Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Ajuntament d'Olesa ofereix un servei excepcional de recollida de voluminosos23/4/2020

La recollida es farà, a les portes dels domicilis, només per a situacions en les quals sigui inevitable desprendre's, i prèvia sol·licitud al Departament de Medi Ambient.El Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Olesa, a través de l’empresa concessionària de la recollida d’escombraries (Fomento de Construcciones y Contratas Medio Ambiente) posa en marxa un servei excepcional de recollida de voluminosos a les portes dels domicilis (sempre a la porta del carrer) per aquelles situacions en les quals, inevitablement, alguna persona se n’hagi de desfer i no el pugui guardar fins que l’estat d’alarma finalitzi. La mesura s’ha pres per tal de donar sortida a necessitats puntuals de la ciutadania pel que fa a la recollida de voluminosos davant les pròrrogues de l'estat d'alarma i conseqüent confinament, durant les quals la deixalleria municipal roman tancada.

 

Per demanar la recollida del voluminós les persones que ho sol·licitin hauran de fer primer la sol.licitud al departament de Medi Ambient de l’Ajuntament l’Olesa, mitjançant instància electrònica (a l’apartat de Tràmits de la Seu Electrònica del web municipal), també a través de l’aplicació gratuïta Línia verda o bé per telèfon al 93 778 00 50.

 

Des de l’Ajuntament es contactarà amb la persona sol·licitant per acordar dia i hora per deixar el voluminós davant del portal del domicili. A l’hora acordada, l’usuari haurà de deixar el voluminós al punt indicat (ni abans ni després, ja que es coordina amb el servei de recollida) i posteriorment es passarà a recollir.

 

Només es prestarà el servei 2 dies a la setmana en horari de matí (dimecres i divendres) i sempre sota petició prèvia segons aquest procediment. A més, només es recolliran voluminosos que s’hagin produït per situacions excepcionals i que no es puguin guardar al domicili fins que finalitzi l’estat d’alarma. Per exemple, es podran recollir electrodomèstics grans (rentadores, neveres, etc) espatllats i renovats durant els dies de confinament que no s’hagi pogut endur el proveïdor del nou electrodomèstic. També es tindrà en compte que no es disposi de suficient espai al domicili per emmagatzemar-lo fins que l’estat d’alarma finalitzi i es reactivin els serveis amb normalitat.

 

No es recolliran voluminosos generats per mudances o produïts per accions d’endreça dels domicilis, sinó que han de ser causes de força major.

 

Gestió dels residus domèstics arran de la pandèmia

D’altra banda, l’Ajuntament vol recordar que les persones que estiguin en llars amb positius o en quarantena a causa de la COVID-19 han de seguir un protocol a l’hora de gestionar els seus residus domèstics, per tal d’evitar que el virus s’expandeixi. 

 

-Els residus del pacient, inclòs el material d'un sol ús utilitzat per la persona malalta (guants, mocadors, mascaretes), s'han d'eliminar en una bossa de plàstic (BOSSA 1) en un cubell d'escombraries disposat a l'habitació, preferiblement amb tapa i pedal d'obertura, sense fer cap separació per al reciclatge.

 

-Aquesta bossa de plàstic (BOSSA 1) s'ha de tancar adequadament i introduir-la en una segona bossa d'escombraries (BOSSA 2). Si pot ser, que ho faci una altra persona que no sigui el malalt.

 

-Finalment, aquests residus (BOSSA 2) s'han de dipositar amb la resta dels residus domèstics a una tercera bossa d'escombraries (BOSSA 3) dins del cubell de fracció resta o de rebuig, és a dir, el contenidor de color gris. 

 

Per la resta de residus domèstics de llars on no hi ha cap infectat o en quarantena, la recollida de residus domèstics es fa de forma habitual, fent servir els contenidors per a recollida selectiva que hi ha instal·lats al carrer. Aquests contenidors es tracten periòdicament amb una solució desinfectant, però és recomanable que tothom es renti acuradament les mans després de fer-los servir.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional