Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Ajuntament d'Olesa munta un dispositiu per garantir distàncies de seguretat a les farmàcies locals durant el repartiment de mascaretes20/4/2020

Agents de la Policia Local i voluntariat han informat també les persones que feien cua dels problemes informàtics que han alentit i en algun cas impedit la dispensació de les mascaretes que distribueix la Generalitat.L'Ajuntament d'Olesa ha organitzat un dispositiu a les set farmàcies olesanes, a càrrec d'agents de la Policia Local i de persones voluntàries, per garantir que es mantenia la distància de seguretat a les oficines de farmàcia d'Olesa de Montserrat durant el repartiment de les primeres 3.150 mascaretes de la campanya "Mascareta Salut" de la Generalitat de Catalunya. Per organitzar les cues, les farmàcies han demanat que es generessin dues cues diferents: una per la dispensació de la mascareta gratuïta i una altra per als medicaments. El repartiment de mascaretes, però, ha estat molt irregular, ja que el sistema informàtic s'ha col·lapsat com a conseqüència que totes les farmàcies de Catalunya s'han connectat al mateix programari a la vegada.

 

De seguida que s'han detectat problemes amb el sistema informàtic, el voluntariat ha informat les persones que esperaven a les portes de les farmàcies, tot demanant que tornessin en un altre moment, un cop solucionat el problema. Des de la Generalitat han informat a les farmàcies que s'estava treballant per restablir el bon funcionament del sistema, però aquesta tarda continuava sense funcionar correctament.

 

La regidora de Salut Pública de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, Ada Agut, ha lamentat que aquest col·lapse hagi provocat que la dispensació de mascaretes i de medicaments, en general, hagi estat "molt lent" i en alguns casos impossible durant tot el matí. Tot i així, Ada Agut ha destacat el fet que aquest matí no s'hagin generat "grans cues" a les portes de les farmàcies, fet que demostra que "la ciutadania ha respost bé a la crida d'anar a buscar les mascaretes de manera esglaonada".

 

En aquest sentit, la regidora de Salut Pública ha tornat a fer una crida a la ciutadania perquè no trenqui el confinament per anar a buscar aquesta mascareta a la farmàcia, i ha recordat que "l'important és que primer hi acudeixin els col·lectius que no en tenen i la necessiten". Aquest dilluns, totes les farmàcies tenien un estoc de 450 mascaretes per repartir a la població, i aniran rebent més per dispensar una mascareta a cada persona de forma gratuïta presentant la targeta sanitària.

 

La Policia Local continuarà fent control de les possibles cues a les farmàcies aquest dimarts, però davant l'activació de l'alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges, les persones voluntàries no formaran part del dispositiu.

 

L'Ajuntament continua repartint mascaretes als col·lectius vulnerables 

 

La regidora de Salut Pública ha recordat que, al marge d'aquestes mascaretes que reparteix la Generalitat, l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha repartit fins ara unes 6.000 mascaretes entre persones dels col·lectius vulnerables del municipi que l'han sol·licitat, serveis essencials, comerços i les persones majors de 65 anys empadronades al municipi. El primer repartiment de prop de 2.000 mascaretes porta a porta va ser per al col·lectiu de majors de 75 anys i aquest cap de setmana es va començar el repartiment de 2.000 més per a les persones d'entre 65 i 74 anys. 

 

Ada Agut ha explicat que aquest repartiment de mascaretes porta a porta es pot fer gràcies al voluntariat "que està fent un treball molt important durant les setmanes de confinament". Agut ha destacat que el repartiment de mascaretes també ha servit per recollir necessitats de les persones més grans i que s'estan canalitzant a través dels Serveis Socials. 

 

Agut ha agraït també la feina de les persones cosidores de mascaretes que aquest cap de setmana han confeccionat 1.500 més, i que els propers dies s'esterilitzaran i s'empaquetaran. La regidora també ha assegurat que continuaran buscant material per poder continuar amb la fabricació d'aquestes mascaretes reutilitzables  (s'han de rentar a mà amb aigua i sabó i bullir durant cinc minuts amb aigua per esterilitzar).

 

En total, l'Ajuntament compta amb una borsa de 103 persones cosidores, que a l'igual que la resta de desenes i desenes de persones voluntàries (unes 300 en total, incloses les cosidores) mostren constantment el seu agraïment per poder posar el seu granet de sorra en la gestió de la crisi sanitària pel coronavirus. Com a mostra, el missatge que una de les cosidores ha deixat en el sobre de retorn amb les mascaretes cosides.

 

Nota d'agraïment d'una cosidora de mascaretes

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional