Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa organitza un any més la Tardor de la Gent Gran per reivindicar l’envelliment actiu3/10/2019

Un dels actes centrals és la tradicional Marxa de la Gent Gran que enguany ha celebrat la seva vint-i-unena edició i que ha tingut lloc aquest dijous al matí, amb l’assistència de gairebé 150 olesans i olesanes.La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i diferents entitats socials del municipi han organitzat entre l’octubre i el mes de desembre un seguit d’activitats adreçades específicament a la gent gran. La Tardor de la Gent Gran i la gran marxa celebrada aquest dijous volen commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran, que l’ONU va fixar l’any 1990 amb l’objectiu de reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i vetllar per una vellesa digna i segura. La voluntat és la de difondre una imatge més positiva de l’envelliment, i fer un reconeixement al paper social que desenvolupa la gent gran, sobretot en la cura de la família.

 

A Olesa de Montserrat, la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran ha evolucionat i cada any s’ha anat ampliant fins arribar al format actual, amb activitats organitzades per als mesos d’octubre, novembre i desembre. S’han preparat activitats lúdiques, xerrades informatives i tallers.

 

El tret de sortida ha estat, aquest dijous al matí, la XXI Marxa de la Gent Gran que ha comptat amb la participació de gairebé 150 persones. La marxa ha començat poc després de les 9.30 h a  la plaça de Fèlix Figueras i Aragay i ha consistit en una ruta urbana apta per a tothom que ha passat pel Camí del Riu i ha acabat a l'Escorxador, on s’ha ofert un esmorzar de germanor. També s’ha llegit un manifest unitari de tot el Baix Llobregat, que ha volgut reivindicar la importància de les persones grans i posar en valor la seva contribució a la societat, tot reivindicant el dret a envellir d’una manera digna, autònoma i lliure. Per aquest motiu, una de les mesures que proposa el text és que s’aprovi una llei específica per a la Llei Gran que reculli les necessitats de tot el col·lectiu. El manifest també ha fet referència a dos dels principals problemes actuals de la gent gran: la desigualtat i la soledat. En aquest punt, el text remarcava la necessitat de tenir un bon sistema públic de pensions i que aquestes siguin dignes per garantir un bon envelliment.

 

Pel que fa a la resta d’activitats, des del departament de Serveis Socials es recorda que cada dimarts i dijous hi ha les caminades "Femsalut i natura, Olesa" obertes a tothom així com els tallers de memòria i taitxí que s'organitzen durant tot l'any. Pel que fa a activitats específiques, entre d'altres, aquest dissabte 5 d'octubre es farà un homenatge a les persones grans i centenàries a l'Auditori de la Casa de Cultura a les 18.00 h i organitzat per l'AVO (Associació de Voluntaris d'Olesa). El dimarts, 8 d'octubre, a les 10.00 h es farà una dinamització a l'espai lúdic Cal Mané i un esmorzar saludable al davant de Cal Mané, al Parc Municipal. El 14 d'octubre hi haurà a la biblioteca de Santa Oliva una xerrada sota el títol "Què cal saber del dolor?" i el 17 d'octubre un taller de risoteràpia a les 16.00h a l'edifici de l'Escorxador. 

 

Altres activitats que s'organitzen són gimnàstica per la gent gran, de manualitats, de ioga, pintura, entre d'altres. 

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional