Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L’Ajuntament d’Olesa produirà 1.700 mascaretes gràcies a la col·laboració ciutadana i d’empreses31/3/2020

L’Ajuntament també participa en la recollida de material, concretament fonts d’alimentació, per a l’elaboració de respiradors artificials de metacrilat, un projecte impulsat per les empreses igualadines Framun i Waterologies conjuntament amb el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat produirà 1.700 mascaretes de cotó gràcies a la col·laboració desinteressada de persones voluntàries i d’empreses que han cedit material al consistori. Les mans voluntàries seran les encarregades de cosir les mascaretes, que es podran esterilitzar i empaquetar gràcies a les donacions de material per part de diferents empreses. Aquest voluntariat també està fent possible l’elaboració de viseres protectores per al personal del CAP i les residències. Alhora, l’Ajuntament també participa en la recollida de material, concretament fonts d’alimentació, per a l’elaboració de respiradors artificials de metacrilat, un projecte impulsat per les empreses igualadines Framun i Waterologies conjuntament amb  el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.

 

Des que va esclatar la crisi sanitària pel coronavirus, molts ciutadans i ciutadanes d’Olesa s’han ofert com a voluntaris per ajudar l’Ajuntament a atendre les persones vulnerables més afectades per la situació. Davant la manca de material sanitari, també han estat moltes les persones que s’han ofert a cosir mascaretes. Des del Departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Olesa, però, es volia que aquestes mascaretes poguessin tenir les màximes garanties sanitàries, i per tant, “abans d’acceptar l’oferiment de les persones voluntàries, era necessari buscar primer una manera d’esterilitzar-les i empaquetar-les amb seguretat”, segons ha destacat la regidora de Salut Pública, Ada Agut.

 

La solució ha vingut de la mà de diverses empreses. Així, l’empresa JP Selecta d’Abrera, dedicada a la fabricació d’aparells per a laboratori, ha donat a l’Ajuntament d’Olesa una màquina per esterilitzar valorada en 4.000 €. La regidora Ada Agut ha detallat que “es tracta d’una màquina que permet esterilitzar una vintena de mascaretes per hora, a una temperatura de 120 graus, més que suficient si tenim en compte que amb 60 graus ja n’hi ha prou per matar el virus”.

 

D’altra banda, la també empresa abrerenca Sealed Air Packaging ha cedit una màquina empaquetadora i tot el material necessari per fer aquest empaquetat. I les mascaretes es podran fer gràcies a la donació de material feta per l’empresa de Rubí Robin Hat, dedicada a l’elaboració de gorres quirúrgiques. En aquest cas, proporciona el cotó, el filtre TNT i les gomes necessàries per fer les mascaretes. Hi ha material per a l’elaboració de 1.700 mascaretes.

 

Gràcies a la col·laboració de persones voluntàries, s’han preparat uns sobres amb un kit per a confeccionar mascaretes, que inclou la roba de cotó, el filtre TNT i les gomes. Les persones interessades en cosir mascaretes s’han d’apuntar a través de la plataforma Decidim Olesa.

 

Un cop seleccionades, rebran a casa els kit amb el material necessari per confeccionar les mascaretes i una vegada confeccionades l’Ajuntament les passarà a recollir. El tutorial de com fer les mascaretes es troba a aquest enllaç.

 

Les mascaretes confeccionades seran envasades i esterilitzades per tal de que puguin ser utilitzades amb garantia. Aquest procés es farà amb personal municipal amb les màquines cedides a l’Ajuntament, i que s’han instal·lat al saló de plens.

 

L'Ajuntament destinarà aquestes mascaretes, en ordre de prioritat, cap als serveis essencials i col·lectius que estiguin més exposats o seguin grups de risc, així com a altres persones que treballen de manera professional o voluntària per combatre aquests dies les necessitats més urgents i prioritàries a Olesa.

 

La regidora de Salut Pública, Ada Agut, vol agrair les persones voluntàries i empreses que fan possible “l’elaboració d’un material tan necessari aquests dies”. De fet, no és l’únic material que s’està elaborant els darrers dies des de l’Ajuntament, i gràcies a la col·laboració de ciutadania i empreses, ja que també s’estan fent viseres amb pantalla de protecció per al personal del CAP i les residències. Els voluntaris ho fan avançant el material i l’ajuntament està fent la compra, alhora que persones amb impressora 3D que s’encarreguen de fer la part rígida. Les persones amb impressora 3D que vulguincol·laborar-hi poden fer-ho a través de la Plataforma Decidim Olesa, en aquest enllaç.

 

Col·laboració amb el projecte d’elaboració de respiradors artificials

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat també participa en la recollida de material, concretament fonts d’alimentació, per a l’elaboració de respiradors artificials de metacrilat, un projecte impulsat per les empreses Framun i Waterologies d'Igualada conjuntament amb  el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. La coordinació va a càrrec de la Cambra de Comerç i de Montse Soler Prats.

 

Des de la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat s’ha contactat amb diferents deixalleries de la rodalia per aconseguir aquest material, concretament fonts d’alimentació de 12v i 500 v del tipus que tenen les torres d’ordinador (les de portàtils o aparells similars no serveixen). Aquest matí personal de la Brigada Municipal s’ha desplaçat fins a les deixalleries de Martorell i Abrera a recollir aquest material.

 

Les persones que tinguin aquest tipus de font d’alimentació i les vulguin donar per al projecte s’han de posar en contacte amb l’Ajuntament d’Olesa, al 93 778 00 50, i serà l’Ajuntament qui s’encarregui de la recollida de material.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional