Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

El programa de Transició Escola-Treball engega xerrades d'orientació laboral i acadèmica a l'alumnat de 4t d'ESO7/2/2020

A més de les xerrades que es programen als instituts, també es fa assessorament personalitzat al jove o a la família. Només cal demanar cita prèvia a la seu de Promoció Econòmica (Cal Rapissa, al carrer Ample, 25).L’Ajuntament d’Olesa ha engegat un seguit de xerrades d’orientació laboral a l’alumnat de 4t d’ESO de tots els centres educatius que imparteixen la secundària a Olesa de Montserrat. A cada grup de 4t d’ESO es faran, fins al mes d’abril, quatre sessions d’orientació, per tal que l’alumnat disposi d’informació detallada de les diferents opcions que tenen per el seu futur immediat. Aquesta orientació laboral i acadèmica és possible gràcies al Programa de Transició Escola-Treball (TET) que impulsa el servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.

 

El programa municipal de Transició Escola-Treball està dirigit a joves d'entre 16 i 29 anys. Treballa en xarxa a nivell supramunicipal a la comarca del Baix Llobregat i el coordina la Diputació de Barcelona. Es treballa conjuntament amb Ensenyament de la Generalitat, el Servei d'Ocupació de Catalunya, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Fons Social Europeu per al suport de projectes. A Olesa, es treballa en coordinació amb els departaments d'Ensenyament, Joventut, Promoció Econòmica i Serveis Socials.

 

A més de les xerrades que es programen als instituts, també es fa assessorament personalitzat al jove o a la família. El cap tècnic de Promoció Econòmica, Josep Torrent, ha destacat que el TET “sempre ha tingut l’objectiu de ser un referent pel jovent i les famílies davant de qualsevol dubte”, sobretot en un moment en el quals el jovent que acaba l’ESO ha d’escollir entre fer batxillerat o optar per algun cicles formatiu.

 

Les xerrades d’orientació laboral que s’organitzen als instituts són molt ben rebudes i valorades per l’entorn educatiu. La primera sessió es centra en el mercat laboral, concretament en tractar quins són els diferents sectors professionals i quines feines poden desenvolupar. També s’aclareix quins són els requisits que es demanen a cadascuna de les sortides. La segona xerrada es titula “Quin camí vull triar jo?”  i es centre en els diferents itineraris acadèmics existents actualment. Per Torrent, el més important és deixar clar que “és normal no tenir clar, en finalitzar l’ESO, què volem fer i que, per tant, pot ser que el camí més adient no s’agafi a la primera”. Per aquesta raó, hi ha afegit Torrent, “el primer consell és tenir tota la informació al nostre abast sobre el mercat laboral i els itineraris educatius per assolir el nostre objectiu”.

 

La tercera xerrada es centra en les expectatives del món laboral un cop el jovent acaba d’estudiar i alguns mecanismes per afrontar les primeres experiències laborals o entrevistes de feina. A la quarta i darrera sessió s’aborda quines són les possibilitats que hi ha si no s’obté el títol d’ESO. En aquest sentit, Josep Torrent ha dit que “cal posar damunt la taula, sobretot perquè ho tinguin clar les famílies, que també hi ha sortides educatives”. Per aquesta raó, si bé les xerrades que organitza el TET es fan als centres educatius, el servei d’orientació també està obert a les famílies. Només han de demanar cita prèvia a la seu de Promoció Econòmica (Cal Rapissa, al carrer Ample, 25).

 

A més de les quatre xerrades per a l’alumnat de 4t d’ESO, un any més el Programa de Transició Escola-Treball tornarà a organitzar l’exposició  “I després de l’ESO, què?, que s’instal·larà a l’Escorxador.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional