Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa fa la primera sortida amb la Joëlette14/3/2016

El proper 19 de març es fa la primera sortida amb la cadira que va adquirir l’Ajuntament per obrir les sortides guiades a tothom. Sota el lema “Olesa és inclusiva”, es dóna el tret de sortida a un projecte en què hi han treballat nombroses persones i entitats. 

La primera sortida es farà amb l’olesana Montse Caba, la persona que, d’alguna manera, ha impulsat aquest projecte a Olesa. Va ser ella qui va posar en contacte l’Ajuntament d’Olesa amb l’Associació Rodamunt i qui va demostrar, amb una sortida a Sant Jeroni, que amb la cadira Joëlette s’obria un nou ventall de possibilitats per a les persones amb diversitat funcional.

 

Aquesta nova realitat va ser recollida immediatament per la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament, que va decidir fer una aposta clara per la inclusió i va adquirir un cadira; de fet, el d’Olesa ha estat el primer ajuntament que ha donat aquest pas.

 

Paral·lelament s’ha creat una bossa de voluntaris, que han rebut la corresponent formació per part de l’associació Rodamunt, per participar en les sortides i acompanyar les persones amb discapacitat que s’hi apuntin. Els voluntaris que s’han sumat a la proposta ja han fet dues sortides formatives que han estat molt ben valorades per part dels organitzadors i dels mateixos participants.

 

La primera sortida, que es farà el proper 19 de març, serà a Can Llimona, una sortida senzilla d’unes dues hores aproximadament de durada. Els participants es trobaran a les 10.30 h davant de l’Ajuntament

 

A hores d’ara l’Ajuntament ja té molts voluntaris confirmats per acompanyar la persona que estrenarà el projecte, la Montse Caba, que, d’alguna manera, i segons la regidora de Benestar Social, Georgina Muñoz, “és la padrina d’aquest projecte”.

 

La regidora de Benestar Social qualifica l’experiència “inclusiva, inoblidable i  engrescadora” i assegura que “és un pas més  perquè tota la ciutadania sigui més igual en drets”.

 

Aquesta va ser precisament l’aposta que va fer el govern municipal d’Olesa quan el mes de novembre passat va adquirir la cadira Joëtette, “la voluntat de fer d'Olesa una vila inclusiva”.

 

 

SORTIDA INCLUSIVA AMB LA JOËLETTE

Dia: dissabte 19 de març

Hora: de 10.30 a 12.00 h aproximadament

Lloc de sortida: davant de l’Ajuntament (pl.de Fèlix Figueras i Aragay, s/ n)


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional