Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Les obres de l'avinguda Francesc Macià provoquen canvis en el sistema de transport públic a partir d'aquest dilluns 7 de gener.4/1/2019

Les modificacions en les línies de transports de Transports Generals d’Olesa (TGO) arrenquen aquest mateix dilluns 7 de gener. En el cas de la línia que opera Monbús els canvis es produiran a partir del dia 15 de gener.Les imminents obres de remodelació de l’avinguda Francesc Macià, que arrencaran aquest mes de gener, comportaran un seguit de modificacions al trànsit viari, tant pel que fa als vehicles privats com als serveis de bus de les diferents línies que operen a Olesa. Si bé de seguida no hi haurà maquines aixecant l’asfalt, sí que les modificacions en les línies de transports de Transports Generals d’Olesa (TGO) arrenquen aquest mateix dilluns 7 de gener. En el cas de la línia que opera Monbús els canvis es produiran a partir del dia 15 de gener. És important tenir en compte aquestes afectacions, donat que l’avinguda Francesc Macià és un eix viari molt important a Olesa.

 

El tram d’avinguda Francesc Macià afectat per les obres és el comprès entre el carrers Mallorca i Jacint Verdaguer, així com els laterals del Mercat Municipal. En tot aquest tram afectat, i només en aquest tram de l’avinguda, s’anul·la un dels sentits de circulació, i queda només obert el sentit en direcció als Closos. En la resta de l’avinguda es manté els dos sentits de la circulació.

 

Com que en una part de l’avinguda, en sentit a la carretera BV-1201 (carretera de les Carpes), no es podrà circular, el trànsit de vehicles es podrà repartir en diferents itineraris alternatius d’accés a la zona de l’Eixample (que es poden consultar als documents adjunts).

 

Les obres també provocaran canvis d’itineraris en el Transport Públic Col·lectiu (TPC). En el cas de les línies que opera Transports Generals d’Olesa (TGO) els canvis es començaran a aplicar el dilluns, 7 de gener. En el cas de la línia Olesa-Barcelona, que opera Monbús, els canvis s’aplicaran a partir del dia 15 de gener.

 

CANVIS A PARTIR DEL 7 DE GENER EN LES LÍNIES QUE OPERA TGO:

Transports Generals d’Olesa (TGO) té quatre línies operant a Olesa de Montserrat que es veuran afectades, principalment perquè la parada de bus que hi ha a la Plaça de l’Oli (per l’avinguda Francesc Macià) per a les línies M1 (Olesa-Terrassa-Bellaterra), M2 (bus urbà) i M4 (Olesa-Santa maria de Vilalba-Martorell) queda inclosa en la zona d’afectació per obres. En ser aquest tram sentit únic de circulació en direcció als Closos, aquesta parada només es farà servir per a descarregar passatgers de les diferents línies de TGO. La càrrega dels passatgers es farà a la nova parada creada al carrer Anselm Clavé, 109 (just davant la secretaria de La Passió). Es pot consultar l’afectació del recorregut i nous horaris d’aquestes línies als documents adjunts.

 

Pel que fa a la línia M3 (Olesa-Esparreguera) s’anul·la la parada ubicada a la rotonda d’entrada a la carretera de les Carpes. Per tant, aquesta línia inicia i finalitza el seu recorregut a la parada ubicada a l’estació de FGC d’Olesa. Es pot consultar l’afectació del recorregut i nous horaris d’aquesta línia als documents adjunts.

 

CANVIS A PARTIR DEL 15 DE GENER A LA LÍNIA OLESA-BARCELONA QUE OPERA MONBÚS

La línia de Manresa-Olesa-Barcelona que opera Monbús canviarà el seu itinerari durant les obres, així com també la ubicació de les parades.

-Parades: la parada de la rotonda dels Closos es traslladarà al primer quart de rotonda (al cantó del pàrquing del Maxi DIA), i la ubicada a la Plaça Catalunya s’anul·la i es trasllada al carrer Colon, en el tram comprès entre els carrers Mallorca i Alfons Sala.

-Itineraris: en els viatges en direcció a Barcelona, i des de la seva entrada pels Closos, el bus transitarà pel carrer Colon per baixar per Passeig del Progrés.

 

L’inspector en cap de la Policia Local, Antoni Lázaro, ha destacat que la decisió d’ubicar la parada al carrer Colon s’ha pres d’acord amb les consideracions fetes per l’operadora, Monbús, i la Generalitat de Catalunya, responsable de la línia.  Segons Lázaro, si es comprova que aquesta parada comporta algun problema, es buscarà una nova ubicació alternativa.

 

Antoni Lázaro també ha destacat que es reforçarà la vigilància policial al voltant de les zones afectades, i que el control del trànsit a les entrades i sortides de l’escola Mare de Déu de Montserrat es farà al carrer Colon, i no pas a Francesc Macià com fins ara. L’inspector en cap de la Policia Local entén que els primers dies d’aplicació d’aquests canvis potser provocaran alguns problema circulatori, però ha remarcat que les rutes alternatives proposades són les habituals que ja realitzen molts conductors/es per evitar l’avinguda Francesc Macià en les hores punta.

 

Davant qualsevol dubte sobre els canvis circulatoris i en les línies de transport públic es poden adreçar a la Policia Local (93 778 31 31) o bé a l’OAC de l’Ajuntament, amb qui poden contactar també a través de les xarxes socials Facebook i Twitter.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional