Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa forma voluntaris en l'ús de la Joëlette20/2/2016

Unes vint persones s'han sumat finalment a la formació en l'ús de la Joëlette organitzada per l'Ajuntament d'Olesa amb la voluntat de crear el màxim nombre de voluntaris possibles que al llarg de l'any permetin que les persones amb mobilitat reduïda, i gràcies a la cadira tot terreny recentment adquirida, puguin participar a les sortides que es promouen dels del municipi.Poder gaudir dels sons de la natura, de l’aire pur i fresc de l’entorn natural, passar per vinyes d’olivera i tots aquells entorns que caracteritzen el medi natural d’Olesa, són aquests alguns dels plaers que un grup d’olesans i olesanes, amants de la natura, volen fer viure també a aquelles persones que tenen la mobilitat reduïda, i per tant, reduïda també la possibilitat de viure aquestes sensacions. I també clar, els mou la pròpia satisfacció de fer quelcom que reverteix positivament en la societat.

 

Tot plegat, ha motivat que  una vintena d’olesans i olesanes, i també de gent vinguda d’altres municipis, s’hagin format en l’ús de la Joëlette, la cadira tot terreny que esdevé clau per fer d’Olesa una vila inclusiva.

El d’aquest dissabte ha estat doncs un matí d’aprendre i de viure. Aprendre com es munta i condueix una Joëlette gràcies a la instrucció de la Fundació Rodamunt, i de viure la sensació de que amb ella les barreres que suposen un terreny més o menys abrupta, s’eliminin per un bon nombre d’olesans i olesanes. De fet, els participants destaquen sobretot la infinitat de beneficis personals que aporta una vivència d'aquestes característiques i que aquestes alhora serveixin per possibilitar a altres persones viure també experiències desconegudes.


Georgina Muñoz, regidora de Serveis Socials, ha valorat molt positivament l’experiència i la resposta de la societat civil olesana, i recordava però que aquest és només un dels molts passos que cal fer des de les institucions i la pròpia societat per assolir l’objectiu de fer d’Olesa una vila plenament inclusiva.

En aquesta jornada formativa hi ha col•laborat diverses entitats del municipi com ara la Creu Roja, ADF, el Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà, el col•lectiu Xino-Xano i l’Associació pro Discapacitats Santa Oliva.

 

Des de l'Ajuntament d'Olesa s'anima a tothom a afegir-se al gruix de voluntaris que ha de permetre programar les properes sortides.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional