Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

CORONAVIRUS: SERVEIS D'ATENCIÓ A LES DONES

servei atenció dones maltractades

 

Canvi d'ubicació del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) (5 de febrer de 2021)

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) ha canviat d’ubicació, ara el servei està situat al c/ Salvador Casas, 3, a l’edifici dels Safaretjos (fins ara estava ubicat a l'edifici de Ca l'Oriol).

 

El telèfon de contacte  segueix sent el mateix: 93 778 00 50 ext.4 i el correu electrònic també: cird@olesademontserrat.cat

 

El SIAD és un servei gratuït adreçat a les dones d’Olesa de Montserrat que ofereix informació, assessorament, primera atenció i acompanyament en relació a l’exercici dels drets de les dones. Ofereix:

 

 • Informació sobre recursos, serveis i activitats.
 • Reforç del teixit associatiu femení del municipi.
 • Centre documental obert a tothom i especialitzat en temàtiques com les polítiques d’igualtat de gènere, feminismes, legislació d’igualtat i contra la violència masclista...
 • Assessorament psicològic a dones que presenten situacions de desigualtat o crisi derivades de la seva condició de dona, especialment a les que pateixen o han patit violència masclista.
 • Assessorament jurídic.
 • Atenció psicopedagògica als fills i filles víctimes de violència masclista.

 

El SIAD suma més de 100 accions d'assessorament durant la crisi sanitària del coronavirus (7 de maig) 

El Servei d'Informació i d'Atenció a les Dones (SIAD)  d'Olesa de Montserrat continua treballant des del primer dia que es va declarar l'estat d'alarma per la crisi sanitària del coronavirus COVID-19 per atendre els casos de violència masclista al municipi. L'atenció es fa telemàticament a través del telèfon i el correu electrònic i s'ha mantingut el servei d'assessorament jurídic i de suport psicològic a les víctimes de violència masclista, incloent joves i infants. 

 

A més del telèfon del SIAD d'Olesa, el 93 778 00 50 (Opció 4), des de la Generalitat de Catalunya s'ha ampliat el servei d'atenció permanent contra la violència masclista a través del 900 900 120 operatiu les 24h dels 365 dies de l'any.

Més informació 

 

Recomanacions, serveis i ajudes de l'Institut Català de les Dones 

L’Institut Català de les Dones posa a disposició de la ciutadania un seguit de documents divulgatius amb recomanacions, serveis i noves ajudes per fer front a la violència masclista en la situació de crisi sociosanitària actual, ja siguis directament una dona que travessa una situació de violència masclista, una persona del seu entorn més immediat o una persona professional del circuit d’abordatge de les violències masclistes.

 

Pel que fa a les víctimes de violència masclista, hi ha recomanacions específiques en diferents situacions. Consulteu els documents:

 

Recomanacions per identificar una situació de violència masclista 

Recomanacions per a dones en situació de violència masclista 

Recomanacions per fer-hi front emocionalment 

Recomanacions per a dones que pateixen violència masclista i no conviuen amb l'agressor

 ⇒Recomanacions per a dones que pateixen violència masclista i conviuen amb l'agressor 
 

 
S'habilita la línia 671 778 540 whatsapp per atendre les dones que pateixen violència masclista (31 de març)
L'Institut Català de les Dones habilita el número whatsapp 671778540  per millorar la resposta a la nova situació d’aïlllament i manca de mobilitat que dificulta l’accés de les dones i les joves als serveis presencials. D'aquesta manera s'amplien les vies de comunicació directes amb el servei permanent i confidencial d’atenció a dones en situació de violència masclista que té el telèfon gratuït 900 900 120 i el correu electrònic  900900120@gencat.cat.
 
 

El servei d'atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia. S'hi pot accedir per telèfon i correu electrònic, i atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones com peticions d'informació de dones que viuen situacions de violència, sobre els recursos existents a Catalunya en matèria d'assistència a la violència contra les dones, sol·licituds d'assessorament sobre possibles actuacions a realitzar davant una situació de violència contra les dones, procedents de particulars i/o professionals.

 

La línia 900 900 120 també actua en els casos d'activació del Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista (24h / 365 dies a l’any), procedent de qualsevol Ajuntament i Consell Comarcal, amb el previ consentiment de la dona agredida o del seu entorn familiar.

 

El web dones.gencat.cat conté tota la informació actualitzada sobre els serveis d’atenció en situació de violència masclista en temps de confinament. 

 

Campanya establiment segur contra la violència masclista (31 de març)
L'Institut Català de la Dona, juntament amb el Departament de la Presidència, i Mossos d’Esquadra, del Departament d’Interior, demanen als establiments que estan operatius en aquests dies de confinament que col·laborin amb la campanya “Establiment segur contra la violència masclista”.  L’objectiu és que les dones en situació de violència masclista comptin al llarg del confinament amb el suport dels comerços per trucar al 900900120 o al 112.

 

Aquesta iniciativa es concreta en posar en lloc visible dels comerços un cartell amb el missatge: “Establiment segur contra la violència masclista. Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112. #NoEstàsSola #JoActuo”.

 

⇒Campanya establiment segur

 

El Servei Integral d'Atenció a les Dones continua funcionant per telèfon (24 de març)
El confinament obligatori pel Coronavirus suposa un factor de risc afegit per a les dones que pateixen violència per part de les seves parelles. Durant aquest temps, a Olesa continua en funcionament el SIAD (Servei Integral d'Atenció a les Dones) que presta el seu servei per telèfon. 
 

-Servei d'acollida: El servei de primera acollida està atès per una tècnica que ofereix suport i orientació en situacions derivades de desigualtat i discriminació per raó de gènere, conflictes de parella o violència envers les dones. 

 

-Servei d'orientació jurídica: Informació i assessorament en qualsevol tema relacionat amb processos civils i/o penals. 

 

-Servei d'assessorament psicològic: Suport i orientació per a dones que pateixen o han patit situacions de discriminació o violència de gènere. 

 

SIAD- CIRD La Teixidora

C/Salvador Casas, 17 – Olesa de Montserrat

93 778 00 50 ext. 4

cird@olesademontserrat.cat

 

També es pot contactar amb la Policia local: 

Carrer Anselm Clavé, 191

93 778 31 31

 

 

 • Twitter
 • Facebook
 • Instagram
 • Telegram_petit.png
 • RSS
 • Youtube-32x32.png
 • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons europeu de desenvolupament regional