d'Atenció a les Dones (SIAD)  d'Olesa de Montserrat continua treballant des del primer dia que es va declarar l'estat d'alarma per la crisi sanitària del coronavirus COVID-19 per atendre els casos de violència masclista al municipi. L'atenció es fa telemàticament a través del telèfon i el correu electrònic i s'ha mantingut el servei d'assessorament jurídic i de suport psicològic a les víctimes de violència masclista, incloent joves i infants. 

 

La tècnica de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+, Núria Jané, ha remarcat que "des del principi de l'esclat de la crisi sanitària, els serveis d'atenció a les dones per violència masclista es van considerar un servei essencial ja que amb el confinament hi ha el perill que hi hagi un repunt de casos d'agressions i violència masclista". Jané ha recordat que a més del telèfon del SIAD d'Olesa, el 93 778 00 50 Opció 4, també es pot enviar un correu electrònic a cird@olesademontserrat.cat i que les 24 hores durant els 365 dies de l'any hi ha actiu el servei d'atenció permanent contra la violència masclista de la Generalitat a través del telèfon gratuït i confidencial 900 900 120. Segons la tècnica, aquest servei telefònic s'ha ampliat durant l'estat d'alarma i, de fet, s'ha habilitat poder contactar per whatsap al telèfon 671 778 540 o al mail 900900120@gencat.cat.

 

La tècnica de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ ha remarcat que, de fet, tres dones olesanes han fet servir el telèfon d'atenció a la violència masclista entre el 16 de març i el 15 d'abril. Al Baix Llobregat han estat un total de 74 dones que l'han utilitzat en el primer mes d'estat d'alarma. La línia 900 900 120 atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones com peticions d'informació de dones que viuen situacions de violència, sobre els recursos existents a Catalunya en matèria d'assistència i assessorament a la violència contra les dones. Disposa de professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb serveis d'emergència, si és necessari. Les persones que accedeixin al servei poden expressar-se en 124 llengües, entre les quals hi ha el català, el castellà, l'anglès, el francès, l'alemany, l'italià, el rus, l'àrab, el romanès, el croat i el xinès.

 

Pel que fa als serveis propis del SIAD d'Olesa de Montserrat, Núria Jané ha detallat que s'ha continuat amb el servei d'atenció psicològica que ha fet més de 40 atencions que es sumen a les trucades de seguiment setmanal de les dones que conviuen amb el seu agressor o potencial agressor. El servei d'atenció psicològica infantil i juvenil també ha continuat amb les tasques de seguiment per atendre els infants que també han estat víctimes d'una situació de violència masclista a casa així com l'atenció a joves i adolescents que han patit algun tipus d'agressió. Per últim, Núria Jané ha explicat que el servei d'assessorament jurídic també ha comptat amb nombroses trucades per conèixer la situació sobre els procediments judicials mentre duri l'estat d'alarma i fins i tot consultes relacionades a l'àmbit laboral. 

 

El confinament pot augmentar el risc de maltractament perquè les dones han de conviure tancades amb l'agressor. En tot cas, s'aconsella tenir el mòbil sempre a prop per poder fer una trucada d'emergència al 112 o a la Policia Local al 93 778 31 31.  


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional