Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Jornades Europees de Patrimoni a Olesa de Montserrat10/10/2019

El tret de sortides a les Jornades Europees de Patrimoni serà el divendres 11 d'octubre a les 19.00h amb una presentació oficial de totes les activitats i del quadern "La Torre del Rellotge al llarg del temps" a l'Auditori de la Casa de Cultura. Enguany és la 4a edició d'aquesta cita anual que té com a objectiu donar a conèixer el patrimoni natural, arquitectònic, històric i cultural del municipi.Les Jornades Europees de Patrimoni d'Olesa de Montserrat es celebraran aquest cap de setmana amb l'objectiu de donar a conèixer a la població el patrimoni natural, arquitectònic, històric i cultural del municipi. El regidor de Cultura, Xavier Rota, ha destacat que la finalitat és posar en valor el patrimoni dels olesans i de les olesanes i que per això s'han organitzat quatre activitats per tal de donar-lo a conèixer. Rota ha destacat que l'Ajuntament organitza aquestes jornades amb la col·laboració i implicació de les entitats Arrel Acció Cultural i el Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà. 

 

El tret de sortida de les Jornades Europees de Patrimoni d'Olesa de Montserrat serà aquest divendres a les 19.00 h a l'Auditori de la Casa de cultura amb la presentació de les jornades i del quadern "La Torre del Rellotge al llarg del temps" i la xerrada de l’arquitecta Mireia Bernades sobre el projecte de restauració que s’ha fet a la Torre del Rellotge i que ha permès que sigui visitable. El regidor de Cultura ha explicat que la presentació de les activitats anirà a càrrec de les entitats que les desenvoluparan: les visites a la Torre del Rellotge i a l'exposició "L'Església i el castell d'Olesa: història, patrimoni i arqueologia" a càrrec d'Oriol Dinarès i Adrià Carreras de l'Arrel Acció Cultural i Joan Soler, del Centre Muntanyenc, encarregat de la visita guiada "Camins i senders de l'oli".

 

Per poder fer les diferents visites guiades que s'han programat, és imprescindible fer la inscripció prèvia al correu electrònic turisme@olesademontserrat.cat. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Xavier Rota, ha avançat que hi ha diversos torns de les visites a la Torre del Rellotge que ja estan plens sobretot perquè els grups són molt reduïts. Rota ha destacat que una de les novetats són les dues visites nocturnes que s'han organitzat per divendres a les 22.00h i a les 23.00h i ha avançat que s'organitzaran d'altres tenint en compte la gran acceptació que han tingut pel que fa a les inscripcions. El dissabte a les 11.00h  es farà la ruta “Passejant pel nucli antic” que sortirà des de la plaça de l’Oli i el diumenge a les 10 del matí es farà la visita “Camins i senders de l’Oli” que sortirà des del portal de Santa Oliva. 

 

Durant tot el cap de setmana també es podrà gaudir de l'exposició "L'Església i el castell d'Olesa: història, patrimoni i arqueologia" a la Parròquia de Santa Maria i que també han organitzat l'Arrel Acció Cultural amb la col·laboració del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà, la mateixa parròquia i la Comunitat Minera Olesana. Entre d'altres coses, es podrà gaudir d'una mostra de ceràmica dels segles XIII, XIV, XV i XVI principalment que es van trobar a l'actuació arqueològica a la Plaça de la Centra i la Plaça Nova d'Olesa de 2014. L'exposició es podrà veure el dissabte de 10.00 h a 14.000 h i de 17.00 h i 19.00 h i el diumenge de 10.00 h a 12.00 h i de 17.00 h a 19.00 h.

 

El regidor de Cultura ha convidat i animat la ciutadania a participar en les activitats organitzades dins les Jornades Europees de Patrimoni, sobretot per descobrir la gran riquesa que té Olesa de patrimoni cultural, natural, històric i arquitectònic.

 

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional