Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Ajuntament trasllada a la Comunitat Islàmica les recomanacions sobre la celebració del Ramadà durant l'estat d'alarma24/4/2020

El ramadà comença avui, divendres, 24 d’abril i és previst que finalitzi el 23 de maig. Enguany, per causa de la pandèmia, les mesquites no podran acollir activitats i les celebracions familiars s’hauran de fer en la intimitat sense reunir persones alienes a les que conviuen habitualment al mateix domicili.L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat s’ha sumat a les recomanacions que la direcció general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya ha donat pel que fa a festivitats religioses coincidint amb l'inici del mes islàmic del ramadà. El ramadà comença avui, divendres, 24 d’abril i és previst que finalitzi el 23 de maig.

 

El ramadà comporta la pràctica del dejuni o sawn, l'abstinència d'ingerir aliments des de l'alba fins a la posta de sol. Aquest mes és un període d’efervescència familiar i comunitària, i el trencament del dejuni diari (iftar) es converteix en una prova de compromís de la fe individual, però també en una forma de reforçar els lligams entre els membres d’aquesta comunitat. És tradicional que durant les nits, una vegada s’ha fet el primer menjar del dia, les mesquites s’omplin de fidels per tal de pregar i recitar plegats el text de l’Alcorà. Enguany, per causa de la pandèmia, les mesquites no podran acollir activitats i les celebracions familiars s’hauran de fer en la intimitat sense reunir persones alienes a les que conviuen habitualment al mateix domicili.

 

El mes de ramadà finalitza amb l’anomenada festa petita o Aïdu l-fitr, que s’inicia amb una oració a primera hora del matí que obre la jornada festiva, on ja no es fa el dejuni. Enguany el final del Ramadà tampoc podrà tenir dimensió comunitària.

 

Amb motiu del mes del Ramadà, Olesa desitja a tots els membres de la comunitat musulmana que resideix en aquest municipi la millor i sincera felicitació, i agraïm la seva paciència i resistència per aquests dies difícils que coincideixen amb la quarantena declarada per l’estat.


 بمناسبة حلول شهر رمضان المبارك ، تتقدم بلدية أوليسا إلى كافة اعضاء الجالية المسلمة المقيمة في هذه البلدة، بأطيب وخالص التهاني والتبريكات، كما نحيي الجميع على صبرهم وتحملهم لهذه الايام الصعبة التي تصادف الحجر الصحي المعلن من طرف الدولة.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional