Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

El Departament de Gestió de l'Espai Públic i Equipaments intensifica les tasques de manteniment dels espais verds27/4/2020

Aquestes tasques s’afegeixen a les moltes que està realitzant la Brigada municipal, que ha diversificat feines per donar suport a diferents departaments municipals per donar resposta a situacions sobrevingudes a causa de l'estat d'alarma.El Departament de Gestió de l'Espai Públic i Equipaments, dins el servei de Manteniment de la Ciutat, ha engegat tasques intensives de manteniment de jardineria als espais públics del municipi per tal de mantenir-los en bon estat. Concretament es fan actuacions de sega i de desbrossat, per evitar plagues i malures i el creixement descontrolat de la vegetació, tant a espais verds com a marges de voreres. A més, es fa el control del sistema de reg. Els equips de manteniment de les àrees verdes segueixen tots els protocols de seguretat decretats per evitar l'expansió de la Covid-19. Per evitar contagis entre els operaris, s’han repartit les tasques en dos torns de treball, matí i tarda, i es distribueixen en diferents equips, per tal de no coincidir. Hi ha equips que de forma rotatòria es queden a casa i que estan disponibles per poder cobrir qualsevol baixa que pugui originar-se.

 

Aquestes tasques s’afegeixen a les moltes que està realitzant el Departament de Gestió de l'Espai Públic i Equipaments des que es va decretar l’estat d’alarma pel coronavirus. De fet, la Brigada Municipal ha anat adaptant les seves tasques a mesura que es plantejaven noves necessitats dels diferents serveis municipals, per donar resposta a tot un seguit de situacions sobrevingudes.

 

Un de les tasques que realitza és la de desinfecció a la via pública, en coordinació amb l’empresa encarregada de la neteja viària. La desinfecció es fa de forma diària i dos cops al dia. A més, ha participat en la logística i organització del repartiment de material sanitari i lots d’aliments a través dels Serveis Socials. També ha col·laborat amb el departament d’Ensenyament en el repartiment de dispositius informàtics que els centres educatius havien de fer arribar a algunes famílies. Personal de la Brigada també ha fet repartiment de mascaretes a la població major de 65 anys de les urbanitzacions.

 

Durant els dies de confinament total, la Brigada també es va ocupar puntualment de vigilar l’estat dels camins naturals i de detectar possibles abocaments il·legals de residus als barris més allunyats, en col·laboració amb el departament de Medi Ambient. D’altra banda, també s’ha sumat al reconeixement al personal sanitari que la Policia Local fa de forma setmanal els dijous a les portes del CAP Olesa.

 

El cap del Departament de Gestió de l'Espai Públic i Equipaments, Miquel Carreño, ha explicat que “s’ha fet una priorització de totes les tasques que la Brigada té encomanades per decidir quines són aquelles que s’han de continuar fent per al correcte funcionament del municipi i d’altres que s’han posposat fins al retorn de la normalitat”. En qualsevol cas, ha remarcat Carreño, “no s’han deixat fer tasques urgents relacionades amb l’enllumenat, el clavegueram o el bon funcionament d’equipaments municipals que continuen en marxa, tot i la crisi sanitària”.

 

L’ADF-Olesa també col·labora en tasques a la via pública

La regidoria de l'Espai Públic i Medi Ambient ha valorat positivament l'anunci de l'Agrupació de Defensa Foresta (ADF) d'Olesa de Montserrat de dur a terme tasques de voluntariat per col·laborar activament durant la crisi sanitària pel coronavirus. De fet, durant aquest cap de setmana, voluntaris i voluntàries de l'ADF ja han començat a fer aquestes feines de voluntariat donant suport a la vigilància de l'entorn natural i la desinfecció de carrers i places. 

 

Concretament, i pel que fa a suport al departament de Medi Ambient i Espai Públic, d l'ADF es sumarà a les tasques de vigilància de l'espai natural per tal de prevenir robatoris, control de cremes i revisió de camins. També s'ha previst que el voluntariat faci control perquè es segueixin les normes establertes als espais d'esbarjo de gossos, que s'han tornat a reobrir, i en els desplaçaments als horts i vinyes. Una altra tasca és la col·laboració amb la Brigada Municipal en la desinfecció de la via pública.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional