Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

ELECCIONS AL PARLAMENT 2021. CENS ELECTORAL

A Olesa de Montserrat, segons el cens electoral, hi ha 17.547 persones electors i electores que diumenge 14 de febrer podran exercir el seu dret a vot. La Covid-19 ha afegit tot un seguit de protocols i mesures de seguretat que ha establert el Procicat i que es sumen a tota la logística habitual que comporta un procés electoral per l'Ajuntament. L'objectiu és minimitzar riscos i evitar contagis de Covid-19 el proper diumenge, protegint votants però també els membres de les meses electorals. Com és habitual a tots els processos, i per tal que la jornada funcioni amb la normalitat desitjada, hi ha un dispositiu especial en motiu de les eleccions i integrat per els membres de la junta electoral local, personal de l’ajuntament i de la Policia Local.

 

 

Vot presencial

 

IMPORTANT:

 

Abans d'anar a votar, és recomanable que:

-Consulteu l'adreça del col.legi electoral que us correspon (atesa la situació extraordinària motivada per la COVID-19, en molts casos s'han hagut de adequar nous espais per ubicar els col·legis electorals).
-Porteu el vot preparat de casa.
-Consulteu la franja horària de vot recomanada segons la vostra condició sanitària i eviteu les hores de més afluència.

 

Es recomana anar a votar segons una distribució de franges d’acord amb la situació sanitària personal. El seguiment d’aquestes indicacions no és obligatori, si bé s’apel·la al sentit comú, a la bona voluntat i a la responsabilitat de cadascú per fer-ne seguiment en benefici de la seguretat sanitària general.

 

La distribució dels votants per franges és la següent:

-09.00h a 12.00h: els col·lectius de risc.

-12.00h a 19.00h: els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.
-19.00h a 20.00h: els col·lectiu de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos.

 

Espais de votació segurs

 

-Els espais per a les votacions estaran especialment preparats perquè es puguin dur a terme de la forma més segura possible, amb accessos i sortides independents i les mesures necessàries per evitar el creuament de persones.

 

-La ubicació farà possible que les cues es duguin a terme al carrer i es limitarà el nombre de meses electorals per col·legi per tal d’evitar la massificació, garantir la distància entre meses i també entre els seus membres.

 

-Així mateix, es netejarà i desinfectarà l’espai abans i després del dia de la votació. També es netejaran amb la regularitat marcada per l’autoritat sanitària en cada cas.

 

-Les portes i finestres romandran obertes. En cas que no sigui possible per les condicions climatològiques, es ventilaran tant com sigui possible els espais on es desenvolupen les votacions. Per aquestes circumstàncies, es recomana als integrants de la mesa que portin roba d’abric per si fos necessari.

 

-A cada col·legi electoral hi haurà personal responsable de vetllar que aquestes mesures es compleixen.

 

Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d‘alta seguretat. Se’ls hauran de posar entre les 18.40 i 19.00 per torns, quedant sempre dos membres en custòdia de l’urna i per seguir amb el procés electoral.

Les persones contagiades, contactes estrets i sospitosos hauran de dur un certificat de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19 o document equivalent vigent amb la finalitat única de trencar el confinament obligatori per exercir el seu dret a vot. L’autoritat competent els podrà demanar la seva presentació.

 

Informació al detall sobre Covid-19 i eleccions segures

 

Vot per correu

 

Les persones residents a l’Estat espanyol amb dret vot a les Eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer poden sol·licitar el vot per correu fins a les 14 hores del divendres 5 de febrer (termini ampliat). La sol·licitud de vot per correu a l’Oficina del Cens Electoral es pot fer:

 

-Per via telemàtica, amb certificat electrònic reconegut, a través del web correos.es
-Presencialment, entregant personalment l'elector o electora l'imprès a qualsevol oficina de Correus. S’ha d’acreditar la identitat mitjançant document nacional d’identitat (DNI), passaport  o carnet de conduir (ha de ser document original, no s'accepten fotocòpies). Es pot demanar cita prèvia des de correos.es i la seva app.

 

Una vegada l’Oficina del Cens Electoral admet la sol·licitud de vot, ja no es pot votar de forma presencial a la mesa.

 

L’Oficina del Cens Electoral envia per correu certificat la documentació per poder votar al domicili que s'ha indicat a la sol·licitud, no més tard del 7 de febrer. A aquest termini cal afegir el temps que tardi el correu a arribar al domicili indicat.

 

L’elector o electora ha de rebre personalment aquesta documentació, amb l’acreditació prèvia de la identitat. En cas que no es trobi a l’adreça assenyalada, haurà de presentar-se, personalment o a través de representació autoritzada a l’oficina de Correus corresponent.

Atesa la situació excepcional per la Covid-19, en el moment que rebi la documentació electoral, la persona electora pot entregar a l'empleat de Correus el sobre electoral dirigit a la mesa o, si ho prefereix, pot enviar el vot per correu certificat des d'una oficina de Correus, no més tard de les 14 hores del 12 de febrer (termini amplliat).

 

Per a informació més detallada del vot per correu consulteu AQUÍ.

 

Vot des de l'estranger

 

Es pot consultar l'estat de tramitació de la sol·licitud de vot per correu a través del web ine.es (mitjançant DNI o passaport i la data de naixement), a les delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral o al telèfon 901.101.900.

 

-Vot de les persones que es troben temporalment a l'estranger (ERTA)

 

-Vot dels electors residents a l'estranger (CERA)

-Electors CERA que es trobem temporalment a Catalunya

 

consulta AQUI tota la informació

 

Vot accessible per a persones amb discapacitat visual

 

Les persones que per culpa d’una discapacitat visual no puguin exercir el seu vot en la mesa de manera convencional, és a dir, no puguin escollir una papereta o col·locar-la dins el sobre corresponent, tenen dues opcions:

 

VOT ASSISTIT:

Poden ser assistits per una persona de la seva confiança per exercir el dret de vot.

 

VOT ACCESSIBLE:
El procediment de vot accessible consisteix en la utilització de paperetes i sobres de votació normalitzats, acompanyats d’una documentació complementària en sistema Braille que permet la identificació de l’opció de vot amb garanties d’autonomia i, per tant, el secret de sufragi.

Possibilitat d’enviament al domicili de la documentació de vot accessible
Atesa la situació de pandèmia que aconsella reduir al mínim el temps de permanència en el col·legi electoral, quan la persona sol·licitant truqui al telèfon gratuït pot demanar rebre la documentació de vot accessible al seu domicili. Per rebre-ho al domicili cal demanar-ho de manera expressa, en cas contrari es rebrà a la mesa electoral que correspongui.

 

Consulteu AQUÍ tots el detalls

 

Aquí també podeu consultar el vot de persones malaltes o amb discapacitat

 

 

Cens electoral

 

El cens de les Eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer de 2021 inclou les persones de nacionalitat espanyola majors de 18 anys en aquesta data.

 

Durant aquest període, el cens es pot consultar per Internet a la web www.ine.es, o bé trucant al telèfon 901 101 900. 

 

 

 

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional