Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

CORONAVIRUS: TRANSPORT PÚBLIC

transport públic

 

Horaris del transport públic (31 d'agost)

Consulteu aquí  els horaris del transport públic (bus urbà, FGC i autobusos) 

 

Repartiment de mascaretes en el transport públic (5 de maig)

Des d'aquest dilluns és obligatori que les persones que utilitzin transport públic duguin mascareta. Per possibilitar l'acompliment d'aquesta norma decretada pel Ministeri de Sanitat, personal municipal ha repartit mascaretes a les parades de busos i l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat. També ho estan fent persones voluntàries, sota la gestió de Creu Roja Baix Llobregat Nord.

 

El transport públic, gratuït del 2 al 9 d'abril per al personal de serveis essencials (2 d'abril)

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona ha aprovat per unanimitat la suspensió temporal del pagament de les tarifes del transport públic des de dijous 2 d'abril i fins el proper 9 d’abril. Es tracta d'un acte de reconeixement a la tasca tan crucial que, en aquesta situació d’emergència del país, estan desenvolupant les persones dedicades a serveis essencials i que estan autoritzades a desplaçar-se.

 

A Olesa de Montserrat es tradueix en què el personal de serveis essencials que s'han de desplaçar a treballar perquè no poden acollir-se al permís retribuït recuperable (RDL 10/2020) podran viatjar de forma gratuïta tant a FGC, TGO i Hispano Igualadina-Monbús. 

 

Només el personal dels serveis essencials haurien de fer servir el transport públic ja que són les úniques persones que estan autoritzades a desplaçar-se en aquest període de temps. Segons ha informat ATM, la policia té l'econama de vetllar el compliment d'aquesta restricció i pot demanar en qualsevol moment a qualsevol persona l'acreditació o el justificant d'empresa que determini que és un servei essencial que ha de fer treball presencial obligatòriament. Si no és així, la policia obligaria la persona a tornar a casa i podria ser multat.

 

Durant els dies de gratuïtat, els títols de transport s'han de validar, tot i que si és un títol vigent el viatge no es descomptarà i també es poden fer servir títols esgotats o caducats. Es pot fer servir un títol per a un nombre de zones diferent del trajecte a efectuar. El motiu principal per la validació és comptar el nombre de persones usuàries per ajustar l'oferta a la demanda i garantir prou capacitat perquè es mantinguin les distàncies de seguretat. 

 

En el cas que no es pugui validar el títol als autobusos perquè la tecnologia no permeti la validació de franc, el conductor o la conductora emetran un bitllet per cada passatger que entri tot i que no serà lliurat a la persona usuària. (Més informació)

 

Preguntes freqüents sobre els títols de transport i l'ús del transport públic d'ATM (6 d'abril)

 

Nous horaris per la crisi sanitària del Covid-19

Amb l'entrada a la Fase 1 de la desescalada, a partir de dilluns 25 de Maig Transports Generals d'Olesa (TGO) farà un nou ajustament dels horaris en dies laborables (80%), aprovats pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. La línia Olesa-Barcelona de Monbús-Hispano Igualadina també té nous horaris.

 

Nous horaris de TGO:

 

-Línia Olesa-Terrassa-UAB (M1)

-Línia Bus Urbà (M2)

-Línia Olesa-Esparreguera (M3)-Laborables

-Línia Olesa-Esparreguera (M3)-Dissabtes

-Línia Olesa-Esparreguera (M3)-Diumenges i festius

-Línia Olesa-Martorell (M4)

Web: TGO

 

Nous horaris de la línia de Monbus-Hispano Igualadina:

 

-Línia Olesa-Barcelona

Web: Hispano-Igualadina

El telèfon d'atenció al client és el 902 29 29 00

 

FGC: nous horaris a partir del 30 de març

Línia Llobregat-Anoia feiners i festius R5, R6 i S8

Línia Llobregat-Anoia L8

Afectacions a la línia Llobregat-Anoia a partir del 28 de març

Web: FGC

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional