Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa diu adeu a la congregació de les germanes paüles amb un acte d'homenatge i agraïment a las seva tasca



12/9/2019

L’homenatge es celebrarà aquest diumenge 15 de setembre amb dos actes oberts a la ciutadania: una missa solemne a la parròquia de Santa Maria d’Olesa, les 12.30h, presidida pel bisbe de Sant Feliu; i un espectacle homenatge al teatre de La Passió, a les 18 hores, amb entrada lliure.



L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat organitza, en col·laboració amb l’AV del Casc Antic, els Joves de Santa Oliva, la parròquia de Santa Maria, la Passió d’Olesa de Montserrat, i diferents entitats de la vila, un homenatge a les germanes de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, que tanquen la congregació ubicada al carrer Santa Oliva, 34 d’Olesa després de 90 anys a la vila. Es farà aquest diumenge, 15 de setembre, i consistirà en una missa solemne i un acte obert a la ciutadania al teatre de La Passió d’Olesa.

 

Va ser a mitjans del mes de juliol quan es va anunciar que la congregació de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül havia decidit tancar el convent de les germanes paüles a Olesa de Montserrat. De seguida que es va conèixer la notícia, des de l’Associació de Veïns del Casc Antic es va iniciar una recollida de signatures amb l’objectiu d’aconseguir que les set germanes que quedaven a la congregació es quedessin a Olesa de Montserrat. Va ser l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, acompanyat del rector d’Olesa, mossèn Esteve, qui es va desplaçar fins a la central de l’ordre religiosa a Saragossa per fer el lliurament de les signatures i transmetre la gran estimació que el poble té a les germanes.

 

Arran aquesta trobada, la congregació de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül van decidir allargar l’estada de les monges al convent (el tancament s’havia previst per al 26 d’agost) fins a la celebració d’un acte d’homenatge que mostrés l’agraïment del poble d’Olesa als 90 anys de servei de les germanes paüles.

 

L’homenatge es celebrarà aquest diumenge 15 de setembre i consistirà en dos actes oberts a la ciutadania: una missa solemne a la parròquia de Santa Maria d’Olesa, les 12.30h, presidida per Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat; i un espectacle homenatge al teatre de La Passió, a les 18 hores, amb entrada lliure. L’acte inclourà actuacions de diferents entitats locals i parlaments a càrrec de l’Associació de Veïns del Casc Antic, els joves de Santa Oliva, el president de La Passió en representació de les entitats participants, i l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera. Per al migdia també s’ha organitzat un dinar d’homenatge amb membres d’entitats i autoritats locals.

 

Aquelles persones que ho vulguin podran escriure unes paraules d’agraïment i comiat al llibre de records que estarà al vestíbul de la Passió, dissabte a la tarda i diumenge durant tot el dia.

 

90 anys de servei a Olesa

Les Germanes de la Caritat de Sant Vicenç de Paül es van establir a Olesa l’any 1929,  gràcies la donació d’una casa, ubicada al carrer Santa Oliva, 34, que va fer la família Puigjaner destinada a una de les seves filles, Amparo Puigjaner, monja d’aquesta ordre. Al llarg d’aquests 90 anys, les monges han dedicat el seu treball a tasques socials: atenció domiciliària a malalts, cura de nens i nenes a la llar d’infants, ajuda amb menjar, roba i material als més necessitats i atenció a la gent gran. Aquest 2019 també van celebrar 25 anys de tómbola benèfica per les festes de la patrona local, Santa Oliva, destinada a missions. 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional