Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Ajuntament homenatja el músic olesà Llorenç Sales amb una placa commemorativa22/4/2017

La placa s'ha col·locat a la façana de la casa del carrer Església on el músic olesà, Llorenç Sales i Tost, va néixer i viure. L'objectiu és mantenir viva la memòria del mestre Sales i recordar la seva importància en l'àmbit musical.L'Ajuntament d'Olesa ha organitzat un acte d'homenatge al músic olesà Llorenç Sales i Tost per la seva vinculació a la vida musical de la nostra vila així com la gran contribució a la música catalana. L'acte ha consistit en col·locar una placa commemorativa a la façana del carrer Església on va néixer i viure el mestre Sales i que servirà per posar en valor i mantenir viva la seva memòria.

 

L'acte ha començat a les 20.00h de dissabte 22 d'abril a la plaça de la Sardana quan la Cobla Vila d'Olesa, representants municipals i el públic assistent a l'acte han anat en cercavila fins al carrer Església per dur a terme el descobriment de la placa commemorativa.  

 

L'alcaldessa d'Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon, ha presidit l'acte i ha destacat que "Olesa tenia un deute amb Llorenç Sales i que ja fa molts anys que s'hauria d'haver fet un reconeixement". En tot cas, Puimedon, acompanyada de la filla del mestre Sales, Neus Sales, han estat les encarregades de destapar la placa i evidenciar que "Olesa encara s'enrecorda de Llorenç Sales i mostra d'això és tota la gent que s'ha apropat a l'acte".

 

Per part de la família Sales han mostrat molt agraïts i agraïdes pel reconeixement i amb satisfacció que la gran tasca que va desenvolupar per la música sigui recordada i posada en valor. L'acte ha estat seguit per una setantena de persones així com per membres de l'equip de govern i el president de l'ACF Olesa Sardanista, Pere Salvador. L'acte commemoratiu ha acabat amb la Cobla Vila d'Olesa tocant la sardana "Mercè", una de les composicions del músic olesà. 

 

Llorenç Sales (Olesa de Montserrat 1884-1977), fill i nét de músics i sabaters, va ser compositor i intèrpret de flabiol i de violí. Va rebre classes del seu pare, Francesc Sales, i més endavant del mestre Torelló de Sant Sadurní d’Anoia, i del gran violinista Francesc Costa de Barcelona. L’any 1917 va entrar a formar part de la “Moderna Orquestra Nois d’Olesa”, més coneguda com a “Nois d’Olesa Sales”. Liderada pel seu pare, aquesta formació es va escindir de l’orquestra “Els Nois d’Olesa”, coneguda arreu de Catalunya i que durant molts anys havia estat dirigida per la família Monné. Eren temps de canvis musicals, i l’orquestra dels Sales va ser una de les primeres en introduir els balls nord-americans dels anys vint, un repertori moderníssim en aquell moment.

 

Més endavant, el 1956, Llorenç Sales va entrar a l’orquestra del vaixell Cabo Hornos i, més endavant, del Cabo Sant Roque de la mateixa companyia, realitzant concerts en la línia regular que sortia de Gènova, passava per Marsella, Barcelona, Cadis, Lisboa, Canàries i fins a Rio de Janeiro, Montevideo i Buenos Aires.

 

Després de dos anys d’aventures a mar obert va tornar a Olesa de Montserrat. Va contribuir a enriquir la música de La Passió i va escriure diversos ballables de moda i també sardanes.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional