Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa organitza activitats de foment de la lactància materna2/10/2019

Aquest octubre se celebra una nova edició de la Setmana de la Lactància Materna, amb l’objectiu de fomentar-la i donar a conèixer els seus beneficis. Les activitats sobre lactància i criança s’allargaran durant tot el mes amb activitats com ara pilates o mindfulness per a embarassades, massatge per a nadons o xerrades sobre la lactància materna adreçades als homes.La campanya d'enguany, amb el lema "Empoderem-nos. Fem possible la lactància!", se centra en la protecció social dels pares i mares com a eina per facilitar l'alletament. Una societat equitativa pel que fa al gènere ajuda a garantir el dret de totes les dones a alletar el seus fills i filles. S'entén, així, la lactància materna com un treball en equip, ja que el recolzament de la parella, la família i l'entorn, afavoreix que les dones pugin donar el pit. La tècnica de promoció de Salut Pública de l'Ajuntament d'Olesa, Tanit Morón, explica que el progama d'enguany s'han configurat amb "l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre els beneficis de l’alletament als nadons, i tracta activitats relacionades amb la criança".

 

El programa recull més d’una quinzena d’activitats adreçades a nadons, mares i pares, com tallers de música, ball o contes per a nadons; mindfullnes, ioga, pilates o taller de sol pelvià per a mares, o xerrades tant per a dones com per a homes. Com a novetat, destaca una xerrada adreçada als homes amb el títol “si el pare no té pit què pot fer?, o la xerrada “Maternitat i salut mental: emocions al postpart” que s’adreça tant a dones embarassades com a personal sanitari.

 

Les primeres activitats seran el proper dilluns dia 7 d’octubre, “mindfulness embaràs”; divendres 11, “taller de música per a nadons de més de 24 mesos”; i dilluns 14, “contes per a nadons de 6 a 24 mesos”. Totes les activitats es poden consultar al detall al programa adjunt.

 

Totes les activitats són gratuïtes però en algunes cal fer inscripció prèvia perquè les places son limitades, com és el cas del conte i el taller de música per a nadons. Les inscripcions s’han de fer a la biblioteca b.olesam.so@diba.cat  i a l’escola de música margarittb@olesademontserrat.cat respectivament.

 

La lactància natural és la millor manera de proporcionar al nounat tots els nutrients que necessita. L'Organització Mundial de la Salut la recomana com a alimentació exclusiva durant els 6 primers mesos de vida i, a partir d'aquesta edat i fins als dos anys, com a mínim, complementada amb altres aliments. 

 

L’OMS va instaurar la commemoració de la Setmana Mundial de la lactància materna el 1992 i es celebra actualment a més de 170 països. A tot el Baix Llobregat Nord la Setmana de la Lactància Materna es celebra sota el paraigües de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell que en va ser l’impulsor fa quatre anys amb la promoció de la lactància materna entre la població. Olesa de Montserrat és el quart any consecutiu que participa en aquesta commemoració.

 

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional