Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Ajuntament convoca una reunió amb comerciants del nucli antic sobre la futura illa de vianants28/3/2019

Serà el dilluns, 1 d'abril, a dos quarts de 9 del vespre, al saló de sessions, i pretén recollir les necessitats d’espais de càrrega i descàrrega que hi haurà a la zona. Properament també es farà una reunió amb el veïnat.L’Ajuntament d’Olesa ha convocat per al proper dilluns, 1 d’abril, una reunió amb els comerciants del nucli antic per conèixer les necessitats d’espais de càrrega i descàrrega que hi haurà a la zona de cara a la implantació de l’illa de vianants. Serà a dos quarts de 9 del vespre, al saló de sessions. Donat que la implantació de l’illa de vianants comportarà la limitació del pas de vehicles per la zona i es limitaran els espais de càrrega i descàrrega, l’Ajuntament vol explicar prèviament als comerciants aquest objectiu atenent també les necessitats dels comerços de la zona pel que fa a les hores i zones de càrrega i descàrrega. Properament també es farà una reunió amb el veïnat per informar del sistema de control d’accés de vehicles en l’àmbit de l’illa de vianants, i els requisits per a disposar d’autorització per entrar i sortir.

 

Un dels llocs on canvia la zona de càrrega i descàrrega és la plaça de les Fonts, on s’ha fet una actuació adreçada a preparar l’espai per donar prioritat al vianant i limitar el pas dels vehicles. L’actuació tenia com a objectiu potenciar la Plaça de les Fonts com a punt de trobada de la ciutadania al nucli antic, reordenant el mobiliari urbà i l’arbrat juntament amb els trams dels carrers d’Alfons Sala i Salvador Casas que donen a la plaça.

 

El projecte ha contemplat la renovació de l’arbrat i una nova disposició dels bancs, que s’han substituït per unes peces de formigó amb forma de cubs. Aquestes noves peces per seure no es poden arrossegar fàcilment (per evitar actes vandàlics) però per contra, com que no estan ancorats al terra, és possible reubicar-los en moments puntuals i en casos de necessitats. Ara resta per fer petites actuacions als trams de carrers d’Alfons Sala i Salvador Casas que donen a la plaça de les Fonts, on també es canviaran bancs i jardineres. Tot plegat té un cost de prop de 40.000 euros. Les jardineres que fins ara hi havia a la plaça de les Fonts s’han reubicat a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, al barri de Sant Bernat, un edifici que ara acull pisos socials.

 

Paral·lelament, ja s’ha fet la contractació per als dispositius de control d’accés a la nova illa de vianants del nucli antic, una actuació també inclosa al Pla de Mobilitat local. Aquest control d’accés, que està pendent de col·locar-se en breu, serà mitjançant càmeres i l’objectiu és que només circulin pel nucli antic els vehicles imprescindibles.

 

La posada en marxa de l’illa de vianants serà progressiva. L’illa de vianants serà una zona restringida de cotxes on hi podrà accedir tot el veïnat i també altres olesans i olesanes que hi hagin d’accedir per algun motiu justificat. Des de l’Ajuntament han remarcat que hi haurà uns mesos de marge per tal que tothom s’acostumi a les noves normes d’entrada i sortida amb vehicles a la zona abans d’imposar sancions.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional