Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L’Ajuntament inicia el repartiment de mascaretes per a les persones majors de 65 anys17/4/2020

Després d’haver repartit unes 2.000 mascaretes entre els majors de 75 anys, aquesta tarda ha arrencat el repartiment de 2.000 mascaretes més per a les persones d’entre 65 i 74 anys. Paral•lelament, també s’han entregat a aquelles persones de col•lectius vulnerables que ho han sol•licitat al departaments dels Serveis Socials.L’Ajuntament d’Olesa ha engegat aquesta tarda el repartiment de mascaretes a totes les persones empadronades al municipi d’entre 65 i 74 anys. En total es repartiran més de 2.000 mascaretes, que se sumaran a les 2.000 més repartides fa uns dies entre els majors de 75 anys. Es tracta d’una acció possible gràcies a la feina dels molts voluntaris i voluntàries del municipi que col·laboren en la confecció de les mascaretes, la seva preparació i el seu repartiment. Per entregar les mascaretes les persones voluntàries faran un porta a porta, que en el cas de les urbanitzacions va a càrrec de personal de la Brigada municipal. Les persones voluntàries van adequadament identificades i protegides per fer l’entrega de les mascaretes amb total seguretat. El repartiment continuarà durant el cap de setmana i primer dies de la setmana vinent.

 

Les mascaretes han estat esterilitzades i empaquetades gràcies a maquinària cedida a l’Ajuntament per diferents empreses. Són reutilitzables, i s’han de rentar a mà amb aigua i sabó i esterilitzar-les posant-les 5 minuts a bullir.

 

Fins ara l’Ajuntament ja ha proveït de mascaretes i equips de protecció individual personal els serveis essencials municipals, personal sanitari i assistencial, voluntariat, farmàcies i comerços, i els col·lectiu vulnerables. En aquest cas, a banda de portar mascaretes a les persones majors de 65 anys, també s’han entregat a totes aquelles persones en situació de vulnerabilitat que així ho han sol·licitat al departament dels Serveis Socials. Per aquesta raó es fa una crida a la ciutadania que ja disposa de mascaretes a que no vagin a les farmàcies a buscar les mascaretes que distribueix la Generalitat a partir del dilluns 20 d’abril, i així ho puguin fer sense llargues cues les persones que no tenen més remei que sortir al carrer. En qualsevol cas, personal voluntari i agents de la Policia Local d’Olesa vetllaran perquè les persones que acudeixin a les farmàcies siguin les que estan autoritzades a sortir al carrer i ho facin en ordre i mantenint la corresponent distància de seguretat.

 

Situació dels contagis per coronavirus a Olesa

A data d’avui, i segons les dades facilitades pel departament de Salut de la Generalitat, són 103 les persones d’Olesa que han donat positiu per coronavirus. Des de l'inici de l'estat d'alerta, i segons les dades facilitades per l’empresa encarregada dels serveis funeraris, a Olesa s'han produït un total de 62 defuncions, el triple que en el mateix període de l’any passat. Tots aquestes són xifres que es presumeixen aproximades, ja que l’Ajuntament d’Olesa continua sense rebre informació directa i contrastada per part del Departament de Salut pel que fa a nombre de contagis, hospitalitzacions i defuncions per coronavirus al municipi.

 

A hores d'ara, aquestes dades no arriben a l'Ajuntament, tot i que el número de contagis per coronavirus es pot consultar a través d'un mapa interactiu del Canal Salut de la Generalitat. L'alcalde d’Olesa, Miquel Riera, considera positiu que la Generalitat ja incorpori en el seu recompte de víctimes mortals les dades que arriben de les funeràries, ja que “si bé el nombre no és 100% fiable, perquè no totes les morts fora dels hospitals estan certificades amb una prova de coronavirus, sí que ajuda a tenir una visió més global de l'afectació de la pandèmia”.

 

A Olesa no ha estat fins aquesta setmana que s'han aconseguit unificar les dades de les persones empadronades a Olesa de Montserrat que han estat hospitalitzades a d'altres centres al marge de l'Hospital comarcal Sant Joan de Déu de Martorell, així com altres defuncions que no s'han gestionat a través del tanatori d'Olesa.

 

Pel que fa a la situació de les residències, ja s'han començat a fer tests a interns i personal, que s'aniran fent també durant els propers dies. Així ho va destacar responsables del Departament de Salut de la Generalitat en una reunió telemàtica amb tots els alcaldes del Baix Llobregat Nord celebrada aquest dijous. De moment ja s'han realitzat els tests a interns i personal de la residència Santa Oliva, on també aquesta setmana s'han reincorporat tres membres del personal que es trobaven de baixa. 

 

Segons la informació que rep el consistori de les direccions de les residències, la situació està estable des de fa dues setmanes. A l'espera que Salut de la Generalitat enllesteixi les proves a tots els interns i personal, a qualsevol dels residents que presenta algun símptoma se li fa la prova des del CAP. Precisament, l’Ajuntament va cedir al CAP Olesa la setantena de tests ràpids que li va entregar la Diputació de Barcelona. En aquest cas, són tests que detecten la presència d’anticossos de la malaltia, un cop està ja superada o en una fase molt avançada. Serà el CAP qui decideixi ens quins casos utilitzar aquest tipus de test.

 

Podeu escoltar entrevista amb l'Alcalde, Miquel Riera, als enllaços. 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional