Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa commemora el Dia internacional de les Dones amb diferents activitats7/3/2017

L'Ajuntament i entitats del municipi han organitzat diferents actes que es perlloongaran més enllà del 8 de març, que serà quan es farà l'acte institucional amb la col·laboració d'alumnes de 6è de les diferents escoles olesanes.L’Ajuntament d’Olesa, en col·laboració amb diferents entitats locals, ha organitzat un seguit d’activitats per commemorar, aquest dimecres, 8 de març, el Dia Internacional de les dones. Un gran mural a càrrec d’alumnes de diferents escoles, xerrades, i cites lúdiques i culturals són els principals ingredients d’una diada que a Olesa es commemorarà no només aquest dimecres, 8 de març, sinó també durant els propers dies.

 

Les activitats arrencaran aquest dimecres a les 10 del matí, amb l’acte institucional de commemoració del Dia internacional de les Dones, que comptarà amb la col·laboració de l’alumnat de 6è de les escoles d’Olesa. L’acte començarà amb els parlaments de l’alcaldessa, Pilar Puimedon, i la regidora d’Igualtat, Montserrat Vergara, a l’escenari instal·lat a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay. Tot seguit els alumnes iniciaran la confecció d’un gran mural al Parc Municipal, i ja a les 12 del migdia, faran lectura d’un manifest.

 

També aquest dimecres, en el marc del Dia de la Dona, des de l’Associació dones i Progrés han organitzat una activitat a la biblioteca Santa Oliva que començarà a les 6 de la tarda, sota el títol “Els valors com a eina de vida”. Anirà a càrrec d’Encarna Delgado, psicopedagoga, educadora social i emocional.

 

Hi ha altres activitats previstes els propers dies. Com dèiem, hi ha activitats que organitzen diferents entitats. Des del Bloc Olesà s’organitza el cicle de cinema i Dones, tots els divendres de març. I el col·lectiu Olesa Feminista ha organitzat una paellada popular aquest dissabte a la plaça de les Fonts, a partir de les 12 del migdia.

 

I en el marc dels actes de celebració a Olesa de Montserrat del Dia de la Dona, Olesa Sardanista organitza el proper 11 de març la conferència “Per ser dona toques prou bé!” a càrrec d’Anna Costal. Es tracta d’un inspirador títol per parlar de música i gènere en el cas paradigmàtic de la cobla, a partir de la història d’aquesta formació musical però també de l’experiència personal d’aquelles dones que avui en dia formen part de diverses cobles del país. I és que també en aquest camp existeixen encara avui en dia vells estereotips sobre la presència de dones a la cobla i la seva capacitat interpretativa.

 

Segons han destacat des d’Olesa Sardanista, més enllà de repassar la presència i el paper de la dona en la cobla a l’actualitat i al llarg de la història, l’acte es completarà amb un tastet musical a càrrec de membres i exmembres de la Cobla Vila d’Olesa, una cobla que, d’altra banda i des de la seva formació, ha destacat per l’important pes que hi ha tingut la dona.

 

L’acte engegarà a les 7 de la tarda a l’Auditori de la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat, i l’entrada és gratuïta. S’emmarca dins els actes de celebració a Olesa del Dia de la Dona, i en els actes d’Olesa Sardanista de celebració del seu 60è aniversari.  Anna Costal i Fornells és musicòloga i professora de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Des de l'any 2007 és intèrpret de tenora de la Cobla Vila d'Olesa.

 

L’acte s’emmarca dins el Festival aDona’t, que es perllonga fins el diumenge, 12 de març. A partir de les 6 de la tarda l’auditori de la Casa de Cultura acollirà dos concerts, el primer amb Rusó Sala i el segon, ja a les 8 del vespre, amb Joana Serrat. El preu de l’entrada anticipada és de 10 euros (a la Casa de Cultura) i de 12 euros en taquilla.

 

També el diumenge tindrà lloc, en aquest cas al matí, una nova edició del torneig de futbol sala femení al pavelló municipal Salvador boada, i per a noies majors de 14 anys. Les inscripcions s’han de fer a Cal Mané.

 

Les activitats continuaran els dijous 23 i 30 de març amb el taller “què esperem de les nostres relacions de parella? Mites de l’amor romàntic” a càrrec de l’associació Cúrcuma. Les inscripcions per assistir al taller s’han de fer a La Teixidora, a l’edifici de Cal Mané.

Finalment, el dissabte 1 d’abril i durant tot el dia, tindran lloc les terceres Jornades Feministes, organitzades per l’ajuntament d’Olesa conjuntament amb el col·lectiu Olesa Feminista.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional