Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

El departament de Medi Ambient reobre els espais d'esbarjo per a gossos21/4/2020

Només hi podrà haver dues persones alhora, un màxim de 15 minuts. Hauran de portar guants i mascareta, i mantenir una distancia de seguretat de dos metres. És obligatori recollir els excrements dels animals.El departament de Medi Ambient i Sostenibilitat ha reobert les zones d’esbarjo per a gossos del municipi. La decisió s’emmarca dins de les mesures de flexibilització del confinament i després de constatar un augment de destrosses de plantes i instal·lacions en els enjardinaments dels parcs municipals.

 

L’obertura dels espais d’esbarjo està condicionada a unes normes d’ús de compliment obligatori. Només hi podrà haver dues persones alhora dins l’espai habilitat, durant un temps màxim de 15 minuts. També caldrà portar guants i mascareta per a l’ús de les instal·lacions i la manipulació de la porta (en ser zones comunes), i mantenir una distancia de seguretat de dos metres.

 

Els espais d’esbarjo per a animals habilitats per l’Ajuntament d’Olesa es troben  al carrer de Marta Mata (zona de Sant Bernat), el carrer de Conflent amb el carrer d’Occitània (zona piscina municipal) i al carrer de Pintor Fortuny (Poble Sec).

 

També s’ha detectat un augment d’excrements de gossos a la via pública i als parcs. Des dels Departaments de Medi Ambient i Salut Pública es recorda a la ciutadania que no recollir els excrements dels gossos, a banda de ser un acte d’incivisme, pot comportar multes atenent a l’ordenança de tinença d’animals de companyia. Les multes poden ser de fins a 400 euros.

 

Prohibició d'alimentar els coloms a la via pública

D’altra banda, també s'ha detectat que hi ha gent que alimenta als coloms a la via pública. La tècnica de Salut Pública de l'Ajuntament d'Olesa, Vicky Gázquez, ha recordat que és una acció expressament prohibida a l'ordenança municipal de civisme, que preveu sancions a les persones que alimenten els coloms amb multes que oscil·len entre els 100 i 400 euros.

 

La població de coloms sense cap control esdevé una plaga que crea malestar i molèsties entre el veïnat. Les raons per al seu control són múltiples: transmissió de malalties, sorolls, brutícia, desplaçament d’altres espècies, problemes socials i veïnals, deteriorament dels immobles, contaminació de fonts públiques, perills per al trànsit, embussament de canaleres i evacuacions d’aigua o malmesa de l’arbrat, entre altres.

 

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat té instal·lats quatre dispensadors amb pinso amb efecte esterilitzant a diferents terrats del municipi: a la plaça Terç Nostra Senyora (al barri de Sant Bernat), la plaça de l’Oli (a la teulada del Teatre), carrer Barcelona (a un edifici a mig construir) i a la plaça de la Sardana (a la teulada del Teatre Els Salistes). A banda d’esterilitzar, el pinso també  tracta "als coloms d'una malaltia que causa diarrees, així, alhora que es redueix la població, es millora el seu estat de salut”, segons ha remarcat la tècnica de Salut Pública.
 
L'efectivitat del tractament  del pinso esterilitzant augmenta quan els  coloms s'alimenten únicament d'aquest pinso, per la qual cosa es fa una crida a la col·laboració de la ciutadania per evitar que ingereixin altres aliments. Gràcies al control de població de coloms,  des de l’any 2016, s’ha aconseguit reduir un 46% la plaga d’aquestes aus.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional