Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L’Ajuntament d’Olesa fixa un preu màxim dels serveis bàsics funeraris que es presten al municipi8/4/2020

El preu màxim que s'estableix per un servei bàsic és de 1.800,82€. A aquests preus caldrà afegir les despeses per incineració o inhumació en un nínxol, així com altres serveis superiors i/o addicionals que es vulguin contractar. En aquests casos els preus es regiran segons l’ordenança fiscal número 22, reguladora de la taxa de serveis funeraris, que té vigent l’Ajuntament d’Olesa per a aquest 2020.A causa de l’increment de defuncions produïdes a Catalunya a causa de la malaltia Covid-19, increment que ha afectat el municipi d’Olesa de Montserrat, l'Ajuntament ha aprovat un Decret d’Alcaldia en el qual es fixen uns preus màxims per a la prestació bàsica dels serveis funeraris que es presten al municipi, a càrrec de l’empresa concessionària. Alhora, el Decret d’Alcaldia declara els serveis funeraris com a serveis de prestació forçosa, i per tant, marca que haurà de ser únicament aquesta empresa l’assignada per a les defuncions als cinc centres residencials d’Olesa, sense perjudici a poder escollir una altra empresa funerària un cop s’hagi efectuat el trasllat del difunt a l’edifici mortuori.

 

L’objectiu d’aquestes mesures és el d’assegurar l’operativitat dels centres sanitaris i la immediatesa del trasllat dels difunts al domicili mortuori, així com la gestió adequada dels serveis funeraris per donar el corresponent destí final a les persones difuntes. D’aquesta manera es vol garantir la continuïtat i universalitat d’aquests serveis funeraris, alhora que possibilitar que es prestin en condicions de salut pública per evitar el risc de contagi i l’acompanyament al dolor de les famílies afectades dins les limitacions de la situació actual.

 

El preu màxim que s'estableix per un servei bàsic és de 1.800,82€. Aquest preu inclourà els següents serveis funeraris, amb els següents preus màxims:

 

 

 

SERVEI

PREU MÀXIM

 

Informació i assessorament

 

sense cost

 

Subministrament de bossa funerària biodegradable estanca

 

145,20€

 

Subministrament de fèretre per inhumació o cremació

 

1.121,85€

 

Recollida del difunt al lloc de defunció, enferetrament, trasllat i dipòsit al tanatori o dependències funeràries

 

 

124,61€

 

Tramitació de la documentació per a la inscripció al Registre Civil i obtenció de la llicència de sepultura o incineració

 

 

180,75€

 

Trasllat del difunt al destí final, per inhumació o incineració

 

228,41€

 

A aquests preus caldrà afegir les despeses per incineració o inhumació en un nínxol, així com altres serveis superiors i/o addicionals que es vulguin contractar. En aquests casos els preus es regiran segons l’ordenança fiscal número 22, reguladora de la taxa de serveis funeraris, que té vigent l’Ajuntament d’Olesa per a aquest 2020.

 

D’altra banda, i tenint en compte el decret dels serveis funeraris com a serveis de prestació forçosa, mitjançant el Decret d’Alcaldia l’Ajuntament d’Olesa determina que serà l’empresa concessionària dels serveis funeraris a Olesa l'assignada a les residencies Santa Oliva, Nostra Senyora de Montserrat, Sant Agustí, Oasis i el Centre de dia La Vila. Aquesta assignació es fa en base al Decret llei 10/2020 de 27 de març, pel qual s’estableixen noves mesures extraordinàries per fer front a l’impacte del Covid-19, si bé es manté el dret a la lliure elecció d’empresa funerària, que es podrà exercir, si s’escau, un cop efectuat el trasllat urgent del difunt al domicili mortuori.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional