Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Ajuntament regula l'activitat als horts urbans municipals durant l'estat d'alarma8/4/2020

Medi Ambient contactarà directament amb les persones usuàries per tal d’establir uns horaris que assegurin el desplaçament individual a aquests horts. Alhora, l’Ajuntament recomana a les persones que disposin d’hort privat que comuniquin al departament de Medi Ambient la seva intenció de tenir-ne cura.Arran la rebaixa feta per la Generalitat quan a les restriccions referents als desplaçaments als horts, l’Ajuntament d’Olesa permet de nou l’activitat als horts municipals, regulant el nombre de persones que podran ser-hi alhora, i només per tal de collir productes necessaris per a la subsistència. L’Ajuntament també recomana a les persones que disposin d’hort privat que comuniquin al departament de Medi Ambient la seva intenció de tenir-ne cura, per tal que es pugui fer un seguiment de l’activitat i així evitar riscos.

 

Fins ara, només es permetia sortir del domicili per tenir cura dels horts si hi havia una activitat econòmica vinculada i si es tenien animals que s’havien de cuidar. El Departament d’Interior de la Generalitat ha ampliat aquest criteri i ara també permet anar als horts a on es cullen productes necessaris per a la subsistència i l’autoconsum.

 

Cal recordar que el desplaçament als horts s’ha de fer individualment. L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat recorda que les persones propietàries o usuàries dels horts han d’omplir el Certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma per la crisi sanitària per la COVID-19, a l’apartat adquisició d’aliments, i recomana especialment al col·lectiu mes vulnerable pel COVID19, com ara la gent gran, que demani a alguna altra persona de confiança que els reculli els productes de l’hort. Si no es així, es demana que comuniquin prèviament les seves dades i les dades de la ubicació de l’hort al Departament de Medi Ambient, mitjançant correu electrònic a l’adreça mediambient@olesademontserrat o trucant a l’Oficina d’Atenció Ciutadana al 93 778 00 50, per tal poder-ne fer seguiment si és necessari.

 

Quant als horts urbans municipals, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat contactarà directament amb les persones usuàries per tal d’establir uns horaris que assegurin el desplaçament individual a aquests horts. Es limitarà l’activitat per franja horària a quatre persones, que hauran de mantenir la corresponent distancia social de dos metres com a mínim. L’Ajuntament demana l’ús de guants per a aquesta activitat, i recorda que els accessos són compartits. També es demana que, en la mesura del possible, aquestes persones no comparteixin eines de treball, i si ho han de fer, que cada persona usuària la desinfecti just quan l’acabi d’utilitzar.

 

Autoritzades les parades de planter d’horta als mercats ambulants

D’altra banda, la Generalitat també ha autoritzat les parades de planter d’horta als mercats ambulants. Aquesta autorització se suma a la ja permesa per als productes següents: alimentació, begudes, alimentació animal i productes higiènics.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional