Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

CORONAVIRUS: INFORMACIÓ D'INTERÈS

Coronavirus documentació d'interès

 

El risc de rebrot i la velocitat de transmissió de la covid-19 s'incrementen a Olesa a les portes de la Setmana Santa (26 de març de 2021)

El portal dadescovid.cat indica que la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat ha tornat a ser molt alta, amb un índex de 219 i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) de 2,21, quan fa una setmana era de només 0,58. El percentatge de PCR positives és del 3,14%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 33 anys.

 

Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, de l’1 al 24 de març es van realitzar 706 proves PCR, de les quals 30 van ser positives; i 543 tests d’antígens, dels quals 26 van resultar positius.

Més informació

 

Disminució del risc de rebrot i la velocitat de transmissió (19 de març de 2021)

El portal dadescovid.cat indica que la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat ha passat d’alt a moderat, amb un índex de 66 i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) de 0,58 (de cada 10 persones positives només en contagien a 5). El percentatge de PCR positives és del 2,24%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 57 anys. El portal també indica que 2.202 persones ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, i 873 persones la segona dosi.

 

Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, en els darrers 14 dies s’han donat 18 positius d’entre totes les PCR i tests d’antígens realitzats. A hores d’ara hi ha 13 persones positives amb seguiment clínic. El CAP continua amb la vacunació a les persones majors de 80 anys, i de fet, ja s’han començat a dispensar les segons dosis de la vacuna Pfizer en aquest col·lectiu.

Més informació 

 

El risc de rebrot de la covid-19 continua estable a Olesa (12 de març de 2021)

El portal dadescovid.cat indica que la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat es manté estable, amb un índex de 241 i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) d’1,37. El percentatge de PCR positives és del 3,70%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 39 anys. El portal també indica que 1.939 persones ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, i 657 persones la segona dosi.

 

Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, de l’1 al 10 de març el CAP va realitzar 235 PCR, de les quals 9 van ser positives; i 236 tests d’antígens (molt més ràpids), dels quals 8 van ser positius. Des que va assumir la realització de les proves PCR, el passat 11 de maig, el CAP ha realitzat ja 10.523 PCR, i des del 2 de novembre, 3.636 tests d’antígens.

Més informació

 

El risc de rebrot i la velocitat de transmissió tornen a baixar a Olesa coincidint amb una nova relaxació de les restriccions (26 de febrer de 2021)

El portal dadescovid.cat indica que la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat ha baixat lleugerament respecte els darrers dies, seguint la tendència de Catalunya. L’índex és de 274 (dilluns era de 515) i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) ha passat a ser de 0,58, és a dir, de cada 10 persones positives se n’infecten menys de 6. El percentatge de PCR positives és del 4,48%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 46 anys. El portal també indica que 948 persones ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, i 581 persones la segona dosi.

 

Des de l’Ajuntament d’Olesa s’insisteix en la necessitat que la lleugera millora de les dades no faci que la ciutadania es relaxi en la presa de mesures de protecció (mascareta, rentat de mans, distància, ventilació) i continuï actuant amb prudència, especialment el jovent, que és el col·lectiu que darrerament s’ha detectat que més s’ha relaxat en el compliment de les restriccions.

Més informació 

 

El CAP comença a vacunar a les persones depenents i els seus cuidadors (23 de febrer de 2021)

El CAP Olesa comença aquest dimecres, 24 de febrer, a vacunar contra la covid-19 les persones dependents de grau 2 i grau 3, així com als seus cuidadors (fins a dues persones). La vacuna que se les dispensarà serà la Pfizer. Vacunades les persones dependents, els propers dies es procedirà a vacunar el miler i escaig de persones d’Olesa majors de 80 anys.

 

La vacunació es coordina a través del CAP, des d’on s'avisa a les persones del dia i l’hora que se’ls vacunarà. En el cas de les persones que no es poden moure de casa se’ls vacuna a domicili. Un cop vacunades, s'esperaran 15 minuts per detectar possibles reaccions adverses.

Més informació

 

Un brot per covid-19 provocat un fort increment del nombre de grups escolars confinats (11 de febrer de 2021)

Un brot de positius per covid-19 que ha afectat alumnes i membres del professorat de l’institut Daniel Blanxart ha obligat a confinar una quinzena de grups del centre educatiu, seguint el protocol establert pel departament d’Educació i les indicacions del Servei d'Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (SUVEC), amb el qual el CAP va contactar de seguida que es va detectar el brot. S'estan fent proves PCR a l’alumnat i professorat que ha estat en contacte amb els positius i des del CAP Olesa s’està fent seguiment de l'evolució clínica dels casos i dels resultats dels tests realitzats.

Més informació

 

El CAP Olesa reordena l'atenció sanitària per prioritzar casos urgents i de covid-19 i interns de residències (11 de gener de 2021)

Davant l’increment dels contagis, i també per baixes laborals del personal sanitari, el Centre d’Atenció Primària prioritza l’atenció a urgències, les patologies relacionades amb la covid-19 i l’atenció a pacients fràgils i residències. De moment es deixarà de prestar atenció presencial amb agendes nominals.

 

El portal dadescovid.cat indica que la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat continua molt elevada, amb un índex de 918, i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) de 1,36. El percentatge de PCR positives també és elevat, del 9,14%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 43 anys.

Més informació

 

Arrenca la vacunació a les residències coincidint amb un destacat increment del risc de rebrot (7 de gener de 2021)

Entre el 31 de desembre i el 5 de gener el CAP va fer 300 proves de covid-19 (entre PCR i tests antigènics) de les quals 41 van ser positives. Davant las situació és important extremar encara més les mesures de precaució i seguir totes les restriccions i recomanacions sanitàries

 

El portal dadescovid.cat indica que la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat ha patit un increment destacat, situant-se en un índex de 1.653, i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) ha passat a ser de 2,97. El percentatge de PCR positives també és elevat, del 15,58%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 42 anys.

Més informació

 

L'Ajuntament fa un crida a la màxima prudència davant l'augment constant del número de positius (31 de desembre)

A Olesa hi ha 93 persones positives, segons dades del CAP i 4 persones ingressades a l’ hospital Comarcal. Entre el 21 i el 29 de desembre, el CAP ha fet 998 proves de covid-19 (entre PCR i test antigènics) de les quals 93 han resultat positives. L’Ajuntament d’Olesa fa una crida a extremar les mesures de protecció contra la covid-19 davant les celebracions familiars de Cap Any i Any Nou.

 

Les dades del portal dadescovid.cat indiquen que la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat del 21 al 27 de desembre se situa en un índex de 303 (lleugerament per sota de la mitjana de Catalunya que és de 324) i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) ha passat a ser de 1,39. El percentatge de PCR positives és de 4,07%, i la mitjana d’edat de les persones infectades ha baixat a l’edat de 34 anys.

Més informació 

 

Els pròxims dies arrencarà la vacunació (24 de desembre)

Al municipi hi ha 40 persones positives amb seguiment domiciliari, segons dades del CAP. Entre el 15 i el 20 de desembre el CAP va fer 261 proves de covid-19 (entre PCR i tests antigènics) de les quals 18 van ser positives.

 

Durant els pròxims dies arrencarà la vacunació contra la covid-19 a les residències d’Olesa de Montserrat. Inicialment, la campanya de vacunació anirà a càrrec d’un equip de professionals externs al CAP. La vacuna de Pfizer contra el coronavirus requereix 2 injeccions amb 3 setmanes de diferència.

Més informació

 

L'Ajuntament fa una crida a extremar les mesures de protecció (18 de desembre)

A Olesa hi ha 22 persones positives amb seguiment domiciliari, segons dades del CAP. Entre el 10 i el 14 de desembre el CAP va fer 181 proves de covid-19 (entre PCR i tests antigènics) de les quals només 9 van ser positives.

 

Les dades del portal dadescovid.cat indiquen que la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat té un índex de 123 (la mitjana de Catalunya és de 302) i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) ha passat a ser de 1,02. El percentatge de PCR positives continua sent baix, del 3,34%., i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 49 anys.

Més informació

 

Descens del risc de rebrot i velocitat de transmissió (14 de desembre)

A Olesa hi ha 51 persones positives amb seguiment domiciliari, segons dades del CAP, i una persona hospitalitzada a l'Hospital comarcal de Martorell.

 

El portal dadescovid.cat indica que la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat és de 86 (la mitjana de Catalunya és de 181) i l'anomenada Rt (velocitat de transmissió) s'ha reduït fins a 0'85 (a Catalunya la Rt s'incrementa fins 0'94). El percentatge de PCR positives és del 2'94% (la mitjana de Catalunya és de 4'22% de proves positives) i la mitjana d'edat de les persones infectades és de 47 anys (a Catalunya la mitjana és de 42 anys). 

Més informació

 

Nou descens del risc de rebrot i velocitat de transmissió de la Covid-19 a Olesa (27 de novembre)

El portal dadescovid.cat indica que la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat ha disminuït en els darrers dies. L’índex és de 145 (la mitjana de Catalunya és de 234) i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) ha passat a ser de 0,65, és a dir, cada 10 persones amb el virus contagiarien sis. El percentatge de PCR positives continua sent baix, del 4,02%., i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 50 anys.

 

Segons les dades facilitades pel CAP, en aquests moments hi ha 62 persones positives amb seguiment domiciliari. Del 21 al 26 de novembre, el CAP va realitzar 224 PCR, de les quals 7 van ser positives; i 79 tests d’antígens (molt més ràpids), dels quals 4  va ser positius.

Més informació

 

El risc de rebrot a Olesa es manté estable, tot i que continua sent alt coma la resta de Catalunya (24 de novembre)

Segons el portal dadescovid.cat, la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat continua sent alta, com a la resta de Catalunya. L’índex és de 300 i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) ha passat a ser d’1,38, més elevada que fa uns dies. Per aquesta raó, i tot i que la situació és estable a Olesa (el percentatge de PCR positives continua sent baix, del 4,85%), cal continuar extremant les mesures bàsiques de prevenció (mascareta, rentant de mans, distància i ventilació) “sobretot ara que s’han relaxat les mesures decretades pel Departament de Salut de la Generalitat i el Procicat i amb l’obertura progressiva d’algunes activitats amb mesures a tot Catalunya”, segons ha remarcat l’Alcalde d’Olesa, Miquel Riera.

 

Segons les dades facilitades pel CAP, en aquests moments hi ha 51 persones positives amb seguiment domiciliari. Del 13 al 20 de novembre, el CAP va realitzar 344 PCR, de les quals 16 van ser positives; i 122 tests d’antígens (molt més ràpids), dels quals 10 van ser positius. Des que va assumir la realització de les proves PCR, el passat 11 de maig, el CAP Olesa ha realitzat ja 5.527 PCR, i des del 2 de novembre, 319 tests d’antígens.

Més informació

 

El Procicat valida el Pla d'obertura progressiva d'activitats a partir del 23 de novembre (20 de novembre)

El Procicat ha aprovat el Pla d'obertura progressiva d'activitats que ha elaborat el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de controlar la segona onada de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya. Segons aquest pla, s'han definit quatre trams de desescalada i s'anirà avançant, prorrogant o revisant cada 15 dies en funció de l'evolució de la pandèmia. L'evolució es podrà fer per territoris, segons la situació epidemiològica.

 

S'han establert un total de quatre trams que es mantindran, si la situació sanitària no empitjora, un mínim de 15 dies. El Pla d'obertura entrarà en vigor el dilluns 23 de novembre i permetrà l'obertura, amb restriccions, de bars, restaurants, equipaments esportius i l'activitat cultural.

Més informació

 

L'Ajuntament demana continuar extremant mesures de protecció per mantenir la tendència a la baixa del risc de rebrot (16 de novembre)

Segons el portal dadescovid.cat, la taxa de risc de rebrot per Covid-19 a Olesa de Montserrat, si bé segueix sent molt alta, continua baixant respecte la setmana anterior i ja se situa a la meitat de la mitjana de Catalunya. L’índex és de 212 (a Catalunya és de 438) i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) de 0,61, és a dir, cada 10 persones amb el virus contagien a 6 persones. Quant al percentatge de PCR positives, és del 4,82%, dada que situa a Olesa entre els municipis de més de 20.000 habitants amb un percentatge més baix de PCR positives. La situació als municipis propers, però, continua sent delicada i per aquesta raó l’Ajuntament d’Olesa vol fer una crida per tal que la ciutadania mantingui les mesures bàsiques de protecció (distància de seguretat, rentat de mans, mascareta, ventilació) per mantenir la tendència a la baixa en el nivell de contagis.

Més informació

 

El risc de rebrot i l'índex de transmissió baixa a Olesa però cal continuar extremant les precaucions (9 de novembre)

Segons el portal dadescovid.cat, la taxa de risc de rebrot per Covid-19 a Olesa de Montserrat, si bé continua sent molt alta, ha baixat respecte a la setmana passada. L’índex és de 433 i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) de 0,87, és a dir, cada 10 persones amb el virus contagien a menys de 9 persones. La situació a Olesa de Montserrat és similar a la de la resta de municipis de la comarca i Catalunya, on  el risc de rebrot i la velocitat de contagi continua alt. Davant la situació, la Generalitat ha prorrogat les mesures de restricció de la mobilitat nocturna 15 dies més.

 

Segons les dades facilitades pel CAP, en aquests moments hi ha 88 persones positives amb seguiment domiciliari. Des que va assumir la realització de les proves PCR, el passat 11 de maig, el CAP Olesa ha realitzat ja 4.941 tests. El CAP continua multiplicant el nombre de proves PCR per intentar tallar la cadena de contagis, i alhora, ha iniciat la realització de tests d’antígens (molt més ràpids). Concretament, entre l’1 i el 5 de novembre van fer 108 test antigènics, dels quals 13 van ser positius i 95 negatius.

Més informació 

 

L'Ajuntament insisteix en la necessitat d'extremar les precaucions per controlar la segona onada de la pandèmia (4 de novembre)

A Olesa hi ha 63 persones positives amb seguiment domiciliari, segons dades del CAP. Com al conjunt de Catalunya, el risc de rebrot a Olesa continua molt alt, amb un índex de 813 i un nivell de transmissió d'1'67. Per aquesta raó cal extremar les precaucions.

 

La segona onada de la pandèmia de la Covid-19 manté l’alt nivell de casos a tot Catalunya i en conjunt a l’Estat espanyol. Segons el portal dadescovid.cat, la taxa de risc de rebrot per Covid-19 a Olesa de Montserrat té un índex de 813 i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) d’1,67. La situació a Olesa de Montserrat no és diferent a la de la resta de municipis de la comarca i Catalunya, on  el risc de rebrot i la velocitat de contagi s’ha disparat. Per aquesta raó des de l’Ajuntament d’Olesa s’insisteix en la necessitat d’extremar les precaucions (rentant de mans, distància de seguretat i mascareta) i restringir a allò imprescindible qualsevol interacció social per evitar mesures més restrictives. També es demana a la ciutadania responsabilitat, sobretot arran les darreres concentracions ciutadanes que han tingut lloc al municipi per protestar per les restriccions decretades pel govern central i la Generalitat. 

Més informació

 

L'Ajuntament demana a la ciutadania el màxim compliment amb les mesures de la Generalitat per controlar la pandèmia (30 d'octubre)

Olesa de Montserrat, segons les dades facilitades pel CAP, en aquests moments hi ha 80 persones positives amb prova PCR amb seguiment domiciliari. Des que va assumir la realització de les proves PCR, el passat 11 de maig, el CAP Olesa ha realitzat ja 4.152 tests. En aquest sentit, l’augment de la velocitat del contagi ha fet que el CAP reaccioni multiplicant el nombre de proves PCR per tal de tallar la cadena de contagis.

 

Segons el portal dadescovid.cat, la taxa de risc de rebrot per Covid-19 a Olesa de Montserrat té un índex de 586 i l'anomenada Rt (nivell de transmissió) de 1,86; és a dir, el nombre de persones a les que una persona positiva pot infectar és a gairebé dues. Des de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat es demana a la ciutadania extremar les mesures de protecció amb distància, mascareta i rentat de mans i, tal com afirma l'alcalde Miquel Riera, cal "restringir a només allò imprescindible qualsevol interacció social per evitar mesures més restrictives". La situació a Olesa de Montserrat no és diferent a la de la resta de municipis de la comarca i Catalunya, on  el risc de rebrot i la velocitat de contagi s’ha disparat. Al conjunt del Baix Llobregat l’índex de risc de rebrot és de 813 punts, i a Catalunya de 882.

Més informació

 

La Generalitat acorda el confinament perimetral per municipis el cap de setmana (29 d'octubre)

El Govern de la Generalitat ha anunciat avui un enduriment de les mesures anti-Covid, que passen per un confinament perimetral que restringeix la mobilitat entre municipis els caps de setmana. Tampoc es podrà entrar i sortir de Catalunya durant tota la setmana. Els confinaments en cap cas no afecten els desplaçaments per anar a la feina i a l'escola, així com per tenir cura de persones dependents. Les noves restriccions entren en vigor aquest divendres, un cop es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), de moment per un termini de 15 dies. 

 

L'horari del confinament perimetral municipal serà de les 6 del matí de divendres a les 6 del matí de dilluns. S'avança a divendres per evitar els moviments "massius" d'un cap de setmana que havia de ser festiu. Queden fora de les restriccions desplaçaments justificats per qüestions mèdiques, laborals o cura de persones depenents. 

Més informació

 

L'Ajuntament demana a la ciutadania extremar les precaucions davant el generalitzat increment de casos de Covid-19 (26 d'octubre)

A Olesa hi ha 62 persones positives amb seguiment domiciliari, i una persona ingressada a l'Hospital comarcal de Martorell. Com al conjunt de Catalunya, el risc de rebrot a Olesa s’ha disparat i de baix ha passat a molt alt. Davant la situació, cal extremar les mesures de protecció.

 

Segons el portal dadescovid.cat, la taxa de risc de rebrot per Covid-19 a Olesa de Montserrat ha passat a molt alt, amb un índex de 616 (una setmana abans era de 26,50), i l’anomenada Rt (nivell de transmissió) de 3,58; és a dir, el nombre de persones a les que una persona positiva pot infectar és de més de tres. Per aquesta raó des de l’Ajuntament d’Olesa es demana a las ciutadania extremar especialment les mesures de protecció.

Més informació

 

El Procicat aprova el toc de queda de les 22h a les 6h (25 d'octubre)

Es contemplen excepcions com anar a treballar o tornar a casa després de la feina. Els establiments oberts al públic hauran de tancar a les 21h mentre que les activitats culturals podran acabar a les 22h. Per acreditar les excepcions caldrà portar una declaració autoresponsable i els justificants acreditatius pertinents per presentar als controls policials.

 

La mesura de confinament nocturn suposarà establir un horari màxim d’obertura al públic que serà a les 21h als serveis, comerç minorista i restauració (incloent la prestació de serveis a domicili), les activitats recreatives i esportives autoritzades. Els espectacles públics i les activitats culturals podran finalitzar a les 22 h i es permetrà el retorn dels assistents entre les 22 i les 23 hores. La limitació horària no afecta els serveis essencials i d’urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

Més informació

 

Entren en vigor les noves restriccions aprovades per la Generalitat per frenar l'increment de contagis (16 d'octubre)

Bars i restaurants només poden oferir menjar o beure per emportar o servei a domicili.  Salut assegura que els establiments són llocs segurs, que no són font de contagi en si mateixos, però que són espais on la ciutadania socialitza, sense mascareta ni distància, i, per tant, són llocs on el risc es dispara. L'Ajuntament ha instal·lat cartells informatius als parcs infantils recordant que només es poden utilitzar fins les 20.00 h. Alhora, resten tancades les pistes esportives de barri i l'skate parc, en ser equipaments sense vigilància.

 

L'Alcalde, Miquel Riera, ha destacat que les xifres de contagis a Olesa es mantenen estables i sense cap focus actiu "gràcies a la suma de bones accions a diferents sectors", i que estan lluny  de les d'altres municipis amb més incidència, si bé "no cal perdre de vista que estem en una zona amb un risc alt i cal extremar les precaucions". Per aquesta raó, considera necessari que se segueixin les noves mesures decretades per la Generalitat.

Més informació

 

La Generalitat aprova el tancament de bars i restaurants durant 15 dies (14 d'octubre)

El govern de la Generalitat ha anunciat aquest dimecres més restriccions a Catalunya, que entraran en vigor la nit de dijous a divendres per frenar l’expansió del coronavirus. Una de les principals mesures és el tancament, durant 15 dies, de bars i restaurants, que només podran mantenir activitat en el servei de menjar per emportar. Una regulació que l’executiu català ha explicat als restauradors en una reunió prèvia que han mantingut aquest dimecres al matí. El vicepresident del Govern, amb funcions de president, Pere Aragonès ha explicat que “és una mesura dolorosa, però necessària”.

Més informació

 

Olesa continua amb risc moderant de rebrot però cal extremar les mesures d'autoprotecció (13 d'octubre)

Segons el portal dadescovid.cat, la taxa de risc de rebrot per Covid-19 a Olesa de Montserrat continua moderat, amb un índex de risc de rebrot de 59,3. Malgrat això, la situació a Olesa continua estable, si bé al conjunt del Baix Llobregat Nord i al conjunt de Catalunya el risc és alt i per tant, cal extremar les precaucions. Al conjunt del Baix Llobregat Nord l'índex de risc de rebrot és de 280,84 i a Catalunya del 338,49. Precisament, davant l'increment constant de casos a tot Catalunya, la Generalitat ja ha avançat que aquesta setmana s'anunciarien noves restriccions adreçades a evitar la propagació de contagis.

 

Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, fins el dia 11 d'octubre hi havia 10 persones positives amb seguiment domiciliari. Des que va assumir la realització de les proves PCR, el passat 11 de maig, el CAP Olesa ha realitzat ja 3.263 tests. Des de l'Hospital de Martorell han informat l'Ajuntament que hi ha dues persones d'Olesa ingressades, cap d'elles a l'UCI.

Més informació

 

Olesa passa a risc moderant de rebrot i de transmissió de la Covid19 amb dos grups escolars confinats (5 d'octubre)

Segons el portal dadescovid.cat, la taxa de risc de rebrot per Covid-19 a Olesa de Montserrat ha passat de baix a moderat. Malgrat això, la situació a Olesa continua estable, si bé no cal perdre de vista que, al conjunt del Baix Llobregat Nord el risc continua sent alt. Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, fins el dia 30 de setembre el nombre de persones que havien donat positiu a la prova PCR havia baixar fins a 8, totes amb seguiment domiciliari. Des que va assumir la realització de les proves PCR, el passat 11 de maig, el CAP Olesa ha realitzat ja 2.889 tests. Des de l'Hospital de Martorell han informat l'ajuntament que no hi ha cap persona d'Olesa ingressada. 

 

La situació a les escoles d'Olesa, actualment hi ha dos grups confinats. Des de l'Ajuntament d'Olesa s'insisteix en la necessitat de no abaixar la guàrdia amb els infants i extremar les precaucions no només a les entrades i sortides d'escola, sinó també en la realització de les activitats extraescolars i en els parcs infantils i espais públics.

Més informació

 

Olesa continua amb baix risc de rebrot i de transmissió de la Covid19 (28 de setembre)

La situació a Olesa continua estable, amb 13 persones positives amb seguiment domiciliari i dos ingressos hospitalaris. Ara bé, al conjunt del Baix Llobregat Nord, per contra, el risc ha passat de moderat a alt. Segons el portal dadescovid.cat, la taxa de risc de rebrot per Covid-19 a Olesa de Montserrat continua sent baix. En data 24 de setembre, la darrera que registra aquest portal de dades oficials emeses per la Generalitat, el risc de rebrot té una taxa de 29,54, quan fa quinze dies era de 164,12. L’anomenada Rt (el nivell de transmissió) és de 0,88, quan fa quinze dies era d'1,70. Per tant, la situació a Olesa continua estable, si bé no cal perdre de vista que, al conjunt del Baix Llobregat Nord, per contra, el risc ha passat de moderat a alt, amb una taxa de risc de rebrot de 107,98 i una Rt de 1,51.

Més informació

 

Es prohibeixen les trobades de més de 6 persones en les noves mesures per evitar la Covid19 (26 de setembre)

La pandèmia de la Covid 19, segons el Servei Català de la Salut, obliga a adoptar noves mesures per parar la transmissió del virus i preservar la salut de la població del territori. És per aquest motiu que s'han fet públic un seguit de propostes a partir de les trobades de mès de 6 persones, llevat que siguin convivents, tant en l'àmbit privat com en l'àmbit públic

 

En les reunions que concentrin fins a 6 persones en espais públics no es permet el consum ni d'aliments ni de begudes.
En restaurants, bars i terrasses es limita a 6 persones per taula, mantenint la distància mínima entre taules.

Més informació

 

Olesa té un baix risc de rebrot i de transmissió de la Covid-19 (21 de setembre)

Segons el portal dadescovid.cat, la taxa de risc de rebrot per Covid-19 a Olesa ha passat de 164,11 en data 10 de setembre a 28,39 en data 17 de setembre, i l’anomenada Rt (el nivell de transmissió) és de 0,36, quan el dia 10 de setembre era de 1,70. Això vol dir que Olesa de Montserrat està en zona verda i, per tant, baixa de risc de rebrot. El conjunt del Baix Llobregat Nord el risc és moderat, amb una taxa de risc de rebrot de 64,01 i una Rt de 0,71.

Més informació

 

L'impacte de la Covid19 a Olesa es manté estable, amb una reducció del nivell de transmissió (10 de setembre)

L’afectació del coronavirus a Olesa de Montserrat continua estable, i malgrat el petit increment de casos respecte a fa una setmana, el nivell de transmissió i el risc de rebrot s’han reduït. A data d’avui, i segons les dades facilitades pel CAP Olesa, hi ha 58 persones que han donat positiu a la prova PCR i que tenen seguiment domiciliari, i una persona ingressada al centre sociosanitari Sagrat Cor de Martorell.

 

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat continua en contacte constant amb el CAP Olesa i l’Hospital comarcal de Martorell per al seguiment de la pandèmia al municipi, ja que és d’aquests dos centres d’on rep dades de primera mà quant a la incidència local del coronavirus, a banda de les dades que publica el departament de Salut al portal web dadescovid.cat. Segons aquest portal, la taxa de risc de rebrot a Olesa ha passat de 225,17 a 119,45; i l’anomenada Rt (el nivell de transmissió) és de 1,06, quan fa dues setmanes era de 1,21 i fa un mes de 2,57.

 

La situació a les residències d’Olesa també continua estable, i a data d’avui no hi ha cap resident que hagi donat positiu en cap dels centres. El CAP Olesa continua alerta davant qualsevol sospita de simptomatologia compatible amb la Covid-19.

Més informació

 

L'impacte de la Covid19 es manté sota control malgrat l'increment de casos positius (2 de setembre)

La situació de la pandèmia a Olesa de Montserrat presenta una tendència a anar en augment, seguint la tendència de la Regió Sanitària Metropolitana Sud, si bé l’estricte protocol que aplica el Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Olesa, tant pel que fa a la realització de proves PCR com de rastreig dels contactes dels casos positius, afavoreix la seva ràpida detecció i un seguiment domiciliari. Actualment a Olesa hi ha una cinquantena de casos positius amb seguiment domiciliari, segons dades facilitades pel CAP Olesa, que des de l’11 de maig ha realitzat 1.860 proves PCR. Des de l’Hospital comarcal de Martorell han informat, per la seva banda, que en la darrera setmana s’han donat alguns ingressos, ja donats d’alta, i que a data d’avui resta ingressada una persona d’Olesa. En caps dels ingressos produïts els darrers dies la persona afectada ha estat derivada a l’UCI.

 

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat continua en contacte constant amb el CAP Olesa i l’Hospital comarcal de Martorell per al seguiment de la pandèmia al municipi, ja que és d’aquests dos centres d’on rep dades de primera mà quant a la incidència local del coronavirus, a banda de les dades que publica el departament de Salut al portal web aquas.gencat.cat.

Més informació

 

Ús obligatori de mascaretes a partir del 9 de juliol, tot i matenir la distància de seguretat (10 de juliol)

Consulteu el FAQS sobre el seu ús 

 

El CAP d'Oles ha realitzat en els darrers dos mesos més de 300 PCR (8 de juliol)

El CAP Olesa ha realitzat, des del passat 11 de maig, més de 300 proves PCR a persones d’Olesa de Montserrat amb simptomatologia compatible amb la Covid-19. De totes aquestes proves, només sis han resultat positives. Les dues primeres es van detectar entre el 12 i el 13 de maig. Els quatre darrers positius s’han donat a finals del mes de juny.

 

De tots els casos tant el CAP Olesa com el Centre de Vigilància Epidemiològica han fet seguiment i control, tant dels pacients positius com dels seus familiars i les persones de contacte.  A hores d’ara, les darreres quatre persones que van donar positiu al test PCR estan al seu domicili i tenen bon estat de salut.

Més informació

 

Olesa ja es troba en la fase de represa decretada per la Generalitat (19 de juny)

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha signat aquest dijous un decret pel qual Catalunya entra a partir d'avui divendres en la "fase de represa", substituint la fase 3 de desescalada decretada pel govern central. Torra ha explicat que un cop Catalunya va passar dijous 18 de juny a fase 3, el govern català ha recuperat les competències i la Generalitat ha elaborat un decret per deixar sense efectes les mesures que inclou l'estat d'alarma.

 

Per tant, segons el Decret 63/2020 de 18 de juny, de la nova governança de l'emergència sanitària provocada per la COVID-19 i l'inici de l'etapa de la represa al territori de Catalunya, la Generalitat és l'autoritat competent per establir les mesures de prevenció del coronavirus, que es centraran en la distància de seguretat, higiene de mans i ús de mascaretes per evitar rebrots de la malaltia. 

Més informació 

 

Olesa passa aquest dijous a la fase 3 de la desescalada (17 de juny)

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publicarà demà, dijous, l’ordre de pas a la fase 3 de Barcelona i Lleida. D’aquesta forma, tot Catalunya estarà en fase 3 i, per tant, hi haurà llibertat de moviment de tot el territori de Cataluña. Així ho ha anunciat el Ministeri de Sanitat després de la reunió bilateral que han mantingut aquesta tarda el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, i arran la petició feta pel Govern de la Generalitat.

 

Segons indica el ministeri de Sanitat, en aquesta situació les Comunitats Autònomes poden modular l’aplicació de les mesures en el seu territori i es converteixen en autoritats competents delegades per adoptar, suprimir, modular i executar les mesures corresponents a la fase 3, excepte per aprovar la lliure circulació fora del seu àmbit territorial. Per tant, la Generalitat recupera les competències per regular el confinament.

Més informació

 

Olesa passa a la fase 2 de la desescalada (6 de juny)

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte l’ordre del Ministeri de Sanitat SND/507/2020 que confirma el pas de les regions sanitàries de Barcelona i les metropolitanes nord i sud a la fase 2 de la desescalada a partir del dilluns, 8 de juny. El BOE també ha publicat avui una nova pròrroga de l'estat d'alarma fins al 21 de juny, i per tant, es manté la restricció de la mobilitat i d'un seguit d'activitats concretes, així com les recomanacions, a empreses i treballadors/es, d’optar pel teletreball i mesures de conciliació i reorganització per reduir la mobilitat per motius d’activitat laboral.

 

En aquesta fase, la limitació horària per passejar, fer esport i sortir amb infants es limita a la franja destinada als majors de 70 anys. Es reprenen parcialment activitats restringides en la fase 1, amb limitacions d’aforament, com ara els restaurants, que poden tenir servei de taula a l'interior dels locals. S'obren els centres educatius per l'atenció parcial d'alumnat, però l'activitat lectiva continuarà sent telemàtica fins a final de curs.

Més informació

 

Es reprenen els terminis i processos administratius congelats amb l'estat d'alarma (2 de juny)

El govern de l'estat espanyol va determinar a la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma l'aixecament de la suspensió de terminis i processos administratius a partir de l'1 de juny, que havien quedat congelats el passat 14 de març. Per tant, des d'aquest dilluns, es reprenen de forma automàtica en el mateix punt en què es trobaven just abans de la suspensió amb l'inici de l'estat d'alarma i pel termini restant. 

 

L'aixecament de la suspensió de terminis afecta a tots els processos administratius: llicències, al·legacions, requeriments, recursos o el pagament de multes, entre altres. El termini torna a córrer a partir d’aquest dilluns en el mateix punt on s’havia quedat aturat.

Més informació

 

Flexibilitzacions de la fase 1 de la desescalada (30 de maig)

El govern de l'estat espanyol ha acceptat aquesta setmana la petició que ha fet la Generalitat de Catalunya d'unificar les regions sanitàries de Barcelona, la Metropolitana Nord i la Metropolitana Sud (on es troba Olesa de Montserrat)  i que passin a considerar-se com una sola. La regió sanitària unificada es mantindrà durant tota la setmana vinent a la fase 1 del desconfinament però la unificació permetrà, a partir de dilluns 1 de juny, desplaçaments en tota aquesta zona més enllà dels que ja es poguessin fer per activitats autoritzades. Aquests desplaçaments no es podran fer a les àrees sanitàries de l'Alt Penedès i el Garraf perquè han passat a fase 2. 

Més informació

 

Olesa entra aquest dilluns en la fase 1 de desconfinament (23 de maig)

El govern de l'estat espanyol ha donat el vistiplau a la proposta de la Generalitat perquè les regions sanitàries de Barcelona i les metropolitanes nord i sud passin, a partir de dilluns 25 de maig, a la fase 1 de desconfinament. L'estat d'alarma continua vigent i, per tant, es mantè la restricció de la mobilitat així com d'un seguit d'activitats concretes.

 

A més de les activitats permeses a la fase 0, la fase 1 de desconfinament permet la reobertura de les terrasses dels establiments de restauració amb limitacions, la lliure circulació dins de la regió sanitària metropolitana sud i reunions de fins a 10 persones. Les actuals franges horàries per fer esport i sortir a passejar continuen vigents.

Més informació

 

El Govern renova durant sis mesos els premisos de residència i de treball de les persones estrangeres (21 de maig)

La Secretaria d’Estat de Migracions ha prorrogat durant sis mesos automàticament les autoritzacions de residència i treball de ciutadans estrangers a partir de l’acabament de l’estat d’alarma, segons publica aquest dimecres el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). 

 

Segons l’ordre ministerial, que ha entrat aquest dimecres en vigor, aquestes autoritzacions quedaran prorrogades sense necessitat d’emetre una resolució individual per a cada una a l’Oficina d’Estrangeria. L’objectiu és evitar que els ciutadans estrangers puguin trobar-se, de manera involuntària i com a conseqüència de la suspensió de terminis administratius, en una situació d’irregularitat sobrevinguda.

Més informació

 

L'ús de mascareta, obligatori a partir de dijous 21 de maig (20 de maig)

El govern de l'estat espanyol ha fixat l'ús obligatori de mascaretes a partir d'aquest dijous 21 de maig al carrer, espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal de dos metres. L'obligatorietat de l'ús de mascaretes està regulada a una ordre ministerial del Ministeri de Sanitat que s'ha publicat al BOE aquest dimecres, en la qual s'especifica que l'han de fer servir totes les persones a partir de sis anys, tot i que estableix que és recomanable entre els nens i nenes de tres i cinc anys. L'ordre ministerial determina que es pot fer servir qualsevol tipus de mascareta, preferentment higièniques i quirúrgiques, que cobreixin nas i boca.

Més informació

 

Obre la Biblioteca Santa Oliva amb restriccions (18 de maig)

La Biblioteca Santa Oliva obre a partir d'aquesta tarda les seves portes però amb restriccions pel que fa a l'ús de l'equipament, que es cenyeix al servei de préstec de documents amb cita prèvia. Les persones usuàries que desitgin agafar documents en préstec, han d'enviar un correu electrònic a b.olesam.so@diba.cat o trucar al 93 778 72 04 per detallar, prèviament, els llibres, pel·lícules o CD's que estan interessats en emportar-se a casa. El personal de la biblioteca els prepararà per tal que només calgui recollir-los, establint també una cita prèvia per evitar cues. Per anar a buscar els documents, l'horari que s'ha establert és de dilluns a dijous de 16.30h a 20.00h i els divendres de 10.00h a 13.00h.

Més informació

 

Pomfusa Serveis Funeraris reobres les seves instal·lacions (17 de maig)

Pomfusa SA Serveis Funeraris reobre les seves instal·lacions de forma parcial un cop la zona d’actuació de l’empresa de Martorell entra a la fase 0,5 de la desescalada. Així, obrirà els seus equipaments després que hagi condicionat i equipat tanatoris, sales de vetlla i oficines per tornar el servei amb la màxima seguretat.

 

Si fins ara no es permetien vetlles i es limitava a un màxim de tres familiars els enterraments, en la nova fase intermèdia les vetlles permetran la participació de 15 persones si és a l’aire lliure i de deu si es tracta d’un espai tancat. Tot i que la normativa vigent autoritza utilitzar les sales de vetlla amb un límit màxim de 10 persones, des de Pomfusa SA Serveis Funeraris es recomana que l’aforament no superi mai les 5 persones per sala.

Més informació

 

Olesa pasa a la fase 0,5 de la desescalada (17 de maig)

Les regions sanitàries de la ciutat de Barcelona, la zona metropolitana nord i la zona metropolitana sud, de la qual forma part Olesa de Montserrat, passaran aquest dilluns a la fase 0,5 de la desescalada. A la pràctica, això suposa incorporar activitats permeses a una fase 1 que segons les declaracions del ministre de Sanitat, Olesa hi entrarà el dia 25 de maig.

 

Olesa avançarà a una fase intermèdia que permetrà l'obertura del comerç minorista, amb menys de 400 metres quadrats, sense la necessitat de cita prèvia. Els que puguin tornar a obrir hauran de mantenir les restriccions de seguretat, com la limitació de l'aforament, i preservar els horaris especials d'atenció per a la gent gran. En aquesta fase 0,5 s'ampliarà l'assistència a les vetlles funeràries fins a un màxim de 10 persones en espais tancats (15 en espais oberts) i estarà permès el funcionament dels museus i de les activitats de culte religiós amb un terç del seu aforament habitual. També tornarà a funcionar el servei de préstec de les biblioteques i els arxius.

Més informació

 

Olesa continua en la fase 0 del desconfinament (9 de maig)

Olesa de Montserrat (dins de la regió sanitària metropolitana sud) continua a la fase inicial o fase 0 de desconfinament de la pandèmia, tal i com ha confirmat el Ministeri de Sanitat del govern espanyol que aquest dissabte ha publicat al BOE l'ordre ministerial  SND/399/2020 i que determina quins territoris tenen autorització per passar a la fase 1. A Catalunya, la conselleria de Sanitat va fer arribar al govern espanyol un informe amb una proposta de desconfinament tenint en compte les diferents regions sanitàries establertes i el risc de rebrot de coronavirus. Segons aquesta proposta, avalada pel Ministeri de Sanitat aquest divendres, només passaran a la fase 1 tres de les nou regions sanitàries que són les que estan en risc baix de rebrot (Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu-Aran).

Més informació

 

El Ministeri de Sanitat fixa les instruccions per a les sortides a fer esport i passejar a partir del 2 de maig (1 de maig)

El Ministeri de Sanitat ha establert amb una ordre publicada al BOE, les condicions amb les quals les persones a partir de 14 anys podran realitzar activitat física no professional a l’aire lliure i passejar a partir d’aquest dissabte, 2 de maig, i durant la vigència de l’estat d’alarma.

Aquesta pràctica física es pot realitzar sense contacte amb terceres persones, un cop al dia i respectant les mesures habituals d’higiene i distancia interpersonal de 2 metres.

 

Les persones amb necessitats especials i les majors de 70 anys disposaran per a les seves sortides a l’aire lliure d’una franja especialment designada per a elles, separada de l’horari per al passeig amb infants, amb l’objectiu de protegir-los especialment a causa de la seva vulnerabilitat.

 

El Govern espanyol ha anunciat també que el comerç minorista i els serveis com les perruqueries poden obrir i rebre clients amb cita prèvia. Si el servei obliga a tenir contacte amb el client, és obligatori l’ús de mascareta i guants. A més, els més grans de 65 anys tindran preferència. Ni restaurants ni cafeteries podran servir a l'interior del local però els clients podran demanar productes per emportar-se.

Més informació

 

Preguntes i respostes sobre la pràctica esportiva i el passeig a l'aire lliure durant el confinament (1 de maig)

S’ha autoritzat que la població en general, a partir dels 14 anys inclosos, faci activitat física no professional a l’aire lliure (esport individual i passeig). Consulteu el document que ha publicat Protecció Civil amb data 1 de maig sobre les preguntes més freqüents.

 

Consulteu el document adjunt:

-Preguntes i respostes sobre la pràctica esportiva i passeig

 

Preguntes i respostes sobre com s'han de fer les sortides a passejar i fer esport (27 d'abril)

Des de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya han publicat amb data 25 d'abril de 2020 un document amb  preguntes i respostes més habituals sobre com s'ha de fer la sortida d'infants al carrer com a conseqüència de l'estat d'alarma pel coronavirus.

 

Consulteu el document adjunt:

-Preguntes i respostes sobre com s'ha de fer la sortida al carrer dels infants

 

Les farmàcies olesanes tenen 3.150 mascaretes per a repartir gratuïtament a partir de dilluns dia 20 (18 d'abril)

Les farmàcies d'Olesa han rebut de la Generalitat de Catalunya un total de 3.150 mascaretes, 450 per cada oficina de farmàcia del municipi. Aquestes mascaretes són les que ha anunciat la Generalitat que es lliuraran, a partir de dilluns 20 d'abril, a la ciutadania de forma gratuïta presentant la targeta d'identificació sanitària. 

 

L'Ajuntament fa una crida a les persones que ja tenen mascaretes que no es desplacin a les farmàcies dilluns per facilitar que les recollin la ciutadania que ha de sortir obligatòriament de casa. La Policia Local ha preparat un dispositiu per evitar aglomeracions a les farmàcies, que hi vagi la gent amb prioritat i que es garanteixin les distàncies de seguretat.

Més informació

 

La policia local interposa més de 250 denúncies per incompliment del confinament (18 d'abril)

Des de l’inici de l’estat d’alarma, la Policia Local d’Olesa ha interposat ja més de 250 denúncies administratives, per incompliment de la limitació d’activitats i moviments que marquen els Reials Decrets sobre l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. Entre les denúncies, hi ha tres que s’estan investigant penalment. Durant aquest temps també s’han produït dues detencions relacionades amb incompliments de l’estat d’alarma, i una de les persones detingudes ha entrat a presó, per actes vandàlics amb els contenidors exclusius per a les residències. També s'han realitzat dues detencions més de persones que estaven en recerca, gràcies als controls realitzats aquests dies.

 

La Policia Local, amb dependència directa del Ministeri de l’Interior, ha detectat un relaxament de la ciutadania en el compliment de les mesures de l’estat d’alarma, fet que ha incrementat el nombre de sancions. La sanció mínima és de 600€.

Més informació

 

Com donar-se d'alta del servei d'ocupació mentres duri l'emergència sanitària pel covid-19 (2 d'abril)
Per a sol·licitar l'atur s'ha de demanar cita al SEPE, cal donar-se d'alta com a demandant ocupació. A través del web o al 900 800 046.

Consulta com donar-te d'alta al SOC


Si estàs afectat per un ERO o ERTO no s'ha de fer aquesta gestió. L'empresa contactarà amb el SEPE.  

Per a més informació, consulta el web del Servei d'Ocupació de Catalunya

 

Campanya de la Renda 2019  (1 d'abril)

Comença dimecres 1 d'abril i s'allargarà fins el 30 de juny.  Ja es pot accedir a través de agenciatributaria.es.

Donat la situació d'excepcionalitat, es recomana estar aten a possibles modificacions del calendari arran de l'estat d'alarma pel coronavirus.

 

Preguntes i respostes freqüents sobre l'accés als centres sanitaris (30 de març)

El departament de Salut de la Generalitat ha editat una llista de preguntes freqüents sobre l'accés als centres sanitaris i circumstàncies personals de risc de contagi.

Preguntes sobre l'accés als centres sanitaris

 

Certificat obligatori per a treballadors de serveis essencials (28 de març)

El RDL de dissabte 28 informa que tots els treballadors de serveis i activitats essencials han de portat un certificat de l'empresa, conforme no es poden acollir al permís retribuït retornable. És un certficat obligatori des de dimars 31 de març que tothom ha de portar quan va a treballar.

Accediu al RDL BOE

 

Protecció Civil ha editat un model de Certificat autoresponsable de desplaçament en el marc d'estat d’alarma per facilitar a tothom acreditar que la mobilitat es fa per 1 de les causes autoritzades. ENTRA EN VIGOR DILLUNS A LES 00.00 h.

Certificat autoresponsable de desplaçament

A la pàgina d'Interior de la Generalitat trobareu diferents format en word, pdf, emplenable i resposta a possibles dubtes.

 

Tancament de l'oficina de l'Organisme de Gestió Tributària d'Olesa  (26 de març)

L'oficina d'Olesa de l'Organisme de Gestió Tributària tancat davant la situació generada per l'evolució del coronavirus i amb la finalitat de reduir al màxim la propagació de la malaltia. El tancament es farà mentres duri aquesta situació excepcional.

 

L’atenció al contribuent, es mantindrà a través dels canals següents:

Per conèixer les dates de finalització de pagament voluntari dels tributs, consulteu el web: www.orgt.diba.cat  

 

La Generalitat suspèn temporalment el servei de notificació i elaboració d'informes d'estrangeria (26 de març)

En el context d’estat d’alarma pel COVID-19,  s’ha  suspès provisionalment el servei d’elaboració i notificació d’informes d’estrangeria de la Generalitat de Catalunya, fins que s’habiliti la seva tramitació telemàtica o cessi l'estat d'alarma. Mentre, la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania està en  comunicació  amb  les  oficines  provincials  d’estrangeria  per  coordinar  la resolució dels expedients administratius.
 
Tràmits afectats: 
1)  Presentació de noves sol•licituds: des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma (14 de març), i durant la seva vigència, se suspèn el tràmit de l’alta de les sol•licituds d’informes d’estrangeria en totes  les seves modalitats (INF01; INF02; INF03 i INF04). 
 
2)  Sol•licituds presentades abans del 14 de març que es trobin en fase de proposta municipal  o  de  resolució  de  la  Secretaria  d’Igualtat,  Migracions  i  Ciutadania: Fins que s’habiliti la seva tramitació telemàtica o cessi l'estat d'alarma.
 
3)  Informes  d’estrangeria  emesos  abans  del  14  de  març  que,  per  incidències informàtiques o per aturada del servei postal, no han estat notificats: se suspèn la caducitat d’aquests informes (3 mesos des de que es van enviar) que no començarà a comptar fins que sigui notificat a la persona quan acabi l’estat d’alarma.
 
4)  Informes  d’estrangeria  emesos  i  notificats  abans  del  14  de  març  no iniciats o en fase d’instrucció: s’acceptaran tots els documents que hagin caducat durant l'estat d'alarma.
 
IMPORTANT! Per a aquells casos en que la persona estrangera disposi d’una autorització excepcional   de   l’Oficina   d’Estrangers   pot   presentar   la   sol•licitud   del   procediment d’estrangeria, través del Registre Electrònic Comú utilitzant el localitzador de cita anul•lada. Es recomana  adjuntar  el  formulari  de  sol•licitud  d’informe degudament  registrat.
 
Per a més informació podeu adreçar-vos al ‘Servei Info-Migració” de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania als telèfons 93 270 12 30; 93 270 16 78 i 93 270 20 78 (de 9 a 17h, de dilluns a divendres) i a través del correu infomigracio@gencat.cat

 

 

La Generalitat acorda un seguit de mesures, des del dissabte 14 de març i durant 15 dies (12 de març)

-Només funciona un terç del transport públic.

-Es decreta el tancament de: grans zones comercials, gimnasos, locals oci, pistes d'esquí i establiments que no siguin serveis bàsics o que no estiguin destinats a l'alimentació.

-No es poden fer batudes de caça.

-Se suspèn la vetlla de persones mortes.

 

Comunicat de la Residència d'Avis Nostra Sra. de Montserrat (12 de març)
La Residència d'avis Ntra. Sra. de Montserrat, en data 12 de març,o disposa de cap resident, persona usuària de centre de dia o treballador/a que presenti cap mena de simptomatologia associada al COVID/19. Però tenint en compte, que donada la situació que està vivint el país, que la gent gran és col·lectiu de risc, i que la nostra obligació és preserva al màxim possible el benestar dels nostres residents, treballadors, famílies i visitants, creiem convenient extremar les mesures de prevenció.

 

Per aquest motiu, us comuniquem les mesures que s'han pres:

- Tancament de visites a totes les instal·lacions de la Residència. En cas de necessitat, només entrarà 1 visita per resident i equipats preventivament.

- Els residents quedaran ubicats dins de la Residència.

- Atenció telefònica continuada a les famílies, a través de recepcionista, al telèfon 93 778 39 11.

- Servei de Centre de dia tancat fins a nova ordre.

- Proveïdors: deixaran les mercaderies a l'entrada de la Residència.

- En cas d'urgència i de necessitat, s'han organitzat equips d'atenció sanitària (metge i infermeres) pel cap de setmana.

- S'ha preparat EPI's a totes les plantes.

- S'ha elaborat planificació del personal, en cas d'absentisme per malaltia.

- Disposem de protocol de confinament a habitació, en cas de possible positiu i que no es pugui derivar.

- En cas de necessitat el servei de bugaderia funcionarà 24 hores.

 

 

El CAP modifica el seu horari i atendrà tots els dies presencialment de 8h a 20h

El Servei Català de la Salut ha comunicat a l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat que a partir del 25 de març, s'aplica aquesta modificació horària amb l'objectiu d'adaptar la disponibilitat de professionals i l'assistència presencial atenent a la situació d'excepcionalitat i la crisi sanitària del coronavirus. El Centre d’Atenció Primària (CAP) d'Olesa de Montserrat atendrà presencialment a la ciutadania de dilluns a diumenge de 8 del matí a 8 del vespre. 

 

Davant de qualsevol urgència fora d'aquest nou horari, la ciutadania s'ha d'areçar al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) La Solana de Sant Andreu de la Barca o a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. També es pot trucar al 061 CatSalut Respon per simptomatologia o consultes rellevants sobre el coronavirus i d’altres qüestions sanitàries i al 112 si es necessita presència immediata de metge o ambulància.

 

En qualsevol cas, només es recomana anar a un centre sanitari en el cas que sigui una urgència i prioritzar el primer contacte a través de vies telemàtiques. El Servei Català de la Salut ha habilitat un procediment excepcional per donar-se d’alta a "La Meva Salut" i poder accedir a la consulta virtual (e-consulta). Per accedir-hi, es pot trucar al telèfon gratuït 900 053 723 (de dilluns a divendres de 8 del matí a 8 de la tarda) o emplenar el formulari a l'enllaç canalsalut.gencat.cat/lamevasalut-registre. L'accés a "La Meva Salut" permet fer tràmits, consultes al CAP i renovar els plans de medicació.  

 

 

Nou horari de les farmàcies de guàrdia

Amb el nou horari d'atenció del CAP Olesa, de 08.00 a 20.00 hores, les farmàcies d'Olesa han estat autorizades pel Col·legi de Farmacèutics a adaptar els seus horaris de guàrdia que és de 8.00 a les 20.30 hores. per tal que doni temps a que la ciutadania pugui recollir les seves receptes un cop finalitzada l'atenció al CAP.

 

A partir de les 20.30h el servei d'urgències nocturn de farmàcia es deriva a Martorell. Cal trucar primer a la Policia Local de Martorell, al 93.775.07.83

 

Podeu consultar el calendari de farmàcies de guàrdia aquí

 

 

 

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional