Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Ajuntament i Generalitat rubriquen l’acord per ampliar el parc d’habitatge públic a Olesa amb 49 nous habitatges9/4/2019

Els habitatges estan situats en dos blocs fins ara propietat del BBVA sobre els quals l’Agència de l’Habitatge de Catalunya de la Generalitat exercirà el dret de tanteig. L’Ajuntament d’Olesa va posar de manifest la manca d’habitatge al municipi i la necessitat de donar cobertura a aquestes famílies.L’alcaldessa d’Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon, i el president de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Agustí Serra,  han signat avui, 9 d’abril,  dos convenis que permetran la compra al municipi de dos edificis amb un total de 49 habitatges per part de l’Agència i la posterior adjudicació dels habitatges mitjançant la mesa d’emergències de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera s’ha rubricat l’acord al qual van arribar fa unes setmanes per a l’ampliació del parc d’habitatge social al municipi, alhora que permetrà reallotjar les famílies que actualment ocupen alguns d’aquests habitatges (onze en total), un cop se’n determini la seva situació de vulnerabilitat i de risc d’exclusió.

 

L’entitat bancària BBVA va manifestar a la Generalitat  la voluntat  de transmetre els 49 habitatges que conformen aquests dos edificis per tal que l’Agència n’exerceixi el dret de tanteig que li atorga el Decret llei 1/2015, perquè els pugui adjudicar a famílies  del municipi que es troben en situació de vulnerabilitat, i  que tenen un informe favorable  de la Mesa d’emergències. Tant Generalitat  com  Ajuntament han treballat per poder fer efectiva aquesta compra i afavorir el reallotjament de les famílies que es troben en situació irregular aquests habitatges i així també poder ampliar el parc d’habitatge social del municipi.

 

Un cop feta l’adquisició dels habitatges per part de l’Agència es constituirà una Comissió de Valoració integrada per dos representats de l’Agència i dos de l’Ajuntament  que establiran els criteris  per regularitzar  la situació de les famílies ocupants i formalitzar el contracte de lloguer assequible si els correspon.

 

L’Ajuntament elaborarà els informes socials  de les famílies ocupants per determinar que  són vulnerables amb risc d’exclusió residencial i es procedirà a fer-los un contracte de lloguer assequible, amb una renda que no superarà en cap cas  el 30% dels ingressos dels adjudicataris.

 

L’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, ha manifestat la seva satisfacció per la signatura d’aquesta conveni, ja que representa incrementar amb escreix el parc d’habitatge social a Olesa i, per tant, permet donar resposta a aquelles persones amb risc d’exclusió residencial que necessiten poder accedir a un habitatge a preu assequible. L’alcaldessa també ha destacat la bona col·laboració entre ambdues administracions.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional