Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa engega el repartiment de mascaretes a les persones majors de 75 anys del municipi14/4/2020

El repartiment de les mascaretes es farà porta a porta i ha començat aquest dimarts 14 d'abril tot i que continuarà aquest dimecres. Es fa gràcies a un total de 37 persones voluntàries i la Brigada Municipal, que també portarà mascaretes als interns de les residències.L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha començat aquest dimarts al matí el repartiment d'unes dues mil mascaretes entre les persones majors de 75 anys i empadronades al municipi, gràcies a la tasca de 37 persones voluntàries i del personal de la Brigada Municipal. El repartiment s’està fent porta a porta entre el col·lectiu de majors de 75 anys, a través d'un dispositiu que han organitzat des de Serveis Socials, Participació Ciutadana i la col·laboració de Creu Roja del Baix Llobregat Nord. 

 

Els 37 voluntaris i voluntàries han estat convocats a les 10 del matí d'aquest dimarts al pati de la Casa de Cultura per tal de rebre el llistat de domicilis, les mascaretes, i el material de protecció i d'identificació, així com les instruccions per fer el repartiment. En aquesta convocatòria han estat presents l'alcalde d'Olesa, Miquel Riera; el regidor de Benestar Social, Jordi Martínez i la regidora de Salut Pública i  Participació, Ada Agut. 

 

Des del departament de Participació Ciutadana s'ha treballat perquè les persones voluntàries puguin fer el repartiment al barri on viuen, per tal d'intentar que siguin coneixedores de la zona així com també del propi veïnat. De mitjana, cada voluntari repartirà mascaretes a 60 domicilis entre aquests dimarts i dimecres. La Brigada Municipal s'encarregarà de fer el repartiment de les mascaretes porta a porta a les urbanitzacions. També s’encarrega de portar mascaretes per als interns de totes les residències del municipi.

 

Un dels objectius és que aquest grup de voluntariat faci arribar les mascaretes a les persones a partir de 75 anys però que el contacte vagi més enllà de portar aquest material, ja que una altra de les finalitats serà recollir possibles necessitats que es detectin i poder establir contacte amb aquelles persones grans amb les que fins ara no s'havia pogut contactar a través del telèfon. 

 

La recomanació per a les persones de més edat continua sent que es quedin a casa confinades, ja que són població d'alt risc en el contagi de coronavirus. Ara bé, des de l'Ajuntament d'Olesa es vol donar sortida a la petició d'aquest col·lectiu de poder disposar de mascaretes per qualsevol sortida puntual que hagin de fer. A mesura que es tinguin més mascaretes confeccionades, es repartiran a la resta de col·lectius més vulnerables. 

 

Les mascaretes que s'estan repartint s'han confeccionat gràcies a persones voluntàries i elaborades amb roba de cotó i filtre. Això vol dir que són reutilitzables, tot i que cal rentar-les amb aigua i sabó per després esterilitzar-les bullint-les en aigua durant cinc minuts. 

 

Si durant aquests tres dies alguna persona major de 75 anys no rep la mascareta, pot comunicar-ho a l’Ajuntament al 93 778 00 50 o bé al correu electrònic a urgenciessocials@olesademontserrat.cat


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional