Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

El Ministeri de Sanitat concreta com han de ser les sortides amb infants a partir d’aquest diumenge



25/4/2020

Podran sortir els nens menors de 14 anys acompanyats d'una persona adulta, i aquesta circulació queda limitada a la realització d'un passeig diari, de màxim una hora de durada i a una distància no superior a un quilòmetre respecte al domicili del menor, entre les 9.00 hores i les 21.00 hores.



El Ministeri de Sanitat ha publicat aquest matí una ordre ministerial al BOE (l’ordre SND/370/2020) on detalla com hauran de ser les sortides permeses dels infants menors de 14 anys a partir d'aquest diumenge. Per facilitar l’acompliment d’aquestes normes, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ampliarà espais de vorera i tallarà al trànsit alguns carrers durant la franja horària permesa per a les sortides.

 

Segons l’ordre del  Ministeri de Sanitat:

 

-Podran sortir els nens menors de 14 anys (de 0 a 13 anys) acompanyats d'una persona adulta, i aquesta circulació queda limitada a la realització d'un passeig diari, de màxim una hora de durada i a una distància no superior a un quilòmetre respecte al domicili del menor, entre les 9.00 hores i les 21.00 hores.

 

-No podran sortir els nens que presentin símptomes o estiguin en aïllament domiciliari a causa d'un diagnòstic per COVID-19, o que es trobin en període de quarantena domiciliària per haver tingut contacte amb alguna persona amb símptomes o diagnosticat de COVID-19.

 

-El passeig diari haurà de realitzar-se com a màxim en grups formats per un adult responsable i fins a tres menors, i s’haurà de mantenir-se una distància interpersonal amb tercers de com a mínim dos metres. S’entén com a persones responsable aquella persona major d'edat que convisqui en el mateix domicili amb l’infant actualment, o es tracti d'un treballador/a de llar a càrrec del menor.

 

-Si l’adult responsable no és el progenitor, tutor, cuidador o guardador legal ha de portar autorització.

 

-Es podrà circular per qualsevol via o espai d'ús públic, inclosos els espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre que es respecti el límit màxim d'un quilòmetre respecte al domicili del menor.

 

-No està permès l'accés a espais de jocs infantils a l'aire lliure, així com a instal·lacions esportives.

 

Amb l’objectiu d’ampliar les zones de passeig i que aquestes permetin mantenir els dos metres de distància entre grups familiars, a partir d’aquest diumenge restaran tallats a la circulació, entre les 9.00 i les 21.00, els següents carrers:

-Carrer de Lluís Puigjaner, entre Amadeu Paltor i Indústria (a l’alçada de la Rambleta dels Closos).

 

-Carrer de Barcelona, entre el Passeig del Progrés i el carrer de l’Escorxador (a l’alçada del Parc de l’Estatut).

 

-Carrer d’Emili Blanxart, entre els carrers Pintor Fortuny i Sant Pere.

 

A partir d’aquest dilluns, 27 d’abril, també restarà tallat al trànsit, entre les 9.00 i les 21.00, el tram del carrer d’Alfons Sala ubicat entre els carrers d’Anselm Clavé i Lluís Puigjaner.

 

Alhora, es tallarà el carrer de Lluís Puigjaner, entre el Passeig del Progrés i el carrer Mallorca. L’accés als garatges del tram tallar del carrer d’Alfons Sala es podrà fer accedint-hi des de Lluís Puigjaner, que tindrà accés restringit a guals i vehicles de serveis. A més, s’ampliarà la vorera del tram del carrer de Lluís Puigjaner ubicat entre els carrers Mallorca i República Argentina.

 

La Generalitat aconsella esglaonar les sortides d’infants per franges d’edat

Des de la Generalitat es recomana que les sortides amb infants es facin, a partir d’aquest diumenge, i sempre que sigui posible, en les franges horàries següents:

 

-Entre les 11.00 i les 13.00 hores per als menors d’edat fins a 6 anys

-Entre les 16.00 i les 18.00 hores per als de 6 anys o més

 

Des de Protecció Civil s’ha elaborat un document de preguntes i respostes que inclou altres recomanacions, com ara evitar treure joguines en les sortides amb infants, o menjar i beure al carrer.

 

L’estat d’alarma, prorrogat fins el 9 de maig

El BOE també publica aquest dissabte l’aprovació de la tercera pròrroga de l’estat d’alarma, que s’allargarà, com a mínim, fins al 9 de maig. Amb la nova modificació, així queda el Reial Decret d’estat d’alarma que es va aprovar inicialment el 14 de març:

 

Durant la vigència de l’estat d’alarma, les persones únicament podran circular por les vies o espais d’ús públic per a la realització de les següents activitats, que hauran  de realitzar-se individualment, excepte que s’acompanyi a persones amb discapacitat, menors, majors o per causa justificada:

 

- Adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat, així com adquisició d’altres productes i prestació de serveis d’acord al que estableix l’article 10.

 

- Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.

 

- Desplaçament al lloc de feina per realitzar la prestació laboral, professional o empresarial.

 

- Retorn al lloc de residencia habitual.

 

- Assistència i cura de persones grans, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

 

- Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances.

 

- Per causa major o situació de necessitat.

 

A banda de la novetat que respecta a la sortida de menors, també es permetrà la circulació de vehicles particulars per les vies d’ús públic per a la realització de les activitats referides als apartats anteriors o per al repostatge en benzineres o estacions de servei. En aquests desplaçaments caldrà respectar les recomanacions i obligacions dictades per les autoritats sanitàries.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional